Agenda

naar overzicht

Tweedaagse Masterclass Het korte verhaal

t/m

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Masterclass Het korte verhaal

Uitgeverij Querido organiseert dit jaar een serie masterclasses is de Remonstrantse kerk in Groningen. De volgende in deze serie is de tweedaagse masterclass Het Korte Verhaal. Docent is Kees ‘t Hart en gastdocent is Maartje Wortel.

'Ik heb de wens een verhaal te schrijven,’ meldde Remco Campert onlangs in een column. ‘De omstandigheden zijn gunstig: stil in huis, stil op straat, telefoon afgezet en een broeierig gevoel in mijn hoofd, waar iets in zit wat er uit wil. Alleen, ik kan de eerste zin niet vinden, de zin die alles in beweging moet zetten. Een verhaal kan niet zonder eerste zin. Dan weet ik pas welk verhaal ik wil schrijven.’

Is de methode-Campert universeel of zijn er andere manieren om een kort verhaal te beginnen? Hoe bepaal je de ideale lengte van het korte verhaal dat je schrijft? Hoe kun je in een beperkt aantal woorden een sfeer schetsen, je personages diepgang geven, je thematiek uitwerken? Tijdens de Tweedaagse Masterclass Het korte verhaal leert Kees ’t Hart je de kneepjes van het vak. Aan de hand van internationale voorbeelden laat hij zien welke verteltechnieken je kunt gebruiken en welk effect ze sorteren. Gastdocent Maartje Wortel vertelt over haar eigen werkwijze en beantwoordt vragen.

De Masterclass Het korte verhaal is bedoeld voor beginnende en gevorderde fictieschrijvers die zich willen bekwamen op de korte baan. Enige schrijfervaring is een vereiste, maar het is niet noodzakelijk dat je al verhalen hebt gepubliceerd.

Kosten: € 595, inclusief lesmateriaal (en inclusief lunches, koffie, thee, borrel)

Klik hier om in te schrijven voor deze masterclass. 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen