Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2017 NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2017 NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2017
 
 
NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2017
 
 
 
 
Portretten, pin-ups en (strip)figuren
t/m zondag 27 augustus 10.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is de expositie Portretten, pin-ups en (strip)figuren van Linda Noordhuis te zien. Linda Noordhuis woont in Zuidwolde en studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en Università degli Studi in Siena (Italië). Ze is als docent verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen, daarnaast maakt zij vrij werk als schrijver en schilder. Het boek Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans is inspiratiebron voor deze tentoonstelling. In de schilderijen van Noordhuis is niet Erik zelf te vinden, maar pin-ups en stripfiguren.

Lees meer
 
 
 
Zomerse zondagen in de kerk van Leegkerk
elke zondag in augustus 12.00 uur - 17.00 uur kerk van Leegkerk
 

Op zoek naar een leuk uitje voor de zondagmiddag? Kom dan naar de Zomerzondagen in het middeleeuwse kerkje van Leegkerk (achter de wijk Gravenburg). De kerk opent elke zondagmiddag in augustus haar deuren en iedereen is van harte welkom om de kerk te bekijken. Ook is het mogelijk om koffie en thee te drinken, met huisgemaakte taart. De kerk wordt deze zomerzondagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen. Tijdens meerdere Zomerzondagen worden er leuke activiteiten georganiseerd (zie het item hieronder).

Lees meer
 
 
 
Open Podium tijdens de Zomerzondagen
6, 13, 20 en 27 augustus kerk van Leegkerk
 

Nieuw aan de Zomerzondagen in Leegkerk is het Open Podium, waar iedereen zijn of haar kunsten kan laten zien. Er zijn meerdere activiteiten ingepland. Zo treedt zondag 6 augustus Duo El Duque op en geeft Mja Mera een concert met Jiddische liederen. Zondag 13 augustus vertelt Joop Kuipers Groningse verhalen en spelen Menno Bouter en Peter van de Bunt eigen nummers. Zondag 20 augustus speelt klassiek gitariste Sophie Winsemius. Ook geeft het Alto Kwartet die middag een optreden. Zondag 27 augustus is er een muziekmiddag voor kinderen van nul tot en met vier jaar.

Lees meer
 
 
 
Orgelconcerten in de Der Aa-kerk
zaterdag 5 en dinsdag 8 augustus Der Aa-kerk
 

Begin augustus vindt de International Martini Organ Competition Groningen plaats, een internationaal orgelconcours met daaromheen een week lang masterclasses, concerten en excursies. Natuurlijk wordt ook het beroemde Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk tijdens deze week bespeeld. Zaterdag 5 augustus is er een workshop van Daniël Zaretsky. Dinsdag 8 augustus vindt de tweede ronde van het concours plaats op het orgel van de Der Aa-kerk. Het concours wordt georganiseerd door de Stichting Martinikerk Groningen, het Prins Claus Conservatorium en het Peter de Grote Festival.

Lees meer
 
 
 
Gratis concert Simple Harmonic Motion
donderdag 10 augustus 21.00 uur Der Aa-kerk
 

Donderdagavond 10 augustus is er in de Der Aa-kerk een gratis concert van de Britse band Simple Harmonic Motion. Simple Harmonic Motion bestaat uit Jonathan Beckitt (keyboard en dwarsfluit), Steve Kershaw (contrabas) en Curtis E. Johnson (elektrische gitaar). Ze spelen instrumentale muziek die valt binnen het genre new age/klassiek. Hun muziek bestaat uit een spannende mix van verschillende stijlen. De band speelt deze avond nummers van hun nieuwe album Tone Poems. De nummers zijn gebaseerd op hun interpretatie van de gedichten van John Keats.

Lees meer
 
 
 
ZomerJazzFietsTour in Leegkerk
zaterdag 26 augustus 12.30 uur kerk van Leegkerk
 

Zaterdag 26 augustus is het weer tijd voor de ZomerJazzFietsTour. De fietstour is een combinatie van een prachtige fietstocht door het Groningse Reitdiepdal en intieme jazzconcerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Stap op de fiets en beleef de mooiste concerten op bijzondere locaties. Ook de kerk van Leegkerk is dit jaar weer een van de locaties. In de kerk is om 12.30 uur een concert van het Ava Trio van Giuseppe Doronzo. Samen met bassist Esat Ekincioglu en percussionist Pino Basile brengt Doronzo aanstekelijke mediterrane ritmes tot leven.

Lees meer
 
 
 
ZomerJazzFietsTour in de kerk van Klein Wetsinge
zaterdag 26 augustus 16.00 uur en 17.15 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Tijdens de ZomerJazzFietsTour speelt het Wilbert de Joode Core Trio in de kerk van Klein Wetsinge. De Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, is vorig jaar toegekend aan Wilbert de Joode. Deze contrabassist en componist staat bekend als een van de grote specialisten op het gebied van de collectieve improvisatie en ‘instant composing’, het ter plekke creëren van muziek die nooit eerder heeft geklonken. De Joode valt op door zijn eigenzinnigheid, klankvoorstellingsvermogen en zijn enorme muzikale vocabulaire. 

Lees meer
 
 
Win kaarten voor de ZomerJazzFietsTour
 
Win kaarten voor de ZomerJazzFietsTour
zaterdag 26 augustus
 

Enthousiast geworden over de ZomerJazzFietsTour? Wij mogen twee passe-partouts verloten. Met deze vrijkaarten kun je niet alleen genieten van de concerten in de kerk van Leegkerk en de kerk van Klein Wetsinge, maar ook van de optredens op alle andere locaties van de ZomerJazzFietsTour. Stuur voor dinsdag 8 augustus 12.00 uur een e-mail naar info@blgroningen.nl en maak kans op twee vrijkaarten. Niet gewonnen? Niet getreurd: we verloten binnenkort ook kaarten op Twitter en Facebook

 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram