Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
Festivals bij Bijzondere Locaties Groningen Festivals bij Bijzondere Locaties Groningen Festivals bij Bijzondere Locaties Groningen
 
 
Festivals bij Bijzondere Locaties Groningen
 
 
 
Tijd voor leuke festivals!
 
Tijd voor leuke festivals!
Der Aa-kerk, kerk van Leegkerk, kerk van Klein Wetsinge
 

Het is weer eind augustus en dus weer tijd voor leuke festivals! Ook op onze locaties is komende week tijdens deze festivals van alles te zien en horen. Zo is de Der Aa-kerk dit jaar weer een van de DownTown Partners van Noorderzon. Mister Toppop Ad Visser geeft vrijdag een marathonshow in de kerk. En komende dagen is de bijzondere voorstelling van de Portugese choreografe Cláudia Dias te zien. Eind augustus betekent ook: de ZomerJazzFietsTour. Fiets aanstaande zaterdag naar de kerk van Leegkerk en de kerk van Klein Wetsinge en beleef daar de mooiste jazzconcerten (kaarten koop je hier). Alles weten over de festivals op onze locaties? Lees dan verder.

 

 
 
 
Noorderzon in de Der Aa-kerk: Cláudia Dias
maandag 22 augustus t/m woensdag 24 augustus 21.30 uur Der Aa-kerk
 

De Portugese choreografe Cláudia Dias gaat in haar Noorderzonvoorstelling in de Der Aa-kerk vanavond, dinsdag en woensdag de discussie aan met verschillende, politiek geëngageerde, kunstenaars. Dit gebeurt in de vorm van een bokswedstrijd met zeven rondes. In Monday is dichter en schrijver Pablo Fidalgo Lareo haar eerste tegenstander met wie ze letterlijk in de boksring duelleert over actuele vragen. Waarom zijn we bang voor de ander? Hoe kunnen we onze toekomst veranderen? Met het publieke debat hopelijk als uiteindelijke winnaar.

Lees meer
 
 
 
Mister Toppop Ad Visser in de Der Aa-kerk
vrijdag 26 augustus 20.30 uur Der Aa-kerk
 

Aanstaande vrijdag presenteert Ad Visser in de Der Aa-kerk de videoversie van de song De Parade van de hemelse tragedie. In 2005 verscheen dit 1050 verzen tellende megagedicht en lied in boekvorm. Tien jaar lang heeft beeldenmaker Mr. Instant Image Action gewerkt aan de visuals bij deze marathonhappening van 8 uur, 39 minuten en 39 seconden. Met deze langste muziekvideoclip ter wereld verrast en inspireert Ad Visser zijn oude en nieuwe fans en iedereen die zijn uitzonderlijke carrière volgt. Daarnaast worden er speciaal voor deze avond tien extra muzikale live-acties ingepast met onder meer David Hollestelle, Ralph Rousseau en Joos van Leeuwen.

Lees meer
 
 
 
ZomerJazzFietstour in Leegkerk
zaterdag 27 augustus 12.30 uur kerk van Leegkerk
 

Zaterdag gaat de ZomerJazzFietsTour weer van start. De fietstour is een combinatie van een fietstocht door het Reitdiepdal en intieme jazzconcerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. De kerk van Leegkerk is dit jaar ook weer een van de concertlocaties. In de middeleeuwse kerk is een concert van Sanem Kalfa (zang) en George Dumitriu (gitaar/elektronica). Bij zangeres Sanem Kalfa hoor je flarden traditionele Turkse volksmuziek die ze vermengt in haar improvisaties. Kalfa en Dumitriu troffen elkaar op het conservatorium in Groningen, waar ze de basis legden voor hun ingenieus vervlochten muziek.

Lees meer
 
 
 
ZomerJazzFietsTour in Klein Wetsinge
zaterdag 27 augustus 16.30 uur en 17.45 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Tijdens de ZomerJazzFietsTour zijn er in de kerk van Klein Wetsinge twee concerten van Kaja Draksler (piano) en Lotte Anker (altsax). Pianiste Kaja Draksler had veel succes op het Moers Festival met Susana Santos Silva, de trompettiste van het Lama Trio. Op de vraag met welke improvisator van een oudere generatie ze naar de ZomerJazzFietsTour zou willen komen, noemde Kaja Draksler meteen de naam van Lotte Anker. De Deense saxofoniste Lotte Anker is vanaf 1980 bezig met improvisatiemuziek en werkt samen met onder andere Marilyn Crispell, Ikue Mori, Graig Taborn en Fred Frith.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram