Agenda

naar overzicht

Groningen Guitar College presenteert: concertmiddag

14:00 - 17:00 - € 5,00

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Feestelijke gitaarmiddag

Snaren, snaren en nog eens snaren: zaterdagmiddag 25 juni is de jaarlijkse concertmiddag van het Groningen Guitar College in de Remonstrantse kerk. Van beginners tot gevorderden en van flamenco tot jazz, alles is te horen op deze feestelijke middag.

De gitaarmiddag staat volledig in het teken van de leerlingen van het Groningen Guitar College. Dit is de kans voor zowel beginners als gevorderden om hun vetste skills, beste licks en gaafste riffs te laten horen. Van flamenco tot jazz en van blues tot funk: de leerlingen brengen het deze middag allemaal ten gehore.

Groningen Guitar College
Het Groningen Guitar College is een onafhankelijk lescollectief bestaande uit zes gitaardocenten, die allemaal vanuit een eigen gitaarspecialiteit lesgeven. De docenten van het GGC hebben naast nationale en internationale podiumervaring ook ruime ervaring op het gebied van lesgeven en veel kennis van de (hedendaagse) gitaarmuziek. Het GGC kan worden gezien als hét kenniscentrum op het gebied van de gitaar in het Noorden. Er wordt gewerkt vanuit het uitgangspunt dat het belangrijker is wie de gitarist is dan wat diegene kan. Er wordt daarbij uitgegaan van lessen op maat; hoeveel aandacht heeft iemand nodig, wat wil diegene en hoe kunnen we dat het beste bereiken?

Bij het GGC wordt les gegeven op elk niveau en in (bijna) elke stijl. Studenten worden ondersteund en begeleid in het maken van muzikale keuzes op elk mogelijk niveau. Zo wordt er les gegeven van beginnersniveau tot semiprofessioneel en kunnen studenten worden begeleid voor het toelatingsexamen van het conservatorium. Zelfs voor ondersteuning tijdens een conservatoriumopleiding kan de gitarist bij het GGC terecht. Daarnaast voorziet het collectief in een advanced course om talentontwikkeling te stimuleren.

Tijde: 14.00 uur tot 17.00 uur (met een pauze om 15.30 uur).
Entree: € 5,-. Kaarten zijn op de dag zelf aan de deur verkrijgbaar

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen