Agenda

naar overzicht

ZomerJazzFietstour

ZomerJazzFietsTour

Op de laatste zaterdag van augustus gaat de 28ste aflevering van de ZomerJazzFietstour van start. Langs een prachtige route door het Reitdiepdal, ten noordwesten van Groningen, kan een keuze gemaakt worden uit concerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Volgens beproefd concept kan per fiets de nieuwe jazz worden verkend. In de kerk van Leegkerk treedt het Eric Boeren 4tet op met Marie Guilleray. Het optreden is van 12:00 tot 13:15 uur.

Eric Boeren is bekend van Available Jelly, waarin de top van de Nederlandse jazzmusici vertegenwoordigd is. Hij is een van de oprichters van Doek, een Amsterdams muzikantencollectief dat met het Doekfestival jaarlijks een belangrijke meeting voor improviserende muzikanten organiseert. Ook timmert hij al jaren aan de weg met zijn formatie Boeren met Michael Moore en Han Bennink, waar de pakkende composities van Ornette Coleman opnieuw van een nieuwe vernislaag worden voorzien. Speciaal voor de ZomerJazzFietsTour neemt Eric Boeren een nieuw kwartet en Marie Guilleray mee, die teksten van Lucebert gaat voordragen.

Eric Boeren 4tet & Marie Guilleray
Eric Boeren cornet * Tobias Delius tenorsax, klarinet
Wilbert de Joode contrabas * Michael Vatcher drums
Marie Guilleray teksten

Entree
Voorverkoop t/m 24 augustus
€ 32,50 ZomerJazzFietsTour passe-partout
€ 27,50 kortingen (CJP/Stadjerspas/Studentenkaart)
Volle prijs vanaf 25 augustus
€ 37,50 ZomerJazzFietsTour passe-partout
€ 32,50 kortingen (CJP/Stadjerspas/Studentenkaart)
Kinderen t/m 15 jaar € 2,50
 
De voorverkoop start 1 juli in Groningen bij Plato, VVV en Swingmaster. In Winsum bij de VVV. En natuurlijk online op de website van de ZomerJazzFietsTour.
 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen