Agenda

naar overzicht

Interview met misdaadauteur Håkan Nesser

Zweedse misdaadauteur Håkan Nesser te gast in de Der Aa-kerk

Dinsdag 25 februari is de Zweedse misdaadauteur Håkan Nesser te gast in de Der Aa-kerk in Groningen. Vertaalster Paula Stevens gaat met hem in gesprek.

Håkan Nesser
Håkan Nesser is een van de meest succesvolle Zweedse misdaadschrijvers. Hij debuteerde als schrijver in 1993. Zijn eerste thriller werd direct bekroond als Best Crime Debut van 1993 door de Zweedse Crime Mystery Academy. Nesser werd vooral bekend met de bekroonde Commissaris Van Veeteren-reeks. Daarnaast schrijft hij de zeer succesvolle serie met Inspecteur Barbarotti in de hoofdrol. Het werk van Nesser is verfilmd in Zweden en wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Nesser bezoekt Nederland vanwege het onlangs verschenen nieuwste deel in de Inspecteur Barbarotti-reeks: De slager van klein-Birma. In dit boek duikt inspecteur Barbarotti in een cold case uit 2007. Een man is spoorloos verdwenen en alles wijst in de richting van zijn toenmalige vriendin, die al eerder een gevangenisstraf heeft uitgezeten voor de moord op haar ex-man. Maar is het echt zo simpel?

Paula Stevens
Nesser wordt geïnterviewd door Paula Stevens. Stevens werkt sinds 1982 als literair vertaler en heeft meer dan vijftig romans vertaald. In 2006 werd zij voor haar inzet voor de Noorse literatuur benoemd tot Commandeur in de Noorse Orde van Verdienste; in 2010 ontving zij voor haar gehele vertaalde oeuvre de Amy van Marken-prijs. Tussen 2007 en 2010 was Stevens fondsredacteur voor het Scandinavische fonds bij Uitgeverij De Geus.

De toegangskaarten zijn verkrijgbaar via:
www.decultureleonderneming.nl
info@decultureleonderneming.nl
telefonisch: 06-23507292

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen