Agenda

naar overzicht

Virtual Reality bioscoop in de Der Aa-kerk

Pop Up Cinema

Groningen krijgt een (tijdelijke) virtual reality-bioscoop in de Der Aa-kerk. Vrijdag 13 november opent een pop-up cinema de deuren in de kerk en kun je met een speciale bril op films bekijken in een virtuele wereld.

Films kijken in 360 graden
Meereizen over de hele wereld met de rockband U2 of zelf middenin een horrorscène staan. Wie niet bang is en het leuk vindt om iets nieuws uit te proberen, kan op 13 november terecht in de Der Aa-kerk. Het in Amsterdam gevestigde reclamebureau &Samhoud Media richt in de kerk een virtual reality bioscoop in met plek voor driehonderd mensen. Met een Gear VR ontdek je films in 360 graden. Dus geen bioscoopstoelen of een groot scherm, maar een eigen VR experience. 

Grote bril
Als bezoeker krijg je een grote bril op waarmee je een half uur lang vier speciaal geselecteerde korte films te zien krijgt. Een instructeur geeft uitleg en blijft aanwezig. "Het is heel intensief, een half uur is meer dan genoeg'', weet Marije Dijkstra van &Samhoud. "Groningen is de eerste plaats na Amsterdam waar een virtual reality bioscoop is. Het fenomeen bestaat al langer maar is nog nauwelijks beschikbaar voor het gewone publiek. Wij hadden een paar brillen op kantoor en wilden kijken of we meer mensen er mee konden laten kennismaken. Dat is gelukt.'' 

Amsterdam trapt zaterdag af met vermoedelijk Europa's eerste virtual reality bioscoop. Meer dan driehonderd kaarten zijn verkocht, reden waarom &Samhoud naar locaties in andere plaatsen ging zoeken. Na Groningen zijn Den Haag, Rotterdam, Maastricht, Utrecht en Eindhoven aan de beurt. 

Entree: € 12,50. Tickets zijn rechtsboven op deze pagina verkrijgbaar.

Tijden
17.00 uur - 17.30 uur
18.00 uur - 18.30 uur
19.00 uur - 19.30 uur
20.00 uur - 20.30 uur
21.00 uur - 21.30 uur
22.00 uur - 22.30 uur
23.00 uur - 23.30 uur

Kijk hier voor meer informatie.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen