Agenda

naar overzicht

Expositie Zomers Licht in Klein Wetsinge

t/m 10:00 - 18:00 - Gratis

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Met werk van cursisten van Marleen Bakker

Van zondag 25 juni tot en met vrijdag 14 juli is in de kerk van Klein Wetsinge dagelijks de expositie Zomers Licht te zien. Tijdens deze expositie worden werken van vierendertig cursisten van kunstschilder Marleen Bakker tentoongesteld. De werken zijn zeer gevarieerd en ze zijn gemaakt door zowel beginnende als ervaren kunstenaars.

Marleen Bakker
De cursisten krijgen allemaal les van Marleen Bakker. Ze studeerde in Groningen en tegenwoordig woont en werkt ze in Sauwerd. In 2015 studeerde Bakker af aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst. Sinds 2013 geeft Marleen Bakker schilderles. Eerst in Sauwerd, later ook in Winsum. Sommige van de schilders hebben veel schilderervaring, anderen juist weer heel weinig. Maar ze schilderen allemaal met een hoop plezier en lef. Ook de getoonde onderwerpen en stijlen zijn divers: van portret tot landschap of stilleven, kleurrijk, impressionistisch of juist fotorealistisch. Laat je tijdens deze tentoonstelling verrassen door de grote verscheidenheid aan kunstwerken. 

Opening
Zondag 25 juni opent kunstschilder Herman van Hoogdalem om 15.30 uur de expositie. Het thema Zomers Licht komt niet alleen terug in de schilderijen van de cursisten, ook aankleding en muzikale omlijsting zullen de bezoekers in zomerse sferen brengen. Na de opening leveren Jenne Jan Kwant en Margriet Huppes met piano en accordeon hun muzikale bijdrage van vrolijke, zomerse muziek. Aansluitend is er tot 18.00 uur volop gelegenheid om de schilderijen te bekijken onder het genot van een hapje en een drankje. 

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: gratis
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken, van 10.00 uur tot 18.00 uur.
NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen