Agenda

naar overzicht

Terug naar het Begin: Ellen Deckwitz

Ellen Deckwitz en Rense Sinkgraven - Vloeibare Woorden

Zaterdag 16 mei is het weer tijd voor het festival Terug naar het Begin. In de synagoge in Appingedam treden Ellen Deckwitz en Rense Sinkgraven op.

Het festival Terug naar het begin een mix van muziek, theater, poëzie, literatuur, dans en beeldende kunst zien. Dit alles gebeurt in oude kerken (en deze synagoge) in Appingedam en omgeving. De naam van het festival verwijst naar de vroegste geschiedenis van Nederland, die het beste te zien is in de historische binnenstad van Appingedam en haar omgeving. In het Groninger landschap vind je in deze omgeving 12e- en 13e-eeuwse kerkjes, die je nergens anders in Nederland vindt. 

Ellen Deckwitz
Dichter Ellen Deckwitz wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse jonge dichters, en is een graag geziene gast op Lowlands en bij De Wereld Draait Door. Tijdens Terug naar het Begin draagt ze in de synagoge poëzie voor. Ook filosofeert ze met gespreksleider Rense Sinkgraven over wat ‘de spelende mens’ (het thema van het festival dit jaar) voor hen betekent. Ellen en Rense kennen elkaar uit hun Groningse tijd: Ellen als studente en Rense als stadsdichter van Groningen.

Rense Sinkgraven is de voormalige stadsdichter van Groningen en studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2005 debuteerde hij met de bundel Bombloesem. In 2009 kwam zijn bundel Sloop de stad met tedere woorden uit. Sinkgraven schreef de tekst van het titelnummer van de cd van Frank Boeijen Genade die in 2011 uitkwam. Ook op de nieuwste cd Een vermoeden van licht staat werk van Sinkgraven. Al deze gedichten zijn te vinden in de bundel Liefde is voor feestdagen 

Thema 'De spelende mens'
Wie durft af te wijken van de gebaande paden? Wie neemt de vrijheid om soms zomaar iets te doen? Wie creëert nieuwe werelden en prikkelt onze fantasie? Wie neemt ons mee op avontuur?Terug naar het Begin gaat dit jaar op zoek naar de spelende mens.  

Er zijn drie voorstellingen:
12:30 uur
14:00 uur
15:30 uur

Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar op www.terugnaarhetbegin,nl 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen