Agenda

naar overzicht

Lezing Maand van de Spiritualiteit

Wat betekent tolerantie?

Stichting Oude Groninger Kerken organiseert regelmatig lezingen in de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel. Donderdagavond 9 februari is in het kader van de Maand van de Spiritualiteit een lezing over tolerantie.

Tolerantie
Tolerantie is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse identiteit. Vanaf de Tachtigjarige Oorlog laten Nederlanders zich erop voorstaan dat zij ruimte bieden aan aanhangers van verschillende religies, confessies en culturele achtergronden. Wat betekent die tolerantie nu eigenlijk? En hoe is het om als ‘ander’ getolereerd te worden? 

Maand van de Spiritualiteit
Veel mensen hebben behoefte aan inspiratie en zingeving. Het lijkt erop dat er ondanks alle welvaart ook iets verloren is gegaan. Daarom zoeken mensen naar een beter evenwicht tussen materiële welvaart en geestelijk en lichamelijk welzijn. De initiatiefnemers van De Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij deze groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie die we in onze samenleving op dit moment zien.

Dagvoorzitter: Dr. Mathilde van Dijk (Rijksuniversiteit Groningen) 

Sprekers: 
Prof. Wouter Slob - Tolerantie en respect
Dr. Kim Knibbe - Anders zijn in hedendaags Nederland

Aanvang: 19.30 uur (kerk open 19.00 uur).
De lezing is gratis voor donateurs van de Stichting Oude Groninger Kerken, niet-donateurs betalen € 2,50.
Om circa 21.30 uur is de lezing afgelopen. 

Aanmelding: info@groningerkerken.nl of 050-3123569 o.v.v. Lezing Maand van de Spiritualiteit

Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van de Maand van de Spiritualiteit en wordt georganiseerd door de Stichting Oude Groninger Kerken en het Instituut voor Christelijk Cultureel Erfgoed (Rijksuniversiteit Groningen).

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen