Rondleidingen

De Remonstrantse kerk werd in 1883 gebouwd in de ‘eclectische stijl’, wat vrij vertaald neerkomt op een mengelmoesje. Architect H. Raamaker koos, volgens de mode van zijn tijd, vrijelijk uit allerlei stijlperioden - classicistisch, neogotisch en romaans.

Het resultaat is een typisch laatnegentiende-eeuwse creatie.Sinds de bouw werd het interieur viermaal drastisch aangepast. De Japanse architect Moriko Kira, die de laatste restauratie voor haar rekening nam, ontwierp een strakke en lichte kerkzaal. Langs de galerijen kwamen kantoren en om binnen zo veel mogelijk ruimte te scheppen, plaatste ze het trappenhuis buiten de kerk in een glazen cilinder. De kosterswoning, die in 1906 tegen de kerk  aan werd gebouwd, kreeg bij de restauratie juist zijn oorspronkelijke interieur terug. In deze woning bevinden zich vier van de zes vergaderzalen van de Remonstrantse kerk.

praktische zaken

Op aanvraag is het mogelijk een rondleiding te krijgen door de Remonstrantse kerk. Bel 050-3181433 en vraag naar de mogelijkheden.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen