Agenda

naar overzicht

Stadjersconcert

13:00 - € 5,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Van Ede Staal tot Gronings volkslied

Tijdens het Schnitgerfestival is er op vrijdag 3 november een Stadjersconcert in de Der Aa-kerk

Organist Peter van Dijk trakteert bezoekers deze middag op een populair en lichtvoetig programma met nummers van Ede Staal en zelfs het Grönnens Laid: het Gronings volkslied.

Nostalgie
Een vleugje nostalgie zit er zeker in dit concert. De senioren onder de Groningers kennen het namelijk nog van vroeger: samen zingen bij de muziek van het majestueuze Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk. Sinds er geen diensten meer zijn in de Der Aa-kerk is dat verleden tijd. Wie van orgelmuziek en zingen houdt – en een uurtje tussen de middag kan vrijmaken – kan zijn hart ophalen.

Noorderlicht
Het Schnitgerfestival valt samen met het fotofestival Noorderlicht. De expositie vindt plaats in de Der Aa-kerk, bezoekers van het Stadjersconcert kunnen dus meteen van de fototentoonstelling Noorderlicht genieten. Het thema van de expositie is dit jaar 'kunst en wetenschap'.

Peter van Dijk
Organist Peter van Dijk bespeelt deze middag het beroemde Schnitgerorgel van de Der Aa-kerk. Van Dijk geniet een grote internationale reputatie als organist, (gecertificeerd) orgeladviseur, masterclass-docent, voordrachthouder, muziekregisseur, jurylid bij concoursen en publicist. Zijn spel is op meer dan veertig cd’s vastgelegd en hij schreef talrijke artikelen en boeken over (orgel)muziekgeschiedenis, uitvoeringspraktijk en orgelbouw(historie). Zie voor meer informatie zijn website.

Schnitgerorgels in Groningen
De Schnitgerorgels zijn beroemd en nergens ter wereld is een stad waar er drie bewaard zijn gebleven: in de Der Aa-kerk, de Martinikerk en in het Pelstergasthuis. Orgelliefhebbers uit de hele wereld komen naar Groningen om deze orgels te horen of om er op te spelen. Ook het Schnitgerfestival trekt bezoekers uit vele landen. De Stichting Groningen Orgelstad organiseert het festival om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van dit culturele erfgoed.

Entree: € 5,-
Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van het Schnitgerfestival.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen