Agenda

naar overzicht

Zomerse Dichtersmiddag

15:30 - 17:00

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Routebeschrijving

Zomerse Dichtersmiddag

Zondag 22 juni is de vierde Culturele Zondag van 2014. Gasten in de middeleeuwse kerk van Leegkerk zijn dichters Jan Glas, Pauline Sparreboom en Jan-Willem Dijk. Geniet van de zomerse sfeer en luister onder het genot van een hapje en een drankje naar de gedichten die worden voorgelezen in en rondom de kerk.

Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod.

Dichters

Jan Glas (1958) is een Groningse beeldend kunstenaar, schrijver, dichter, fotograaf en redacteur van het Groningse tijdschrift Krödde. Glas heeft verscheidene dichtbundels uitgebracht. Een aantal van zijn gedichten heeft hij met jazz-pianist Boelo Klat op cd gezet waarbij hij ze zelf heeft ingezongen.

Jan-Willem Dijk (1985) won in februari de derde prijs van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Hij studeert aan de Schrijversvakschool Groningen en geeft op verschillende scholen workshops Proza schrijven.
Pauline Sparreboom (1989) groeide op in de Noordoostpolder. Ze studeert Filosofie en Nederlandse Taal en Cultuur. In het studiejaar 2012/2013 is ze verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen als huisdichter. Iedere maand verschijnt er een gedicht van Pauline in de Universiteitskrant en treedt ze op met haar gedichten tijdens verscheidene evenementen. In 2013 zijn de gedichten van Pauline gebundeld en uitgegeven.

Entree: vrijwillige bijdrage
De kerk is deze dag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen