Agenda

naar overzicht

ZomerJazzFietstour in de kerk van Leegkerk

Concert Giuseppe Doronzo Ava

Zaterdag 26 augustus is het weer tijd voor de ZomerJazzFietsTour. Stap op de fiets en beleef de mooiste concerten op bijzondere locaties. Ook de kerk van Leegkerk is dit jaar weer een van de locaties. 

Intieme jazzconcerten
Op de laatste zaterdag van augustus gaat de ZomerJazzFietsTour weer van start. De fietstour is een combinatie van een prachtige fietstocht door het Groningse Reitdiepdal en intieme jazzconcerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. De zes fietsroutes gaan dwars door het gevarieerde programma vol actuele jazz en improvisatiemuziek uit binnen- en buitenland. In de kerk van Leegkerk is om 12.30 uur een concert van  het Ava Trio van Giuseppe Doronzo.

Giuseppe Doronzo
Baritonsaxofonist Giuseppe Doronzo fietst al een paar jaar rond. Eerst met de talentvolle Michael Moore Pool, later met het experimentele kwartet Falga. En tussendoor nog iets met Zwitsers. Nu komt hij met zijn Ava trio, waarin de sterke bassist Esat Ekincioglu (Kuhn Fu) samen met percussionist Pino Basile aanstekelijke mediterrane ritmes tot leven brengt. Melancholische klanken vormen een vruchtbare bodem voor een behendig improvisator als Giuseppe Doronzo. Italiaan Pino Basile neemt een paar typische instrumenten mee, waaronder de cupa cupe, de Italiaanse versie van de foekepot.

Kaartverkoop
Voorverkoop t/m 20 augustus:
€ 32,50 ZomerJazzFietsTour passe-partout
€ 27,50 kortingen (CJP/Stadjerspas/Studentenkaart)

Volle prijs vanaf 21 augustus: 
€ 37,50 ZomerJazzFietsTour passe-partout 
€ 32,50 kortingen (CJP/Stadjerspas/Studentenkaart) 
Kinderen t/m 15 jaar € 2,50

Voorverkoop
Groningen: VVV, Plato, Swingmaster 
Winsum: De Gouden Karper

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen