Lees in deze nieuwsbrief alles over de evenementen op de locaties van Bijzondere Locaties Groningen
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF 19 - 31 OKTOBER 2016 NIEUWSBRIEF 19 - 31 OKTOBER 2016 NIEUWSBRIEF 19 - 31 OKTOBER 2016
 
 
NIEUWSBRIEF 19 - 31 OKTOBER 2016
 
 
 
 
Lezing Herman Pleij
woensdag 19 oktober 20.00 uur Remonstrantse kerk
 

De bekende Erasmuskenner en emeritus hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde professor dr. Herman Pleij geeft in de Remonstrantse kerk een lezing over Erasmus. Hij neemt de aanwezigen deze avond mee in het werk en het gedachtegoed van Erasmus en laat zijn belang voor ons denken over vrijheid en verdraagzaamheid zien. 

Lees meer
 
 
 
Nieuw Licht met Pieter van den Blink
donderdag 20 oktober 20.00 uur Der Aa-kerk
 

In de debatserie Nieuw Licht wordt telkens een nieuw licht geworpen op een bekende, klassieke filosofische tekst. Na de uitverkochte eerste editie met Bas Heijne is het nu de beurt aan schrijver en journalist Pieter van den Blink. Hij presenteert zijn pamflet 'The Medium Kills the Message. Nieuw licht op journalistiek, media en kijkcijfers'. Hij gaat daarna onder leiding van Coen Simon en Frank Meester in gesprek met filosoof Jochem van den Berg (oprichter van de satirische website De Speld) en Marcel Broersma (hoogleraar Journalistieke Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen).

Lees meer
 
 
 
Herman Sandman: kind van de Kielsterachterweg
zondag 23 oktober 15.30 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Schrijver en verslaggever Herman Sandman komt in de kerk van Klein Wetsinge vertellen over zijn jeugd als kind van de Kielsterachterweg. Sandman (1965) is geboren in Stad, maar getogen in de Veenkoloniën. Een streek waar volgens hem weinig gebeurt en met de nodige sociale problemen. Een gebied om snel te verlaten, maar ook een gebied om weer naar terug te keren. Want Herman Sandman komt er niet los van. Hij ontdekte dat thuis is waar je herinneringen liggen. 

Lees meer
 
 
 
Lezing Kunst In Zicht: Catharina ‘de Grootste’
donderdag 27 oktober 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

Kunst in Zicht heeft Ruslandkenner Marie-Thérèse ter Haar uitgenodigd voor een lezing over Catharina de Grote. De lezing is ter gelegenheid van de tentoonstelling Catharina, de Grootste. Zelfgeslepen diamant van de Hermitage in de Hermitage Amsterdam. De Hermitage Amsterdam brengt in een rijke tentoonstelling het levensverhaal van Europa’s langst regerende keizerin. Marie-Thérèse ter Haar studeerde Russisch en Ruslandkunde en woonde lange tijd in Rusland.

Lees meer
 
 
 
Concerten Soundsofmusic in de Der Aa-kerk
vrijdag 28 oktober 22.00 uur Der Aa-kerk
 

Eind oktober is het tijd voor het festival Soundsofmusic. Ook dit jaar is de Der Aa-kerk weer een van de bijzondere festivallocaties tijdens Soundsofmusic. Celliste Katharina Gross speelt samen met slagwerker Arnold Marinissen in de nachtelijke Der Aa-kerk nieuwe stukken uit haar Cellomondo-project. Diamanda Dramm (viool) speelt de imponerende solo de terrae fine van de Oostenrijkse componist Georg Friedrich Haas.

Lees meer
 
 
 
Concert Cantatrix: Remember
zondag 30 oktober 15.00 uur Der Aa-kerk
 

Vocaal Ensemble Cantatrix geeft samen met het Dutch Brass Ensemble een concert in de Der Aa-kerk. Op het programma staan onder andere werken van Engelse componisten zoals Henry Purcell en John Tavener. Het programma heeft als thema Remember. De zoete herinnering domineert in dit programma en vormt de verbindende factor. Met dit concert herinnert Cantatrix het publiek aan de kwaliteit van de Engelse koorcultuur. Het koor laat deze middag de zestiende en zeventiende eeuw scherp contrasteren met de twintigste eeuw.

Lees meer
 
 
 
Win kaarten voor Abdelkader Benali
zondag 6 november 15.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Tijdens deze editie van Schrijver in de kerk in Klein Wetsinge is Abdelkader Benali te gast. Benali verhuisde als klein jongetje van Marokko naar Nederland. Hij debuteerde op 21-jarige leeftijd met de roman Bruiloft aan zee. In de jaren daarna deed Benali ook van zich spreken als literatuurcriticus, toneelschrijver en dichter. Deze middag wordt hij geïnterviewd door Margriet Bos. Sidekick in het programma is de veelzijdige musicus Remko Wind. Kaarten winnen? Stuur voor vrijdag 12.00 uur een mail naar info@blgroningen.nl en maak kans op gratis kaarten.

Lees meer
 
 
 
Expositie drie talentvolle kunstenaars
25 oktober t/m 16 december 9.00 uur - 16.30 uur Remonstrantse kerk
 

Het licht, de ruimte en de bijzondere indeling maken het glazen entreegebouw van de Remonstrantse kerk ideaal voor kunstenaars. Binnenkort is er weer een expositie te bezichtigen. Deze keer laten drie talentvolle kunstenaars hun werk zien: Emma Smids, Kim Hunnersen en Aline de Jonge. Kim Hunnersen zegt over haar werk: “Ik heb een grote passie voor fotografie en reizen. De bewondering die ik heb voor dieren, de natuur en grootse landschappen zijn een grote inspiratiebron voor mij."

Lees meer
 
 
 
Panorama Wetsinge
t/m zondag 30 oktober 11.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is het werk van Petra van Kalker en Marius de Schaar te bezichtigen. Beide kunstenaars hebben het uitzicht vanuit de nok van de kerk als uitgangspunt genomen voor hun expositie: een panorama Wetsinge. Petra van Kalker kiest de verre zichtslijnen: zij kijkt naar de horizonten en de einders van het Hogeland bij Ubbega. Marius de Schaar gaat dichterbij staan. Hij heeft acht plekken rondom Wetsinge gekozen die iets zeggen over de gebruiken en gewoontes van de mens in het landschap.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram