Agenda

naar overzicht

ZomerJazzFietstour in de kerk van Klein Wetsinge

Wilbert de Joode Core Trio

Zaterdag 26 augustus is het weer tijd voor de ZomerJazzFietsTour. Stap op de fiets en beleef de mooiste concerten op bijzondere locaties. Ook de kerk van Klein Wetsinge is dit jaar weer een van de locaties. 

Intieme jazzconcerten
Op de laatste zaterdag van augustus gaat de ZomerJazzFietsTour weer van start. De fietstour is een combinatie van een prachtige fietstocht door het Groningse Reitdiepdal en intieme jazzconcerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. De zes fietsroutes gaan dwars door het gevarieerde programma vol actuele jazz en improvisatiemuziek uit binnen- en buitenland. In de kerk van Klein Wetsinge is om 16.00 uur en om 17.15 uur een concert van het Wilbert de Joode Core Trio.

Wilbert de Joode 
De Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, is vorig jaar toegekend aan Wilbert de Joode. Deze contrabassist en componist staat bekend als een van de grote specialisten op het gebied van de collectieve improvisatie en 'instant composing', het ter plekke creëren van muziek die nooit eerder heeft geklonken.

Als autodidact op zijn instrument valt hij op door zijn eigenzinnigheid, klankvoorstellingsvermogen en zijn enorme muzikale vocabulaire. Hij heeft een herkenbaar eigen geluid ontwikkeld op de contrabas. 

Wilbert de Joode Core Trio
Dit trio is een van de groepen waar Wilbert de Joode op zijn Boy Edgar Prijs-tournee mee op reis is. De Joode heeft twee jonge musici uitgezocht: pianiste Marta Warelis en drummer Onno Govaert. Marta Warelis is twee jaar geleden van Groningen naar Amsterdam verhuisd en heeft daar gelijk aansluiting gevonden bij de hardcore impro-scene. Drummer Onno Govaert draait al wat langer mee. Met zijn companen Jasper Stadhouders en John Dikeman tourde hij als Cactus Truck al twee keer door de Verenigde Staten.

Marta Warelis - piano
Wilbert de Joode - contrabas
Onno Govaert - drums

Kaartverkoop
Voorverkoop t/m 20 augustus:
€ 32,50 ZomerJazzFietsTour passe-partout
€ 27,50 kortingen (CJP/Stadjerspas/Studentenkaart)

Volle prijs vanaf 21 augustus: 
€ 37,50 ZomerJazzFietsTour passe-partout 
€ 32,50 kortingen (CJP/Stadjerspas/Studentenkaart) 
Kinderen t/m 15 jaar € 2,50

Voorverkoop
Groningen: VVV, Plato, Swingmaster 
Winsum: De Gouden Karper

Zie voor meer informatie de website van de ZomerJazzFietsTour.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen