Agenda

naar overzicht

ZomerJazzFietsTour in de kerk van Klein Wetsinge

Concerten Kaja Draksler en Lotte Anker

Zaterdag 27 augustus is het weer tijd voor de ZomerJazzFietsTour. Stap op de fiets en beleef de mooiste concerten op bijzondere locaties. Ook de kerk van Klein Wetsinge is een van de locaties dit jaar. 

Intieme jazzconcerten
Op de laatste zaterdag van augustus gaat de ZomerJazzFietsTour weer van start. De fietstour is een combinatie van een prachtige fietstocht door het Groningse Reitdiepdal en intieme jazzconcerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Vijf fietsroutes gaan dwars door het gevarieerde programma vol actuele jazz en improvisatiemuziek uit binnen- en buitenland. In de kerk van Klein Wetsinge zijn om 16.30 uur en 17.45 uur concerten van Kaja Draksler (piano) en Lotte Anker (altsax).

Kaja Draksler en Lotte Anker
Het gaat goed met pianiste Kaja Draksler. Ze is toegetreden tot de Doek-familie. Ze had veel succes op het Moers Festival met Susana Santos Silva, de trompettiste van het Lama Trio. En ze heeft een nieuw octet opgezet. Op de vraag met welke improvisator van een oudere generatie ze naar de ZJFT zou willen komen noemde Kaja Draksler meteen de naam van Lotte Anker, met wie ze net in Stockholm het podium heeft gedeeld. De Deense saxofoniste Lotte Anker (1958) is vanaf 1980 bezig met improvisatiemuziek en werkt samen met onder andere Marilyn Crispell, Ikue Mori, Graig Taborn en Fred Frith.

Tijden: 16.30 uur tot 17.15 uur en 17.45 uur tot 18.30 uur

Kaartverkoop
Voorverkoop t/m 21 augustus:
€ 32,50 ZomerJazzFietsTour passe-partout
€ 27,50 kortingen (CJP/Stadjerspas/Studentenkaart)

Volle prijs vanaf 22 augustus: 
€ 37,50 ZomerJazzFietsTour passe-partout 
€ 32,50 kortingen (CJP/Stadjerspas/Studentenkaart) 
Kinderen t/m 15 jaar € 2,50

VOORVERKOOP
Groningen: De Oosterpoort, Plato, Swingmaster 
Winsum: De Gouden Karper

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen