Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF 1 T/M 12 MAART 2017 NIEUWSBRIEF 1 T/M 12 MAART 2017 NIEUWSBRIEF 1 T/M 12 MAART 2017
 
 
NIEUWSBRIEF 1 T/M 12 MAART 2017
 
 
 
 
Lezing over de muze van Rodin
woensdag 1 maart 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

Kunsthistorica Carolien ten Bruggencate geeft een lezing over Camille Claudel. Zij was medewerker, muze en minnares van Auguste Rodin. Deze lezing wordt gegeven naar aanleiding van de tentoonstelling Rodin - Genius at Work in het Groninger Museum. Claudel was Rodins beroemdste leerling en medewerker. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst toen Rodin de lessen aan de jonge beeldhouwster overnam van een collega. Hij was meteen gefascineerd door haar vurige persoonlijkheid en haar uitzonderlijke talent. De gepassioneerde relatie inspireerde de twee kunstenaars.

Lees meer
 
 
 
Vintage kleding in de Der Aa-kerk
zaterdag 4 maart en zondag 5 maart Der Aa-kerk
 

Kom dit weekend schatgraven in de bergen en rekken met vintage kleding in de Der Aa-kerk. Tijdens de Vintage Kilo Sale is de kerk weer gevuld met kleding uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. De kerk wordt omgetoverd tot een vintage warehouse met tonnen aan kleding. Een waar shoppingparadijs voor alle vintage- en modeliefhebbers! Bijzonder aan deze kledingverkoop is dat de kleding niet per stuk is geprijsd, maar per kilo wordt afgerekend. Je betaalt vijftien euro per kilo. Speciaal voor dit weekend is er twee ton aan mooie vintage kleding geselecteerd. 

Lees meer
 
 
 
Concert Snowapple in Klein Wetsinge
zondag 5 maart 15.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Het Amsterdamse trio Snowapple geeft een concert in de kerk van Klein Wetsinge. De band presenteert TRACKS, een programma over grenzeloos reizen, heimwee en verlangen. De eigenzinnige muziek kenmerkt zich door de driestemmige harmonieën en invloeden uit de pop, folk en klassieke wereld. De harde kern van Snowapple wordt gevormd door zangeressen/muzikanten met allen een zeer diverse muzikale achtergrond. De roots van Una (zang en mandoline) liggen in de jazz, Laurien (zang en gitaar) maakte carrière in opera en de muzikale achtergrond van Laura (zang en piano) is folk. 

Lees meer
 
 
 
Koninginnen van de Nijl
woensdag 8 maart 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

Hoogleraar Egyptologie Olaf Kaper geeft een lezing over het bijzondere verhaal van de vrouwen van de Egyptische farao's. Kaper is hoogleraar aan de Universiteit Leiden en gastconservator van de tentoonstelling Koninginnen van de Nijl in het Rijksmuseum voor Oudheden. De lezing gaat over de koninginnen uit het ‘Nieuwe Rijk’, de periode 1500-1000 voor Christus. Het oude Egypte bereikte toen het hoogtepunt van zijn macht. Farao’s waren heer en meester en werden als goden aanbeden. Ook hun koninginnen hadden een vorstelijke en goddelijke status.

Lees meer
 
 
 
Sonja Barend in de Der Aa-kerk
donderdag 9 maart 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Sonja Barend (1940) was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. In de Der Aa-kerk vertelt ze over haar boek Je ziet mij nooit meer terug. Ze wordt deze avond geïnterviewd door historicus en interviewer Han Borg. In het boek zoekt Barend naar antwoorden op haar eigen vragen die te maken hebben met het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd. Vragen die haar sinds haar kindertijd achtervolgen. In deze indringende memoires probeert ze inzicht te geven in hetgeen haar gedurende haar hele loopbaan heeft bewogen en de richting in haar televisiewerk heeft bepaald.

Lees meer
 
 
 
Slow Music Festival
zondag 12 maart 10.30 uur - 17.30 uur Der Aa-kerk
 

Zondag 12 maart is het Slow Music Festival in de Der Aa-kerk. Het festival past in deze tijd van mindfulness en onthaasten en je in alle rust laten inspireren door een breed scala aan muziekstijlen: van klassiek tot etnisch, van ambient en minimal pop tot meditatieve Zen, met als gezamenlijke noemer ‘Slow Music’ en een niet-luide, akoestische klank. Er zijn optredens van Ralph van Raat, Praful, Ashvins, Buvana, Sandip en Erik Huele (organisator van het festival).

Lees meer
 
 
 
Concert Don't Rain on my Parade
zondag 12 maart 15.00 uur kerk van Leegkerk
 

Annelies Gallagher brengt in de kerk van Leegkerk Don't Rain on my Parade: een muzikaal programma met sfeervolle songs. Van vrolijke Broadway-songs tot bijzondere, soms onbekende juweeltjes; Don’t Rain on my Parade is een sfeervol, humoristisch en toegankelijk programma. Gallagher zingt samen met haar gasten Gerard Doornbos, Karin Noeken en Lies Akkerman nummers uit onder andere Funny Girl, Wicked, The Color Purple en prachtige songs als Endless loveYou don’t bring me flowers en Woman in love

Lees meer
 
 
 
Expositie Anke Birnie in Klein Wetsinge
4 maart t/m 12 april 11.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is een expositie met werken van Anke Birnie te zien. Haar beelden zijn lange, slanke figuren met losse wapperende kleding. De beelden hebben vaak een diepere symbolische betekenis. Galerie Terbeek in Echtenerbrug (Friesland) heeft een grote collectie van beelden van Birnie in de galerie. In Klein Wetsinge worden deze periode ook werken van andere kunstenaars van Galerie Terbeek getoond. Zo is er werk te zien van Harjo Martinus, Heleen Vriesendorp, Bert Oosthout en Ewa Rzeznik.

Lees meer
 
 
 
Win deelnemersbewijzen voor de Urban Trail!
zondag 2 april onder andere de Der Aa-kerk
 

Wordt je vaste hardlooprondje inmiddels wat saai? Doe dan mee aan de Groningen Urban Trail. Want voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen, is de Groningen Urban Trail een absolute must. Tijdens de Urban Trail kom je door gebouwen, steegjes en binnentuinen waar je anders niet snel komt tijdens je hardlooprondje. De Der Aa-kerk is weer een van de bijzondere locaties waar deelnemers doorheen rennen. Meedoen? Wij mogen twee deelnemersbewijzen verloten! Mail voor 7 maart naar info@blgroningen.nl en vertel ons waarom je graag wilt hardlopen door de Der Aa-kerk.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram