Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF APRIL 2017 NIEUWSBRIEF APRIL 2017 NIEUWSBRIEF APRIL 2017
 
 
NIEUWSBRIEF APRIL 2017
 
 
 
 
Verhalen uit Iran
zondag 2 april 15.30 uur kerk van Leegkerk
 

Iran, het land van dichters, ayatollahs, sjahs en bijzondere islamitische architectuur, is voor velen een mysterie. Toch is het een van de belangrijkste landen in het hart van het Midden- Oosten. Schrijver Alexander Reeuwijk reisde meerdere malen van Istanbul naar Teheran en verder naar onder andere Isfahan, Shiraz, Persepolis en Yazd. In 2015 verscheen zijn boek Achter de sluier het land; Reizen door Iran. Tijdens deze lezing vertelt hij over zijn reizen, oude reisverhalen, Iran en de Iraniërs.

Lees meer
 
 
 
Urban Trail: hardlopen door de Der Aa-kerk
zondag 2 april Der Aa-kerk
 

Hardlopen in de Der Aa-kerk? Dat kan tijdens de tweede Groningen Urban Trail. Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen, is de Groningen Urban Trail een absolute must. Elke Urban Trail draait om een bijzondere loopervaring: je komt door verschillende gebouwen, steegjes en binnentuinen waar je anders niet snel komt tijdens je hardlooprondje. Het is een ontdekkingstocht van sportiviteit, cultuur en architectuur. De Der Aa-kerk is ook dit jaar weer een van de bijzondere locaties waar deelnemers doorheen rennen.

Lees meer
 
 
 
Concert Shjazz in Klein Wetsinge
zondag 2 april 16.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Zondag 2 april geeft Sjhazz een concert in de kerk van Klein Wetsinge. De stoere vrouw achter Shjazz is Sharon Doelwijt, zij staat bekend om haar heldere en meeslepende stemgeluid. Ze combineert charme en een warme expressieve stem met de dramatische elementen op het podium zoals we die kennen van onder andere Billie Holiday. In Klein Wetsinge brengt zij het programma But Beautiful, over het leven, de liefde en constante veranderingen die eigenlijk geen veranderingen zijn. Geïnspireerd op het leven van Billie Holiday, Nancy Wilson en Dinah Washington.

Lees meer
 
 
 
Het atelier en de stad - lezing Kunst In Zicht
woensdag 5 april 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

Joost Keizer is docent Oude Kunst en hoofd van de Curatoren-opleiding aan de RuG. Woensdag 5 april heeft hij een lezing over hoe ateliers van bekende kunstenaars zich verhielden tot de dynamiek van de stad. Kunstenaars als Andy Warhol, Edgar Degas en Titiaan hadden alle drie ateliers in de metropolen van hun tijd. Titiaan in het 16e-eeuwse Venetië, Degas in het 19e-eeuwse Parijs en Warhol in het naoorlogse New York. Die steden waren dicht bebouwd en ze waren smeltkroezen van culturen. Maar hoe verhielden de ateliers van deze drie kunstenaars zich tot de dynamiek van de stad? Tot de drukte van de straat? Tot de culturele diversiteit?  

Lees meer
 
 
 
Canto Ostinato ligconcert in de Der Aa-kerk
zaterdag 8 april 20.30 uur Der Aa-kerk
 

Liggend naar Canto Ostinato luisteren: dat kan tijdens het ligconcert van pianoduo Sandra en Jeroen van Veen. Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt is het populairste muziekstuk uit de Nederlandse hedendaagse klassieke muziek. Neem je matje (slaapzak mag ook!) mee en laat je deze avond verrassen door de prachtige akoestiek in de kerk. Sandra en Jeroen leerden elkaar kennen toen zij beiden aan het conservatorium van Utrecht studeerden. Hun opname met Canto Ostinato van Simeon ten Holt werd door Ten Holt zelf tot de beste opname van zijn werk bestempeld.

Lees meer
 
 
 
Landschapstuinen in Noord-Nederland
donderdag 13 april 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

Willemieke Ottens vertelt over de ontwikkeling van de tuinstijl van landschapsarchitect Lucas Pieters Roodbaard (1782-1851). Meer dan de helft van de parken rond buitenplaatsen in Groningen zijn ontworpen door landschapsarchitect Lucas Pieters Roodbaard. Hij was ‘aanlegger van buitens’, in de nieuwe Engelse landschapsstijl. Zo legde hij de parken aan bij Ekenstein in Appingedam en De Braak in Eelde-Paterswolde. Aan de hand van Roodbaards ontwerpen en werkzaamheden vertelt Willemieke Ottens over de ontwikkeling van zijn tuinstijl, tegen de achtergrond van regionale en maatschappelijke ontwikkelingen.

Lees meer
 
 
 
Expositie abstracte en figuratieve schilderijen
15 en 16 april 13.00 uur - 17.00 uur Der Aa-kerk
 

In het paasweekend is er in de Der Aa-kerk een expositie te zien met schilderijen van Jos Mast en Rudi Stuve. Jos Mast is van origine edelsmid. Sinds een aantal jaren is hij ook aan het schilderen en  beeldhouwen. De schilderijen die worden getoond kenmerken zich door een bijzonder helder kleurgebruik. Ze zijn abstract en geven de kijker door middel van kleur, vorm, compositie en materiaalgebruik een kader om zelf een beeld te vormen. Rudi Stuve is al jaren grafisch vormgever en beeldend kunstenaar. De afgelopen jaren heeft hij zowel abstract als figuratief gewerkt. Zijn schilderijen confronteren en prikkelen.

Lees meer
 
 
 
Concert saxofoonquintet Opus 5
zondag 23 april 15.00 uur kerk van Leegkerk
 

Opus 5 is een ensemble dat bestaat uit vijf saxofonisten die alle gangbare saxofoontypen bespelen. In de kerk van Leegkerk speelt het quintet repertoire uit de barok en vervolgens wordt het publiek meegenomen via Mozart, Glenn Miller, Duke Ellington en Astor Piazzolla naar de modernere jazz. Opus 5 bestaat uit Evert van Loon (sopraan- alt- en tenorsax; muzikaal leider), Jan Beerman (altsax), Jeanine de Herdt (sopraan – tenorsax), Peter Tjeerdsma (sopraan- , alt- en tenorsax) en Ben Douwes (baritonsax).

Lees meer
 
 
 
Concert The Savage Five
zondag 30 april 15.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

The Savage Five is een vernieuwende strijkformatie die de ‘klassieke’ klanken van viool, cello en contrabas combineert met de zang van de Ierse singer-songwriter Suzanne Savage, ‘Ireland’s hidden music hero’ volgens de Belfast Telegraph. Suzanne Savage speelde op podia over de hele wereld, als support van Paul Brady, als solist bij Riverdance en met haar eigen drum and bass-band Spree. Nu werkt ze in een intiemere setting samen met cellist en arrangeur Hugo Smit, violist Alwyn Tomas, altvioliste Rachael Yates en contrabassist Sven Otte.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram