Agenda

naar overzicht

Soundsofmusic

Allegro Sostenuto

Van 27 oktober tot en met 1 november is het weer tijd voor het festival Soundsofmusic. In de Der Aa-kerk zijn tijdens Soundsofmusic drie concerten. Het eerste concert is op vrijdag 30 oktober. 

Het overrompelende Allegro Sostenuto van Helmut Lachenmann vormt het vertrekpunt voor een kleurrijk concert met Duitse sleutelstukken uit de twintigste eeuw van Hans Eisler en Paul Hindemith. Een opdrachtcompositie van Burkhardt Söll voor het ensemble van het Prins Claus Conservatorium beleeft deze avond in de Der Aa-kerk zijn wereldpremière.

Musique concrète instrumentale
Helmut Lachenmann (Stuttgart, 27 november 1935) is een Duitse componist. Zijn muziek wordt omschreven als musique concrète instrumentale, dat staat voor het gebruikmaken van alle mogelijkheden om tot een muzikale expressie te komen. In plaats van opnames van alledaagse geluiden te gebruiken worden allerlei instrumentale geluiden bedacht vanuit ogenschijnlijk niet muzikale werkwijzen. Een voorbeeld van hem is het werk Guero, waarbij de uitvoerder onder andere met de vingernagels langs de randen van de toetsen moet wrijven. 

Soundsofmusic
Een festival voor nieuwsgierige oren. Dat is volgens de organisatie het festival Soundsofmusic, van 27 oktober tot en met 1 november in Groningen. Het festival belooft bijzondere muziek, op vaak bijzondere locaties. Soundsofmusic biedt jazz, improvisatie, hedendaags klassiek, experimentele projecten en elektronische muziek. Nieuwe composities van jonge talenten en concerten van internationale topmusici wisselen elkaar af.

Uitvoerenden
Ensemble Prins Claus Conservatorium onder leiding van Peter Stam
Fie Schouten, (bas)klarinet
Eva van der Poll, cello
Keiko Shichijo, piano
Goska Isphording, clavecimbel

€ 15 / € 7,50 (studenten)

Zie voor meer informatie de website van Soundsofmusic.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen