Upcoming Events

to overview

Lecture on Fie Werkman and her father Hendrik Nicolaas Werkman

19:30 - 21:30

Remonstrant Church
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Voetsporen

Donderdag 15 oktober organiseert de stichting Kunst In Zicht in de Remonstrantse kerk een lezing over Fie Werkman, de dochter van Hendrik Nicolaas Werkman. 

De kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman had een bijzondere band met zijn jongste dochter Fie, maar paradijselijk was hun verhouding beslist niet. Over het boeiende leven van Fie Werkman (1915-2002) en de relatie met haar vader geeft Doeke Sijens deze avond een lezing.

Kinderwerkplaats
Fie Werkman volgde de voetsporen van haar vader en gebruikte de vrije expressie die hij in zijn werk toepaste voor haar Kinderwerkplaats, die zij in 1953 oprichtte. Hier heeft zij generaties kinderen geleerd hun expressiviteit te uiten. Ook maakte ze zelf prachtige stofassemblages, die door de kunstkritiek zeer werden gewaardeerd. Erg goed was de verhouding tussen vader en dochter niet. Meermalen voelde Fie zich door hem in de steek gelaten. Veel bleef tussen hen onbesproken, maar met behulp van de brieven die Werkman aan zijn vrienden schreef en de herinneringen die Fie zelf heeft opgeschreven, kan het beeld van de zwijgzame vader en zijn getalenteerde dochter goed worden ingekleurd. Met deze lezing zal Doeke Sijens het boeiende leven van Fie Werkman (1915-2002) schetsen en haar daarbij uit de schaduw van haar beroemde vader halen.

Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Entree: € 12,50
Opgave: Boekhandel van der Velde, A-Kerkhof 45-47 of Grote Markt 54-55, Groningen

 

Share this

Subscribe to our newsletter