Agenda

naar overzicht

Kom naar de Zomerzondagen in Leegkerk

t/m 12:00 - 17:00

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Routebeschrijving

Open Podium tijdens Zomerzondagen

Ook dit jaar is het middeleeuwse kerkje van Leegkerk tijdens de zomermaanden weer geopend voor bezoekers. Vanaf zondag 4 juni opent de kerk elke zondag in juni, juli en augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur de deuren. Iedereen is tijdens deze Zomerzondagen van harte welkom om de kerk te bekijken. Ook is het mogelijk om koffie en thee te drinken, met daarbij natuurlijk een stukje taart. De kerk wordt deze Zomerzondagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen.

De kerk is op de volgende data geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur:
4, 11, 18 en 25 juni
2, 9, 16, 23 en 30 juli
6, 13, 20 en 27 augustus

Activiteiten
Tijdens meerdere Zomerzondagen zijn er diverse leuke activiteiten in de kerk:

Zondag 11 juni: concert Martijn van der Zande
14.30 uur – 15.00 uur en 15.30 uur - 16.00 uur
Martijn van der Zande zingt aansprekende teksten met gevoel en met zijn karakteristieke stem. Zijn liedjes zijn meezingbaar en gaan over liefde en eenzaamheid, het verstrijken van de tijd, intieme momenten en vluchtige ontmoetingen.

Zondag 18 juni: concert koor De Zingerij
14.30 uur – 15.00 uur en 15.30 uur – 16.00 uur 
De Zingerij is een gemengd koor met ruim twintig enthousiaste leden en staat onder leiding van Martijn Jager. Het repertoire is voornamelijk (licht) klassiek. 

Zondag 25 juni: Popkoor Abfab (Absolutely Fabulous)
14.00 uur en 15.30 uur
AbFab is een eigenzinnig buurtkoor uit het noordoosten van de stad Groningen. Het repertoire gaat alle kanten op, met als vertrekpunt de popmuziek vanaf de jaren zestig tot nu. 

Zondag 2 juli: Ema van Gessele (blokfluit)
14:00 – 16:00 uur
Tijdens deze muziekmiddag spelen blokfluitleerlingen van Ema van Gessele. De leerlingen zijn tussen de zeven en zeventien jaar oud. Sommige leerlingen spelen solo, andere samen als duo of trio.

Zondag 9 juli: Mirjam Venekamp (piano)
14:30 uur
Pianoleerlingen van Mirjam Venekamp/MirjamMuziek geven in Leegkerk een zomerconcert. Ze laten deze middag het mooiste wat ze kunnen en kennen horen. 

Zondag 16 juli: expositie Barbara Groenwold en Faisel Saro
Barbara Groenwold laat aan de hand van een voorbeeld van een van haar werken zien wat erbij komt kijken om een zeefdruk te maken. Faisel Saro maakt psycho-geografische kunstwerken, waarin hij de kijker bewust probeert te maken van de chaotische tijd waarin we leven.

Zondag 23 juli: Dancing Voices
14.00 - 16.00 uur
Jouke Aukema en Carieke Pol zingen samen Schotse en Ierse folk. Onder begeleiding van gitaar, mandoline en dulcimer.

Zondag 30 juli: Mirjam Pattiwael
14.30 uur
Singer-songwriter Mirjam Pattiwael heeft een prachtige warme stem. Samen met gitarist Pieter Nanuru treedt ze regelmatig op met eigen geschreven Engelstalige nummers. Met haar warme stem zingt ze nummers die gaan over afscheid en verlating.

Zondag 6 augustus: Duo El Duque 
12.00 - 15.00 uur 
Doeke Oostra en Jan van Dijk volgden allebei de opleiding tot Docerend Musicus Klassiek Gitaar.
In 1997 begon hun muzikale samenwerking. Ze vormen nu samen Duo El Duque. Ze spelen en zingen deze middag muziek van de Middeleeuwen tot nu.
Doeke Oostra: zang, gitaar en luit
Jan van Dijk: gitaar en luit

Zondag 6 augustus: concert Mja Mera
15.00 - 17.00 uur
Een vocaal/instrumentaal trio afkomstig uit de stad Groningen. Ze brengen Jiddische liederen en ladino ten gehore. Dit afgewisseld met klezmer en aanverwante Oost-Europese luister- en dansmuziek. Kijk hier voor meer informatie over Mja Mera.

Zondag 13 augustus: Menno Bouter en Peter van de Bunt
13.30 uur
Menno Bouter en Peter van de Bunt maken eigen nummers. Vanuit verschillende muzikale achtergronden ontstaat er verrassende muziek uit het hart.

Zondag 13 augustus: Joop Kuipers
14.15 uur - 15.45 uur
Groningse verhalen over Hoogkerk en het Westerkwartier.

Zondag 20 augustus: Sophie Winsemius
14.00 uur en 14.30 uur
Sophie Winsemius studeerde onlangs af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en staat daarmee aan het begin van haar loopbaan als klassiek gitarist. Zij trakteert bezoekers deze middag op een afwisselend programma waarbij de luisteraars worden meegenomen naar verschillende muzikale periodes en werelden. Van Bach tot Barrios met de warme klank van gitaar.

Zondag 20 augustus: Alto Kwartet
15.00 uur - 16.30 uur
Het repertoire van het Alto Kwartet omvat naast hoogtepunten uit de jazz- en rhythm & bluesgeschiedenis ook eigen werk.

Het kwartet bestaat uit: Julia Flenter - baritonsax/vocal/arrangementen, Janine ter Steege - altsax, Hugo Beukema - tenorsax, Hans Bosch - altsax/arrangementen

Zondag 27 augustus: De Nootjestrommel: muziekplezier voor kinderen van 0-4 jaar 
15:00 uur - 15:45 uur
Samen muziek maken in een groep met andere kinderen en ouders is leuk en heel gezellig. Daarbij stimuleert het de ontwikkeling van kinderen op een heel brede manier. 

Aanmelden voor Open Podium
Ook je kunsten laten zien in de kerk van Leegkerk tijdens een Zomerzondag? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar openpodiumleegkerk@blgroningen.nl  

De kerk van Leegkerk
De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg. De kerk is in 2013 verbouwd naar een ontwerp van awg architecten uit Antwerpen. In de kerk is een bijzondere goudkleurige kubus geplaatst, met daarin diverse moderne voorzieningen. De kerk wordt verhuurd voor diverse evenementen, zoals concerten, lezingen, huwelijken en workshops.

Entree: vrijwillige bijdrage

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen