Agenda

naar overzicht

World Press Photo in de Der Aa-kerk

t/m

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving
Typhoon Survivors - Philippe Lopez Typhoon Survivors - Philippe Lopez

De mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto's

Vanaf 14 november is het weer zover: de World Press Photo-tentoonstelling in de Der Aa-kerk. De tentoonstelling toont een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto's die het afgelopen jaar gemaakt zijn door 's werelds beste fotojournalisten. De tentoonstelling reist over de hele wereld en wordt in meer dan negentig wereldsteden geëxposeerd. Er worden intrigerende beelden getoond uit het dagelijks leven, natuur, sport en kunst en cultuur.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Clear Fotofestival Groningen. Naast deze wereldberoemde tentoonstelling zijn er meer activiteiten tijdens het fotofestival. In de der Aa-kerk is tegelijkertijd een nevenexpositie waarin winnende foto’s van de Clear Fotocompetitie en Clear Fotomarathon worden getoond. Ook is er een documentaire-avond en een lezingenavond. Daarnaast wordt er een uitgebreid educatieprogramma aangeboden voor het basis- en voorgezet onderwijs uit de regio. 

Lezing Carla Kogelman
Vrijdagavond 28 november geeft de Nederlandse World Press Photo-winnares Carla Kogelman een lezing. Zij vertelt meer over haar werk als fotograaf en over de totstandkoming van haar winnende fotoserie ‘Ich bin Waldviertel’. Dit is een serie portretten over de zusjes Hannah en Alena die opgroeien op het Oostenrijkse platteland. 
De lezing start om 20.00 uur, de deuren openen om 19.30 uur. Kaarten zijn €8,50 aan de deur.

Clear Fotomarathon
Zaterdag 29 november organiseert het Clear Fotofestival de Clear Fotomarathon. Deelnemers krijgen deze dag verschillende foto-opdrachten, die binnen een kort tijdbestek volbracht moeten worden. Aan het einde van de dag beoordeelt een professionele jury de foto’s. De winnaar ontvangt een prijs, waarover deze week meer bekendgemaakt wordt. Opgeven kan via www.clearfotofestival.nl. Deelname bedraagt €15, studenten betalen €12,50. De dag start om 08.30 uur en eindigt rond 17.00 uur, de lunch wordt verzorgd. 

Entree
volwassene: € 6,-
studenten: € 4,50
jongeren (12-18 jaar) en 65+:  € 3,50 
kinderen tot 12 jaar: € 2,-
groepen vanaf 15 personen: € 3,- p.p.

Klik hier voor het volledige programma.

Klik hier voor de actuele openingstijden.

Rondleiding met de gratis World Press Photo app
Dit jaar is de World Press Photo app gratis te downloaden. Deze app geeft bezoekers de mogelijkheid op eigen tempo aanvullende informatie te ontvangen over de geëxposeerde foto’s en de winnende fotograaf. Bezoekers vullen het nummer van de foto in op de app en ontvangen achtergrondinformatie in de vorm van beeld en audio. De app geeft de mogelijkheid om foto’s te markeren, die op een persoonlijke pagina van de World Press Photo website terug te vinden zijn met extra informatie. De World Press Photo-app is gratis te downloaden en kan met gratis wifi in de Der Aa-kerk door iedereen met een smartphone of tablet gebruikt worden. 

 

Typhoon Survivors - Philippe Lopez Typhoon Survivors - Philippe Lopez
Blind Indian Albino Boys - Brent Stirton Blind Indian Albino Boys - Brent Stirton
Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen