Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016
 
 
NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016
 
 
 
 
Expositie Maudy Alferink, Myrthe Denkers en Mara Piccione
25 juli t/m 30 september 9.00 uur - 16.30 uur Remonstrantse kerk
 

In het entreegebouw van de Remonstrantse kerk is tijdens werkdagen het werk van Maudy Alferink, Myrthe Denkers en Mara Piccione te bezichtigen. De indrukwekkende portretten van Maudy Alferink bevatten explosies van kleur. Ze maakt hierbij gebruik van bijzondere materialen. Myrthe Denkers laat met haar illustraties mensen zien die dromen of die juist worstelen met het leven. Soms vult ze de illustraties aan met korte zinnen en geeft ze persoonlijk commentaar. Mara Piccione is illustrator en zeefdrukkunstenaar. Ze richt zich op muziek en muziekcultuur en laat zich hierdoor inspireren.

Lees meer
 
 
 
Concert Peter Westerbrink
maandag 1 augustus 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Peter Westerbrink, huisorganist van de Der Aa-kerk, geeft maandag 1 augustus een concert in de Der Aa-kerk. Westerbrink is sinds 1992 organist van het beroemde Schnitgerorgel in de kerk. Hij heeft door zijn interpretatie en kennis van de oude Noord-Europese orgelmuziek internationaal een naam weten op te bouwen als concertgever, docent en jurylid. Elke zomer organiseert Westerbrink een orgelserie in de Der Aa-kerk, met gasten uit binnen- en buitenland. Ter afsluiting van de zomerserie van dit jaar laat Westerbrink deze avond zijn licht schijnen op orgelwerken van Max Reger.

Lees meer
 
 
 
Noorderzon in de Der Aa-kerk: Cláudia Dias
maandag 22 augustus t/m woensdag 24 augustus 21.30 uur Der Aa-kerk
 

Eind augustus is het weer tijd voor het leukste theaterfestival van Nederland: Noorderzon. De Der Aa-kerk is dit jaar weer een van de DownTown Partners. De Portugese choreografe Cláudia Dias gaat in haar voorstelling in de kerk de discussie aan met verschillende, politieke geëngageerde, kunstenaars. Dit gebeurt in de vorm van een bokswedstrijd met zeven rondes. In Monday is dichter en schrijver Pablo Fidalgo Lareo haar eerste tegenstander met wie ze letterlijk in de boksring duelleert over actuele vragen. Waarom zijn we bang voor de ander? Hoe kunnen we onze toekomst veranderen?

Lees meer
 
 
 
Noorderzon in de Der Aa-kerk: Ad Visser
vrijdag 26 augustus 20.30 uur Der Aa-kerk
 

Vrijdag 26 augustus presenteert Ad Visser in de Der Aa-kerk de videoversie van de song De Parade van de hemelse tragedie. In 2005 verscheen dit 1050 verzen tellende megagedicht en lied in boekvorm. Tien jaar lang heeft beeldenmaker Mr. Instant Image Action gewerkt aan de visuals bij deze marathonhappening van 8 uur, 39 minuten en 39 seconden. Met deze langste muziekvideoclip ter wereld verrast en inspireert Ad Visser zijn oude en nieuwe fans en iedereen die zijn uitzonderlijke carrière volgt. Daarnaast worden er speciaal voor deze avond tien extra muzikale live-acties ingepast met onder meer David Hollestelle, Ralph Rousseau en Joos van Leeuwen. 

Lees meer
 
 
 
Zomerzondagen in de kerk van Leegkerk
zondag 7, 14, 21, 28 augustus 12.00 uur - 17.00 uur kerk van Leegkerk
 

Ben jij al eens in het middeleeuwse kerkje van Leegkerk geweest? Elke zondagmiddag in augustus is de kerk geopend voor bezoekers. De kerk opent tussen 12.00 uur en 17.00 uur haar deuren en iedereen is van harte welkom om de kerk te bekijken. Ook is het mogelijk om koffie en thee te drinken, met huisgemaakte taart. Tijdens enkele Zomerzondagen zijn er optredens van conservatoriumstudenten. De kerk wordt deze zondagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen.

Lees meer
 
 
 
Win passe-partouts voor de ZomerJazzFietsTour
zaterdag 27 augustus kerk van Leegkerk en kerk van Klein Wetsinge
 

Zaterdag 27 augustus gaat de ZomerJazzFietsTour weer van start. De fietstour is een combinatie van een fietstocht door het Reitdiepdal en intieme jazzconcerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Ook in de kerk van Leegkerk en in de kerk van Klein Wetsinge zijn dit jaar bijzondere concerten. In de kerk van Leegkerk is een concert van Sanem Kalfa (zang) en George Dumitriu (gitaar/elektronica). In de kerk van Klein Wetsinge zijn twee concerten van Kaja Draksler (piano) en Lotte Anker (altsax). Passe-partouts voor het festival winnen? Stuur voor donderdag 4 augustus een e-mail o.v.v. Nieuwsbrief ZJFT naar info@blgroningen.nl en maak kans.

Lees meer
 
 
 
Musikfest Bremen in de Der Aa-kerk
zaterdag 27 augustus 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Van 20 augustus tot en met 10 september vindt in Bremen het Musikfest Bremen plaats. Onderdeel van dit muziekfestival is het Arp Schnitger-festival. In het kader van dit festival worden er verschillende concerten gegeven op Schnitgerorgels in Duitsland en Nederland. Ook in de Der Aa-kerk is tijdens het festival een concert. David Higgs speelt op het beroemde Schnitgerorgel in de kerk. Higgs is een van de meest toonaangevende Amerikaanse organisten. Op het programma staan werken van onder andere Johann Sebastian Bach en Felix Mendelssohn Bartholdy. 

Lees meer
 
 
 
Expositie Lammert Joustra
t/m zondag 21 augustus 11.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge zijn in augustus werken van Lammert Joustra te zien. Joustra (1960) studeerde aan Academie Minerva in Groningen. Naast zijn baan als docent tekenen is hij ook nog druk aan de slag als beeldend kunstenaar. Zo schildert hij regelmatig met een groep kunstenaars portretten van dichters, muzikanten en kunstenaars. En op vrije momenten schildert hij graag buiten het landschap en dieren. Met kunst probeert Joustra over te brengen wat hij interessant of gevoelig vindt. Als docent probeert hij zijn kennis over schetsen, compositie en kleur aan jonge mensen over te dragen

Lees meer
 
 
 
Expositie in de kerk van Klein Wetsinge
27 augustus t/m 18 september 11.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Vanaf eind augustus is in de kerk van Klein Wetsinge het werk van Ben Rikken te bezichtigen. Rikken schildert voornamelijk landschappen en stillevens. Warme, expressieve kleuren en een rustige evenwichtige compositie kenmerken zijn schilderijen. In zijn werk worden ruwe partijen met een stevige kwaststreek afgewisseld met mooie zachte stukken. Tijdens deze tentoonstelling laat Rikken schilderijen uit de laatste dertig jaar zien. Het zijn voornamelijk landschappen uit Frankrijk, Italië en Nederland.

Lees meer
 
 
 
Huur eens een monument
Der Aa-kerk, Remonstrantse kerk, kerk van Leegkerk, kerk van Klein Wetsinge, De Amshoff.
 

Op zoek naar een bijzondere locaties voor een evenement? Wij verhuren vijf monumentale locaties in en rondom de stad Groningen: de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff. Ook komend seizoen gebeurt er weer veel leuks op onze locaties, zoals concerten, exposities, workshops, lezingen en boekpresentaties. Wil je zelf ook eens een keer iets op een bijzondere locatie organiseren? Of een locatie huren voor een vergadering, diner, huwelijk, receptie, congres of een andere bijzondere gelegenheid? Kijk dan eens op www.blgroningen.nl voor meer informatie of bel 050-318 14 33.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram