Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF TWEEDE KWARTAAL 2019 NIEUWSBRIEF TWEEDE KWARTAAL 2019 NIEUWSBRIEF TWEEDE KWARTAAL 2019
 
 
NIEUWSBRIEF TWEEDE KWARTAAL 2019
 
 
 
 
Nieuwe locatie Theeschenkerij Domies Toen

Sinds kort is de theeschenkerij Domies Toen, gevestigd in Pieterburen, ook onderdeel van Bijzondere Locaties Groningen.
Het pand is in 2006 gerestaureerd door Stichting Oude Groninger Kerken en voorzien van een aanbouw met moderne toiletvoorzieningen en een invalidentoilet. Tot 2018 zorgden vrijwilligers voor de exploitatie. Toen dat steeds moeilijker werd, namen Inez en Nicolaas Geenen, ook beheerders van de kerk van Klein Wetsinge, de exploitatie van de theeschenkerij over. Een vergadering in de theeschenkerij of een high tea boeken in het Toenhoes?  Voor meer informatie kun je terecht bij Inez of Nicolaas Geenen. Je kunt hen bereiken op: 06-54685405 of 06-46317067.

Lees meer
 
 
City Central
 
City Central

Wellicht is de grote gele stip op de muur van het voormalige Hanzehuis u al opgevallen. Het is, zoals de stip al doet vermoeden, geen Hanzehuis meer, maar de locatie voor City Central, een 'hub' voor internationaal Groningen. City Central is opgericht om de snel groeiende groep internationale bewoners te helpen integreren in de stad en zo contact tussen nieuwe en 'oude' bewoners te faciliteren. Een van onze projecten is My Local Friend, een vrijwilligers-organisatie om Nederlanders en internationale bewoners aan elkaar te koppelen voor Nederlandse gesprekken. Meer weten? We zijn van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur open. Uiteraard kunt u ons ook online  vinden via www.mylocalfriend.nl en www.citycentral.nl

 
 
 
Jubileum Stichting Oude Groninger Kerken 2019

De Stichting Oude Groninger Kerken bestaat vijftig jaar. Daarom staan er veel bijzondere activiteiten op stapel! Een kleine greep uit het programma. Voor de internationale conferentie ‘Religious Heritage in a diverse Europe’ in de Remonstrantse kerk, met een conferentiediner in de Der Aa-kerk, kunt u zich nu inschrijven. Tien bijzondere theatervoorstellingen in tien Groninger Kerken staan van april tot en met oktober op de agenda: www.veuraaltied.nl. Vanaf april openen bovendien méér dan 50 kerken hun deuren voor publiek! Oude kerken zijn van ons allemaal. Komt u ook kijken? U bent van harte welkom. Als wandelaar van het Pronkjewailpad kunt u bij vele oude kerken een stempel halen.

Lees meer
 
 
 
Kaarten winnen voor het evenement Kerkdienst?
5 april 2019 De Der Aa-kerk
 

Pepper Events organiseert op 5 april een Kerkdienst in de der Aa-kerk Groningen. Na de Hed Kandi feesten en de Vrijdag!(borrel), komen we met een nieuw event! Mis deze dienst niet! Onder ander optredens van Erick E, Timmid, Kevin Real en Hummingbird.

Voor deze speciale Kerkdienst van Pepper Events op vrijdag 5 april mogen we kaarten weggeven. Kaarten winnen? Stuur dan voor maandag 1 april 12.00 uur een e-mail naar info@blgroningen.nl en laat weten waarom jij twee kaarten wilt winnen. 

Lees meer
 
 
Jip de Beer overhandigt 3-D print website BLG
 
Jip de Beer overhandigt 3-D print website BLG

Jip de Beer is initiator van het project ‘New Manhattan/The Web Space Never Sleeps’. Voor dit project heeft hij subsidie ontvangen van de Kunstraad Groningen. New Manhattan hebben we samen gebouwd: één groot kunstwerk, dat bestaat uit 60 kleine kunstwerken. Het is een 3D-geprint schaalmodel van een fictieve stad, gebaseerd op de architectuur van webpagina’s. Het doel: webpagina’s (en mensen) bij elkaar brengen, om samen te reflecteren op onze positie in de wereld van het internet. Een van de kleine kunstwerken betrof de webpagina van BLG. Na afloop van de tentoonstelling die te bezichtigen was in het Groninger Forum heeft Jip alle 3-D prints overhandigd aan de eigenaren van de website. Meer weten over Jip de Beer en zijn werk? zie www.jipdebeer.media.

 
 
 
Startbewijs winnen voor de KLM Urban Trail
Zondag 14 april 2019 De Der Aa-kerk
 

Na de succesvolle edities in voorgaande jaren keert op zondag 14 april het populaire evenement KLM Urban Trail Series terug naar Groningen met een vernieuwd parcours. De Der Aa-kerk is wederom opgenomen in het parcours! KLM Urban Trail nodigt iedereen uit om mee te doen en deze bijzondere locatie op een gave manier te ontdekken. Startbewijs winnen? Stuur dan voor maandag 1 april 12.00 uur een e-mail naar info@blgroningen.nl en laat weten waarom jij een startbewijs wilt winnen. 

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan. 

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram