Agenda

naar overzicht

Wandelconcert tijdens Schnitgerfestival

Genieten van twee orgels

Tijdens het Schnitgerfestival is er op zaterdag 17 oktober een wandelconcert waarbij de twee fraaie en beroemde Schnitgerorgels in Der Aa-kerk en de Martinikerk zijn te beluisteren tijdens één concert. 

Vincent van Laar, verbonden aan The Northern Consort en het Concerto d’Amsterdam, start in de Der Aa-kerk met werken van onder andere Nicolaus Bruhns (1665-1697). Na een gezamenlijke wandeling door het centrum van Groningen gaat het concert verder in de Martinikerk, waar het Schnitgerorgel wordt bespeeld door Paolo Crivellaro, professor aan de Universität der Künste in Berlijn. De diversiteit van de beide orgels komt prachtig tot uiting in dit bijzondere wandelconcert.

Uitvoerenden
Vincent van Laar, orgel 
Paolo Crivellaro, orgel 

Groningen Orgelstad
Het Schnitgerfestival wordt georganiseerd door Stichting Groningen Orgelstad. Doel van deze stichting is het aanbod van orgelactiviteiten in de stad Groningen te versterken en uit te bouwen. De nadruk van de activiteiten ligt op de organisatie van het Schnitgerfestival rondom barokmuziek, waarin de Groningse Schnitgerorgels een prominente rol vervullen.

Aanvang deel 1 (Der Aa-kerk): 20.00 uur; eindtijd 20.40 uur
Aanvang deel 2 (Martinikerk): 21.00 uur; eindtijd 21.40 uur
De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Entreeprijs:€ 19,50 / CJP € 12,50 / t/m/ 12 jaar gratis
Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van het Schnitgerfestival.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen