Agenda

naar overzicht

William Turner en de traditie van het sublieme

Gevaar en Schoonheid

Woensdag 7 oktober organiseert de Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen in de Remonstrantse kerk een lezing over de Engelse schilder William Turner. Deze lezing wordt georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling Gevaar en Schoonheid, die van september tot en met januari in Enschede en Zwolle is te zien. Spreker tijdens deze lezing is drs. Carolien ten Bruggencate.

William Turner
Joseph Mallord William Turner (Covent Garden (Londen), om en nabij 23 april 1775 - Chelsea (Londen), 19 december 1851) was een Engelse romantische kunstschilder, die veel landschappen, dreigende zeegezichten en marines schilderde. Turner had een hoge productie. Er zijn driehonderd olieverfschilderijen, dertigduizend schetsen en aquarellen en driehonderd schetsboeken bewaard gebleven. 

Kunst In Zicht 
Deze lezing wordt georganiseerd door de Stichting Kunst in Zicht. Deze stichting legt zich toe op het verbreiden van kennis over beeldende kunst, architectuur en archeologie om de ontwikkeling van belangstelling voor kunst bij zoveel mogelijk mensen aan te moedigen. Daartoe organiseert Kunst in Zicht lezingen, wandelingen en excursies, waarin zowel historische als actuele onderwerpen op het gebied van beeldende kunst, architectuur en archeologie aan de orde komen en aandacht wordt besteed aan lopende tentoonstellingen. Alle lezingen, wandelingen en excursies worden verzorgd door deskundige docenten, voor het merendeel kunsthistorici, historici en archeologen. 

Gevaar en Schoonheid
Dit najaar organiseren Rijksmuseum Twenthe en Museum de Fundatie in Zwolle in samenwerking met Tate Britain de dubbeltentoonstelling Gevaar & Schoonheid - Turner en de traditie van het sublieme. Turner is voor Groot-Brittannië wat Rembrandt is voor Nederland. Zijn werk is alleen bij hoge uitzondering in ons land te zien. De dubbeltentoonstelling in Enschede en Zwolle presenteert ruim vijftig schilderijen en aquarellen van Turner in de context van de Europese kunstgeschiedenis, van de late middeleeuwen tot nu, met werk van Aelbert Cuyp, Claude Lorrain, Claude Monet, Gustave Courbet, Ernst Ludwig Kirchner, Armando, Gerhard Richter en vele anderen.

Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Entree: € 12,50
Opgave: via Kunst In Zicht Groningen of telefonisch: 050-3188651

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen