Agenda

naar overzicht

Expositie in de Remonstrantse kerk

t/m 09:00 - 16:30 - Gratis

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Kunst in de Blob

Van 25 oktober tot en met 16 december is er in het entreegebouw van de Remonstrantse kerk weer een expositie te bezichtigen. Deze keer laten drie talentvolle kunstenaars hun werk zien: Emma Smids, Kim Hunnersen en Aline de Jonge.

Kunst in de Blob
Het licht, de ruimte en de bijzondere indeling: het glazen toegangsgebouw van de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel (ook wel de Blob genoemd) is ideaal voor kunstenaars. Met Kunst in de Blob zorgt Organisatiebureau Geert Lameris elke drie maanden voor een nieuwe expositie. 

Emma Smids
Emma Smids zegt over haar kunstwerken: “Mijn werk ontstaat vanuit een fascinatie voor herinnering. De fotografische dubbeldrukken, waarin verschillende perspectieven overlappen, vangen het samenvloeien van vluchtige momenten. Waar geen herkenbare elementen zijn, blijft een abstracte structuur over. Door de verschillende lagen heb je geen houvast meer; als kijker wordt je meegevoerd in een ongrijpbare wereld. De foto’s maakte ik op allerlei plekken die ik bezocht. Maar door de vormbehandeling worden ze losgetrokken van mijn specifieke herinneringen en kan de toeschouwer zijn eigen plek vinden.”

Kim Hunnersen
“Ik heb een grote passie voor fotografie en reizen. De bewondering die ik heb voor dieren en de natuur, de prachtige grootse landschappen, maar ook juist de kleine dingen waar ik me over verwonder, zijn een grote inspiratiebron voor mij. Ik laat graag de schoonheid zien, combineer en creëer nieuwe fantasierijke landschappen of zet dingen met elkaar in contrast. Dat doe ik heel speels met de collagetechniek of juist heel strak in vorm, vlak en lijn. Daarna zeefdruk ik mijn illustraties of ontwerpen vaak met de hand. Het mooie hiervan is dat ik het hele proces zelf in de hand heb. En toch verschilt iedere zeefdruk net weer een beetje van de vorige. 

Aline de Jonge
“Tijd doet vergeten, vervagen, vervormen. Dat wat mij, ons allen, vormt is vloeiend, vloeibaar, herkenbaar in zijn vormeloosheid. Door middel van fotografie zoek ik die herkenbare vormeloosheid op. Scherpe foto’s geven, voor mij, de werkelijkheid niet naar waarheid weer. De tijd valt in het echte leven immers ook niet stil te zetten. Het ‘nu’ ervaren wij niet als één concreet en helder moment, maar als een aaneenschakeling van momenten die opkomen en weer vervagen.”  

Geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 16.30 uur,
Gratis entree

 

 

 

 

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen