Agenda

naar overzicht

Kom naar de Zomerzondagen in Leegkerk

t/m 14:30 - 17:00

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Routebeschrijving

Open Podium tijdens Zomerzondagen

Ook dit jaar is het middeleeuwse kerkje van Leegkerk tijdens de zomermaanden weer geopend voor bezoekers. Vanaf zondag 3 juni opent de kerk elke zondag in juni, juli en augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur de deuren. Iedereen is tijdens deze Zomerzondagen van harte welkom om de kerk te bekijken. Ook is het mogelijk om koffie en thee te drinken, met daarbij natuurlijk een stukje taart. De kerk wordt deze Zomerzondagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen.

De kerk is op de volgende data geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur:
3, 10, 17 en 24 juni
1, 8, 15, 22 en 29 juli
5, 12, 19 en 26 augustus

Activiteiten
Tijdens meerdere Zomerzondagen zijn er diverse leuke activiteiten in de kerk:

Zondag 3 juni: concert koor De Zingerij                                                            14.30 uur 
De Zingerij is een gemengd koor met ruim twintig enthousiaste leden en staat onder leiding van Martijn Jager. Het repertoire is voornamelijk (licht) klassiek. Op het programma staan liederen van onder andere Mozart, Bach en Mendelssohn.

Zondag 10 juni concert Martijn van der Zande
14.30 uur 
Martijn van der Zande zingt aansprekende teksten met gevoel en met zijn karakteristieke stem. Zijn liedjes zijn meezingbaar en gaan over liefde en eenzaamheid, het verstrijken van de tijd, intieme momenten en vluchtige ontmoetingen. Tijdens dit optreden vertelt Martijn de verhalen achter de nummers en begeleidt hij zichzelf op gitaar. Voor dit optreden brengt hij zijn band mee.

Zondag 17 juni: Neighbourhood Boerakker Bluesband, oa Menno Bouter
14.30 uur 
Vanuit de inmiddels traditionele twee wekelijkse 'buurtborrel'in Boerakker is dit bluestrio in 2016 ontstaan. De zanger is Andries de Vries, geboren en getogen in Drenthe en liefhebber van het eerste uur van Harry Muskee. Menno Bouter speelt gitaar en Gea de Haan toetsen en trompet. Zij laten een aantal bluesnummers horen van onder andere Harry Muskee, Amy Winehouse en het mooie ingetogen nummer van Ede Staal 't Hoogeland.

Zondag 17 juni: El Duque
15.45 uur 
Doeke Oostra en Jan van Dijk volgden allebei de opleiding tot Docerend Musicus Klassiek Gitaar. In 1997 begon hun muzikale samenwerking. Ze vormen nu samen Duo El Duque. Het repertoire omvat muziek uit alle belangrijke stijlperioden van de Middeleeuwen tot en met de Twintigste eeuw
Doeke Oostra: zang, gitaar en luit
Jan van Dijk: gitaar en luit

Zondag 1 juli: Ema van Gessele
14.30 uur
Tijdens deze muziekmiddag spelen blokfluitleerlingen van Ema van Gessele. De leerlingen zijn tussen de zeven en zeventien jaar oud. Sommige leerlingen spelen solo, andere samen als duo of trio. Een afwisselend programma met mooie kinderliedjes, stukken met cd-begeleiding, maar ook het werk van Johann Mettheson en Béla Bartók.

Zondag 8 juli: Dancing voices
14.30 uur
Jouke Aukema en Carieke Pol zingen samen Schotse en Ierse folk. Onder begeleiding van gitaar, mandoline en dulcimer.

Zondag 15 juli: Mirjam Venekamp (piano)
14:30 uur
Pianoleerlingen van Mirjam Venekamp/MirjamMuziek geven in Leegkerk een zomerconcert. Ze laten deze middag het mooiste wat ze kunnen en kennen horen. Beginners en gevorderden, solisten en pianoduo's laten u op hun geheel eigen wijze genieten van wat ze hebben ingestudeerd.

Zondag 22 juli: Altokwartet
14.30 uur
Het repertoire van het Alto Kwartet omvat vele hoogtepunten uit de jazz- en rhythm & bluesgeschiedenis naast eigen werk.
Het kwartet bestaat uit: Julia Flenter - baritonsax/vocal/arrangementen, Janine ter Steege - altsax, Hugo Beukema - tenorsax, Hans Bosch - altsax/arrangementen

Zondag 22 juli: Mirjam Pattiwael
15.45 uur
Singer-songwriter Mirjam Pattiwael heeft een prachtige warme stem. Samen met gitarist Pieter Nanuru treedt ze regelmatig op met eigen geschreven Engelstalige nummers. Met haar warme stem zingt ze nummers die gaan over afscheid en verlating.

Zondag 19 augustus: concert Mja Mera, duo Karin Heesen
14.30 uur
Een vocaal/instrumentaal duo afkomstig uit de stad Groningen. Ze brengen Jiddische liederen en ladino ten gehore. Dit afgewisseld met klezmer en aanverwante Oost-Europese luister- en dansmuziek. Kijk hier voor meer informatie over Mja Mera.

Zondag 26 augustus: Chemnistry, Peter van de Bunt
14.30 uur
De band Chemnistry bestaat al meer dan 10 jaar en komt uit Assen. De band speelt onversterkt. Instrumenten: gitaren, mandola, trekharmonika en percussie. Het is nog steeds de onderlinge chemie waar het om gaat. De band speelt op gevoel en daarom klinken de nummers nooit hetzelfde. Het repertoire bestaat uit eigen nummers en enkele covers. Er wordt (meerstemmig) gezongen in het Engels, Nederlands en Frans.  Er worden rustige ballads gespeeld maar ook lekkere up tempo nummers.

Bezetting: Peter van de Bunt - gitaar, manola en zang, Jelle Hofstra - gitaar en zang, Jaap Eissens - percussie en zang, Kiki ten Cate - terkharmonika

Aanmelden voor Open Podium
Ook je kunsten laten zien in de kerk van Leegkerk tijdens een Zomerzondag? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar openpodiumleegkerk@blgroningen.nl  

De kerk van Leegkerk
De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg. De kerk is in 2013 verbouwd naar een ontwerp van awg architecten uit Antwerpen. In de kerk is een bijzondere goudkleurige kubus geplaatst, met daarin diverse moderne voorzieningen. De kerk wordt verhuurd voor diverse evenementen, zoals concerten, lezingen, huwelijken en workshops.

Entree: vrijwillige bijdrage

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen