Upcoming Events

to overview

Cultural Sunday: Gronings festival

Summery ambiance

On Sunday, 14 June we present another Cultural Sunday in the church in Leegkerk. Guests are Swinder, Herman Sandman, Fieke Gosselaar, Jan Glas and Reint Wobbes. Enjoy the summery ambiance and listen to them read their poems and stories.

This Summer Sunday is only suitable for audiences with a good command of the Dutch language.

Cultural Sundays

All year round Bijzondere Locaties Groningen and De Culturele Onderneming present cultural Sunday afternoons in the church in Leegkerk. These afternoons cover a wide variety of topics.

Admission: free, donations welcome

Swinder is het Groningstalig geesteskind van singer-songwriter Bas Schröder. De single 'Noar Stad' bereikte in 2013 de nummer twee positie in de RTV Noord 19 en leverde optredens op in De Oosterpoort en Vera en op festivals als Eurosonic, Here Comes The Summer en Noorderzon.

Herman Sandman (1965) was jarenlang redacteur kunst en cultuur bij de Groninger Gezinsbode. Hij publiceerde in 2008 Arcadia der Poëten, Het literaire leven in Groningen 1945-2005. Verder verschenenen er van zijn hand de bundels met columns Trap ze in de pokkel (2005), Inburgeringscursus Groningen (2007) en Wandelcursus Groningen (2009). Voor dat jour­nalistieke werk werd hij in 2008 onderscheiden met de Groninger Persprijs. 

Fieke Gosselaar (1982) leest sinds de zomer van 2012 haar wekelijkse column voor op Radio Noord. In 2013 verscheen haar Groningstalige poeziebundel Nova Zembla en het jaar daarna kwam haar verhalenbundel Tussen de anderen uit. Ze heeft onder andere opgetreden tijdens Dichters in de Prinsentuin, Explore the North en Kantoorpoëzie.  

Jan Glas (1958) is een Groningse beeldend kunstenaar, schrijver, dichter, fotograaf en redacteur van het Groningse tijdschrift Krödde. Glas heeft verscheidene dichtbundels uitgebracht. Een aantal van zijn gedichten heeft hij met jazz-pianist Boelo Klat op cd gezet, waarbij hij ze zelf heeft ingezongen.

Reint Wobbes schrijft boeken, artikelen en verhalen in het Gronings. Hij is al sinds de oprichting in 1969 betrokken bij de Stichting Oude Groninger Kerken. Voor het vele werk dat hij onder andere voor de stichting heeft gedaan, heeft hij in 2012 de Zilveren Anjer gekregen. 

Share this

Subscribe to our newsletter

    blgroningen

    Follow