Agenda

naar overzicht

World Press Photo in de Der Aa-kerk

t/m

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

De mooiste nieuwsfoto's

Vanaf 20 november is het weer zover: de World Press Photo-tentoonstelling in de Der Aa-kerk. De tentoonstelling toont een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto's die het afgelopen jaar gemaakt zijn door 's werelds beste fotojournalisten. De tentoonstelling reist over de hele wereld en wordt in meer dan negentig wereldsteden geëxposeerd. Er worden intrigerende beelden getoond uit het dagelijks leven, natuur, sport en kunst en cultuur.

Indrukwekkende foto's
World Press Photo heeft in januari dit jaar voor de 58e keer haar prestigieuze prijzen uitgereikt aan internationale persfotografen. “Alle foto’s van de tentoonstelling zijn enorm indrukwekkend”, aldus het bestuur van Wereld Pers Foto Groningen. “Sommige beelden zijn pijnlijk om te zien, maar we vinden het des te belangrijker om deze beelden naar Groningen te halen en hiermee mensen bewust te maken van wat er in de wereld gebeurt.”. 

Naast de World Press Photo tentoonstelling zijn de winnende foto’s van de WPFG Online Fotocompetitie en Fotomarathon terug te zien in de Der Aa-kerk. Lokaal talent en hobbyfotografen krijgen hierdoor de kans hun werk terug te zien naast de wereldberoemde World Press Photo tentoonstelling.

Stichting Wereld Pers Foto Groningen 
​In 2004 heeft een groep actieve studenten de Stichting Wereld Pers Foto Groningen (WPFG) opgericht met als doel om de wereldberoemde World Press Photo-tentoonstelling naar Groningen terug te brengen, nadat deze enige tijd van de culturele agenda van de stad was verdwenen. Op deze manier wil de stichting aandacht schenken aan de fotojournalistiek en de daarmee gepaard gaande mondiale thematiek.

Stichting WPFG stelt zich ten doel om de aandacht voor internationale persfotografie te vergroten en door middel van de fototentoonstelling het debat over grensoverschrijdende maatschappelijke en culturele vraagstukken te stimuleren. Hiermee wil de stichting bijdragen aan democratie en persvrijheid voor iedereen.

Openingstijden
20 november t/m 13 december, dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur
De tentoonstelling is zaterdag 12 december geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Avondopenstellingen:
Donderdag 26 november van 10.00 uur tot 20.00 uur
Donderdag 3 december van 10.00 uur tot 20.00 uur
Donderdag 10 december van 10.00 uur tot 22.00 uur
Zaterdag 12 december van 10.00 tot 13.00 en 18.00 tot 22.00 uur (Let op! Deze middag is de tentoonstelling dus gesloten!)

Kijk hier voor de actuele openingstijden. 

Lezingen
De studenten van de Stichting Wereld Pers Foto Groningen (WPFG) organiseren tijdens de tentoonstelling twee lezingen. 
Donderdag 26 november is er vanaf 20:00 uur een speciale lezing/quiz over fotomanipulatie: Mind Control
Donderdag 3 december komt fotograaf Eddo Hartmann vanaf 20:00 uur spreken over zijn ervaringen als eerste westerse fotograaf met toestemming om in Noord Korea te fotograferen. 

Entree
Volwassen: € 7,- / Scholieren, student en 65+: € 5,-/ Kinderen (4 tot 12 jaar): € 3,-
Zie voor meer informatie de website van Wereld Pers Foto Groningen

 

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen