Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF DERDE KWARTAAL 2018 NIEUWSBRIEF DERDE KWARTAAL 2018 NIEUWSBRIEF DERDE KWARTAAL 2018
 
 
NIEUWSBRIEF DERDE KWARTAAL 2018
 
 
 
Nieuwsbrief in een nieuw jasje
 
Nieuwsbrief in een nieuw jasje

Het heeft even geduurd, maar hier is dan eindelijk onze vernieuwde nieuwsbrief!  Voorheen ontving je onze nieuwsbrief iedere maand met daarin een overzicht van alle activiteiten die plaatsvinden op onze locaties. Uiteraard willen we je daar nog steeds over informeren en daarom worden ze ook allemaal weergegeven op de agenda op onze website. Het uitgangspunt van deze nieuwsbrief is om je ook te laten zien wie wij zijn en wat wij als organisatie doen. Daarnaast vinden we het leuk om je een kijkje achter de schermen te geven van Bijzondere Locaties Groningen. Uiteraard verloten we ook in de toekomst nog steeds kaarten voor de evenementen op onze locaties. Houd hiervoor ook onze social media kanalen in de gaten. De nieuwsbrief wordt vanaf nu vier keer per jaar uitgebracht. 

 
 
 
AVG Privacywet

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe AVG wet van kracht in Europa. Om die reden hebben we onze privacy regelement aangepast. Wil je hierover meer weten lees dan onze privacy statement. 
We willen de nieuwsbrief natuurlijk graag blijven toesturen. Maar mocht je deze niet langer willen ontvangen, meld je dan af via de link onderaan deze nieuwsbrief.

Lees meer
 
 
Hoog bezoek in de Der Aa-kerk
 
Hoog bezoek in de Der Aa-kerk

Op 25 mei opende koning Willem-Alexander de nieuwe tentoonstelling ‘Avant-garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928’ in de Der Aa-kerk in Groningen. Zangeres Shirma Rouse gaf samen met het koor Mira de opening een feestelijk tintje met een gezamenlijk optreden. In 2018 is het honderd jaar geleden dat een groep jonge Groninger kunstenaars Kunstkring De Ploeg opricht. In de tentoonstelling staat het spannende culturele klimaat in Groningen aan het begin van de 20ste eeuw waarbinnen De Ploeg is ontstaan centraal. 'Avant-garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928' is te zien t/m 4 november 2018. 
Meer informatie over de tentoonstelling vind je hier
De foto is gemaakt door fotograaf Corné Sparideans.

 
 
Groot onderhoud de Der Aa-kerk
 
Groot onderhoud de Der Aa-kerk

Na het bezoek van de koning in de Der Aa-kerk is gestart met het onderhoud van de buitenkant van de kerk aan de kosterwoning en de Noord aanbouw (City Central) in het kader van de SIM (Subsidieregeling Instandhouding Monumenten). De 85 dakkapellen zijn inmiddels bijna allemaal geschilderd en daarnaast is ook het aangetaste hout van de deurtjes waar nodig hersteld. Vanwege de hoogte zijn de deurtjes zijn uit de scharnieren gehaald zodat ze binnen behandeld konden worden. Ook wordt er op grote hoogte gewerkt, de montants (verticale stijl in raam, vaak natuursteen of baksteen) worden eveneens geschilderd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Boekema schilders. Kort geleden is de leibedekking van de Noord aanbouw al vervangen door leidekker Hendriks.

 
 
 
Kom naar de Zomerzondagen
Alle zondagen in juli en augustus 12.00 - 17.00 uur Kerk van Leegkerk
 

Ook dit jaar is het middeleeuwse kerkje van Leegkerk tijdens de zomermaanden weer geopend voor bezoekers. De kerk is elke zondag in juni, juli en augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend. Je bent van harte welkom om de kerk te bekijken. Ook is het mogelijk om koffie en thee te drinken, met daarbij natuurlijk een stukje taart. Tijdens meerdere Zomerzondagen zijn er diverse leuke activiteiten in de kerk. Aanstaande zondag 8 juli treden de Dancing Voices op. Kijk in onze agenda wat er nog meer te doen is op de komende zondagen. De kerk wordt deze Zomerzondagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen.

Lees meer
 
 
 
Kaarten winnen voor het Wijnfestival Groningen
Vrijdag 28 september t/m zondag 30 september De Der Aa-kerk
 

Van vrijdag 28 september tot en met zondag 30 september staat Groningen voor de derde keer in het teken van wijn. Deze editie van het Wijnfestival Groningen in de Der Aa-kerk belooft nog mooier te worden! Op het wijnfestival staan diverse wijnwinkels, wijnhuizen en wijnimporteurs die bezoekers alles kunnen vertellen over hun wijnen en graag een proefglas inschenken. Het festival is dé gelegenheid om verschillende wijnen te proeven.  Kaarten winnen? Stuur dan voor vrijdag 27 juli 12.00 uur een e-mail naar info@blgroningen.nl en laat weten waarom jij twee vrijkaarten wilt winnen. Niet gewonnen? We verloten binnenkort ook kaarten op Twitter en Facebook.

 

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan. 

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram