Agenda

naar overzicht

Zeventien | 17: Slagwerk Den Haag speelt Vitreous Space

20:00 - € 12,50

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Zeventien | 17

In het weekend van vrijdag 8 tot en met zondag 10 december presenteert Prime in de Der Aa-kerk een muziekinstallatie en drie concerten.

Slagwerk Den Haag
Vrijdagavond 8 december speelt Slagwerk Den Haag Vitreous Space, waarin klanken van klokken, bellen, water en wind zich verspreiden door de Der Aa-kerk. Met muziek van minimal componisten als Luther Adams, James Tenney, Kate Moore, Anthony Fiumara en Peter Garland.

Bewegende lichtinstallatie
Centraal element tijdens het concert is de bewegende lichtinstallatie Onder de Kerstvloed die de Groninger mediakunstenaar Dennis Molema bedacht voor het koor van de Der Aa-kerk. Multimedia-instrumentalist Jan Klug maakt een soundscape waarin hij de klanken van de Groninger kerkklokken verwerkte, die als ‘alarm’ in 1717 werden geluid.

Kerstvloed
In 2017 is het 300 jaar geleden dat het Noordzeekustgebied getroffen werd door een zware stormvloed. De Kerstvloed van 1717, die duizenden mensenlevens eiste, was de grootste natuurramp van Nederland in de afgelopen vier eeuwen. Aanleiding voor Groningse organisaties om stil te staan bij het thema 'de kracht van water, toen en nu'.

Entree: € 12,50 / 7,50 (studenten en jongeren tot 18 jaar)
Kaarten zijn hier verkrijgbaar (€ 1,50 servicekosten per bestelling)

Meer informatie over Slagwerk Den Haag is hier te vinden.
Meer informatie over de Kerstvloed van 1717 is hier te vinden.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen