Agenda

naar overzicht

Culturele Zondag: Thomas Rosenboom

Gewassen vlees en Publieke Werken

Zondagmiddag 26 maart is auteur Thomas Rosenboom te gast in de kerk van Leegkerk tijdens de Culturele Zondag. Hij wordt geïnterviewd door dichter, prozaïst, jeugdboekenschrijver en criticus Remco Ekkers.

Thomas Rosenboom
Thomas Rosenboom groeide op in Arnhem, en ging in Nijmegen psychologie studeren. Na drie jaar brak hij die studie af om Nederlands te studeren in Amsterdam. In 1983 debuteerde hij met de verhalenbundel De mensen thuis; daarin staat ook het verhaal ‘Bedenkingen’, dat hij al het jaar daarvoor in De Revisor publiceerde. Al snel volgde de psychologische thriller Vriend van verdienste, die direct na verschijnen in het Duits werd vertaald. 

Gewassen vlees en Publieke werken
Zijn grote doorbraak kwam met de imposante roman Gewassen vlees (1994), waarvoor hij de Libris Literatuur Prijs ontving. Hij had meer dan zeven jaar aan de roman gewerkt, en vijf jaar later publiceerde hij Publieke werken – en opnieuw won hij daar de Libris Literatuur Prijs mee. Dat is een unicum, want tot op de dag van vandaag heeft geen enkele andere schrijver die prijs tweemaal ontvangen.

In 2003 verscheen zijn roman De nieuwe man, die genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs en de NS Publieksprijs. Na het Boekenweekgeschenk Spitzen, het pamflet Denkend aan Holland, de verhalenbundel Hoog aan de wind en de roman Zoete mond, verscheen in 2012 De rode loper. De romans van  Rosenboom worden vertaald in het Duits, Frans, Deens, Spaans en Hongaars.

Culturele Zondag
Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Gasten die eerder in Leegkerk waren zijn onder andere Griet Op de Beeck, Hans Renner, Caspar Janssen, Auke Hulst, Annegreet van Bergen, Wim Brands, Meindert Talma, Miranda van Kralingen, Frank Westerman en Mathijs Deen

Entree: € 7,50.
Kaarten zijn hier verkrijgbaar, bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47).

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen