Nieuwsbrief Bijzondere Locaties Groningen
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016
 
 
NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016
 
 
 
 
Lezing over Auguste Rodin
woensdag 7 december 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

Staat een bezoek aan de Rodin-tentoonstelling op de planning? Ga dan vanavond eerst naar de lezing van kunsthistorica Carolien ten Bruggencate in de Remonstrantse kerk. Deze lezing wordt georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling in het Groninger Museum met beelden en werken op papier van Rodin. Auguste Rodin (1840-1917) is de grootste en invloedrijkste beeldhouwer van de moderne tijd. Tijdens de tentoonstelling zijn er onder andere gipsen en bronzen beelden te zien, waaronder bekende werken als De Denker en Balzac. 

Lees meer
 
 
 
Bijzondere yogales in Leegkerk
donderdag 15 december 20.00 uur kerk van Leegkerk
 

Voor wie even behoefte heeft aan ontspanning in de drukke decembermaand, is er op 15 december een bijzondere yogales in de kerk van Leegkerk. Het is een avond om je op te laden en om compleet te ontspannen in een bijzondere ambiance. Deze les is voor iedereen toegankelijk, ook zonder ervaring met yoga. De yogales wordt gegeven door Esther Gerringa, zij is eigenaar van Yogastudio Tadelungt. Esther: "We hebben het allemaal druk. Tadelungt wil graag een oase van rust in het jachtige leven zijn."

Lees meer
 
 
 
Kerstconcert Luthers Bach Ensemble
zondag 18 december 15.00 uur Der Aa-kerk
 

Sinterklaas is het land uit, dus we kunnen ons weer richten op kerst. Er zijn komende weken dan ook veel kerstconcerten in de Der Aa-kerk. Het eerste kerstconcert wordt gegeven door het Luthers Bach Ensemble. Het ensemble voert misschien wel het absolute meesterwerk aller tijden uit: Bachs Missa in h-Moll (BWV 232), bij het grote publiek beter bekend als de Hohe Messe. Het Luthers Bach Ensemble werd opgericht vanuit de wens meer Bachcantates ten gehore te brengen op basis van de authentieke uitvoeringspraktijk. Het ensemble heeft als doel het publiek te betrekken bij de emotionele rijkdom en intense dramatiek van de barokmuziek. 

Lees meer
 
 
 
Kerstconcert Roden Girl Choristers
woensdag 21 december 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Ook de Roden Girl Choristers geven een sfeervol kerstconcert in de Der Aa-kerk. Onder leiding van Sonja de Vries en Hoite Pruiksma verzorgt het meisjeskoor een Festival of Lessons and Carols, zoals in Engeland op veel plaatsen gebruikelijk is. Tijdens het Festival of Lessons and Carols worden korte lezingen afgewisseld met koorwerken. Naast traditionele carols, zoals Once in royal David’s city en Hark, the Herald Angels Sing zingt het koor ook meer moderne werken: twee delen uit A Ceremony of Carols van Benjamin Britten en Sweet was the Song van Andrew Carter. 

Lees meer
 
 
 
Kerstconcert Ensemble dejongdejongplus
vrijdag 23 december 20.15 uur Der Aa-kerk
 

Tijdens dit kerstconcert spelen organisten Euwe en Sybolt de Jong (Ensemble dejongdejongplus) op het beroemde Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk. Zij spelen dit concert samen met twee vocale kwartetten, saxofoon, altviool en diverse harmoniums. Bijzonder aan dit concert is dat er geen statisch koor op het podium staat, maar dat het koor een wandelend en zingend geheel is. Er klinkt weidse koorzang, afgewisseld met de intieme klank van een enkele sopraan die off stage staat.

Lees meer
 
 
 
Christmas carols in de Der Aa-kerk
zaterdag 24 december 19.30 uur Der Aa-kerk
 

Ook dit jaar zet het Roder Jongenskoor de traditie voort: op kerstavond zingt het koor traditionele en eigentijdse Christmas carols in de Der Aa-kerk. Deze worden afgewisseld met negen advents- en kerstlezingen. Deze traditie van Lessons and Carols is tachtig jaar geleden ingezet door het King’s College Choir uit Cambridge. Al meer dan twintig jaar draagt het Roder Jongenskoor deze kersttraditie uit in Nederland. Net als in Cambridge zingen de jongens bij lessenaars met kaarsen en worden de aanwezigen enkele keren uitgenodigd om een couplet van een carol of hymne mee te zingen.

Lees meer
 
 
 
Kerstwandeling door Groningen
maandag 26 december 14.00 uur Remonstrantse kerk (start)
 

Op zoek naar een leuke activiteit op Tweede Kerstdag? Stichting Oude Groninger Kerken organiseert een kerstwandeling door de stad Groningen. Deze middag wandelt u onder leiding van een deskundige gids door de binnenstad van Groningen. Het programma start in de Remonstrantse kerk met een korte inleiding gevolgd door de wandeling. De middag wordt om 16.15 uur afgesloten in de Remonstrantse kerk met een kort kerstconcert. Dit concert kan ook apart bezocht worden.

Lees meer
 
 
 
Expositie in de kerk van Klein Wetsinge
t/m 10 januari 11.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is tot en met dinsdag 10 januari een expositie met werken van Karin Hardonk te bezichtigen. Hardonk (Leiden 1962), studeerde in 1986 af aan Academie Minerva in Groningen. Ze maakt minimalistische beelden, objecten van steen, hout en karton en conté-tekeningen. Als basisfilosofie gebruikt Hardonk ronde en vierkant vormen. Rond staat bij haar symbool voor de emotie, vierkant voor de ratio. 

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram