Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF 16 T/M 30 MAART 2017 NIEUWSBRIEF 16 T/M 30 MAART 2017 NIEUWSBRIEF 16 T/M 30 MAART 2017
 
 
NIEUWSBRIEF 16 T/M 30 MAART 2017
 
 
 
 
In het hart van de renaissance
donderdag 16 maart 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

Bram de Klerck geeft donderdag een lezing over beeldende kunst uit de Italiaanse renaissance. Deze lezing wordt gegeven naar aanleiding van de tentoonstelling In het hart van de renaissance in Rijksmuseum Twenthe. Werken van beeldende kunst uit de Italiaanse renaissance zijn in Nederlandse collecties dun gezaaid. Het is dan ook bijzonder dat tijdens deze tentoonstelling twee werken van de onbetwiste renaissance-grootmeester Rafaël te zien zijn. Daarnaast zijn er werken te zien van andere beroemde schilders uit die tijd, zoals Giovanni Bellini, Titiaan en Tintoretto. 

Lees meer
 
 
 
Lezing over Chinese tuinarchitectuur
woensdag 22 maart 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

Kunsthistorica Alessandra van de Voort geeft in de Remonstrantse kerk een lezing over Chinese tuinarchitectuur in de Ming dynastie (1368-1644). De fraaie tuinen van de Chinese plaats Suzhou, vlakbij Shanghai, staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de bijzondere culturele tradities. In deze lezing wordt verteld hoe dit type tuin - met vijverpartijen, rotsen, galerijen en paviljoens - is ontstaan. Welke gedachten zitten achter dit ontwerp? Waarom zijn er zo veel rotsen te zien en waarom staat er een grote muur omheen? 

Lees meer
 
 
 
Win kaarten voor het Whiskyfestival
vrijdag 24 t/m zondag 26 maart Der Aa-kerk
 

Ben je een whiskyliefhebber? Kom dan naar het inmiddels beroemde Whiskyfestival Noord-Nederland in de Der Aa-kerk. Het festival heeft een grote schare trouwe fans uit binnen- en buitenland. Er zijn veel stands met whiskyimporteurs uit de hele wereld. Ook worden er masterclasses gegeven door internationaal bekende sprekers en zijn er belangrijke whiskyschrijvers aanwezig. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een proefglas met opdruk en de meeste whisky is vrij te proeven. Kaarten winnen? Stuur voor 20 maart een e-mail naar info@blgroningen.nl o.v.v. whiskyfestival en maak kans op twee kaarten voor de zondagmiddagsessie.

Lees meer
 
 
 
Win kaarten: Culturele Zondag met Thomas Rosenboom
zondag 26 maart 15.30 uur kerk van Leegkerk
 

De grote doorbraak van Thomas Rosenboom kwam met de imposante roman Gewassen vlees, waarvoor hij de Libris Literatuur Prijs ontving. Vijf jaar later publiceerde hij de bestseller Publieke werken en opnieuw won hij daar de Libris Literatuur Prijs mee. Zijn roman De nieuwe man werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de NS Publieksprijs. Rosenboom wordt tijdens deze Culturele Zondag geïnterviewd door dichter, prozaïst en schrijver Remco Ekkers. Kaarten winnen? Stuur voor 20 maart een e-mail naar info@blgroningen.nl o.v.v. Thomas Rosenboom en maak kans op kaarten.

Lees meer
 
 
 
Markante ontwerpen in de geschiedenis van de stedenbouw
woensdag 29 maart 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

Stedenbouwkundige Tjalling Visser geeft een lezing over markante ontwerpen in de geschiedenis van de stedenbouw. Al vele eeuwen worden –met wisselende resultaten- steden ontworpen. Zoals bijvoorbeeld Sforzinda, de ideale stad ontworpen door de Italiaanse architect en beeldhouwer Filarete (1400 - 1469). Deze stad bestaat alleen op papier en is nooit daadwerkelijk gebouwd. Dergelijke ontwerpen bezitten een hoge dosis originaliteit, een eigen karakter, maar zijn vooral ook inspirerend geweest voor de ontwikkeling van de stad.

Lees meer
 
 
 
De laatste Romanovs
donderdag 30 maart 20.00 uur Remonstrantse kerk
 

In De Hermitage in Amsterdam is de tentoonstelling Romanovs & Revolutie te zien. Kunst in Zicht heeft naar aanleiding van deze tentoonstelling de bevlogen Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar uitgenodigd om te komen spreken over de laatste tsaar en de revolutie. De lezing vertelt vooral het aangrijpende verhaal van het mondaine Sint-Petersburg en de bloeiende kunst aan het begin van de twintigste eeuw, het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de politieke en sociale omstandigheden tijdens hun regering.

Lees meer
 
 
 
Nieuw Licht: Daan Roovers over opvoeden
donderdag 30 maart 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Donderdag 30 maart is de vijfde editie van de nieuwe debatserie Nieuw Licht in de Der Aa-kerk. In deze serie wordt telkens een nieuw licht geworpen op een actuele kwestie vanuit een klassieke filosofische tekst. Deze keer is het de beurt aan Daan Roovers. Zij presenteert haar pamflet Mensen maken -Nieuw licht op opvoeden. Hierin werpt Roovers een nieuw licht op Emile, ou de l’éducation uit 1762 van Jean Jacques Rousseau, waarschijnlijk het beroemdste boek over opvoeding ooit. Daarna gaat ze onder leiding van Coen Simon en Frank Meester in gesprek met Wilna Meijer, universitair hoofddocent algemene pedagogiek aan de RuG. 

Lees meer
 
 
 
Expositie Anke Birnie
t/m 12 april 11.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is een expositie met werken van Anke Birnie te zien. De beelden van Anke Birnie zijn lange, slanke figuren met wapperende kleding. Kracht en fragiliteit zijn in haar werken verenigd. Haar beelden hebben vaak een diepere symbolische betekenis. Galerie Terbeek in Echtenerbrug (Friesland) heeft een grote collectie van beelden van Birnie in de galerie. In de kerk van Klein Wetsinge worden deze periode ook werken van andere kunstenaars van Galerie Terbeek getoond. Zo is er werk te zien van Harjo Martinus, Heleen Vriesendorp, Bert Oosthout en Ewa Rzeznik.

Lees meer
 
 
Volg ons op social media
 
Volg ons op social media
Facebook, Twitter en Instagram
 

Volg je Bijzondere Locaties Groningen al op social media? Zowel op Facebook, Twitter als Instagram verloten we regelmatig kaarten onder onze volgers voor leuke evenementen op onze locaties, zoals concerten, lezingen, festivals en exposities. Ook houden we je op de hoogte van de evenementen die binnenkort plaatsvinden op onze locaties. Dus volg ons op Facebook, Twitter en Instagram en wie weet win je binnenkort kaarten!

 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram