Agenda

naar overzicht

Yin yoga in de kerk van Leegkerk

20:00 - 21:30 - € 19,50

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Routebeschrijving

Tadelungt by candlelight

Even behoefte aan ontspanning in de drukke decembermaand? Kom dan donderdagavond 15 december naar de kerk van Leegkerk voor een bijzondere yogales.

Yin yoga
Docente Esther Gerringa geeft in het middeleeuwse kerkje een les yin yoga. De les is er op gericht om even tijd voor jezelf te nemen in aanloop naar de gezellige, maar vaak ook drukke kerstperiode. Het is een avond om je op te laden en om compleet te ontspannen in een bijzondere ambiance. De les is voor iedereen toegankelijk, ook zonder ervaring met (yin) yoga! 

Tadelungt
Deze yogales wordt gegeven door Esther Gerringa, zij is eigenaar en yogajuf van Yogastudio Tadelungt. Tadelungt is een Zweeds woord en staat vrij vertaald voor ‘take-it-easy’, oftewel: maak je (even) niet druk. Esther: "Dat is precies wat ik met mijn yogalessen wil bewerkstelligen. We hebben het allemaal druk-druk-druk. ons leven is behoorlijk ‘yang’, actief en vol met prikkels. Tadelungt wil graag een oase van rust in het jachtige leven zijn. De lessen bij Tadelungt hebben een yin yoga karakter, maar zijn altijd een persoonlijke mix van houdingen en oefeningen die ik zelf heb uitgediept of onderzocht."

Yin Yoga
Esther zegt over deze yogales in het middeleeuwse kerkje van Leegkerk: "Yoga kent actieve (yang) en verstillende (yin) aspecten. Bij deze Yin Yoga-avond wordt de nadruk gelegd op het op een ontspannen manier innemen van enkele yogahoudingen. We blijven langer in een houding (twee tot vier minuten) waardoor je er als het ware steeds meer in weg kunt zakken. Je laat je spieren los en we gaan op zoek naar hoe de houding voor jou brengt wat je nu nodig hebt. De oefeningen zijn niet moeilijk en worden grotendeels zittend of liggend op de mat uitgevoerd. Na afloop voel je je ruimer en soepeler in je vel."

Bewustzijn
Esther zegt verder over yoga: "Yoga brengt mij veel: plezier, een beetje rust, bewustzijn en een soepeler lijf. Ik ben een yogajuf-met-beperkingen; geen kwaaltje of pijntje is mij vreemd. Juist daardoor weet ik hoe fijn yoga kan zijn en geloof me: als ik het kan, kan iedereen het. Ik geef yin yoga, maar met een eigen sausje: meestal start of eindig ik met een do-In oefening, of werk ik aan een speciaal onderwerp. Thema’s werk ik ook regelmatig uit in een workshop; dan hebben we meer tijd om te verdiepen."

​Kosten: € 19,50 per persoon (inclusief presentje)
Meedoen? Opgeven kan via info@tadelungt.nl

Zie voor meer informatie de website van Tadelungt.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen