Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017
 
 
NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017
 
 
 
 
Kom vintage kleding shoppen in de Der Aa-kerk
zaterdag 2 december en zondag 3 december Der Aa-kerk
 

Dit weekend is er weer een Vintage Kilo Sale in de Der Aa-kerk! Ook deze keer is de kerk weer gevuld met kledingrekken vol met leuke vintage kleding. De toegang is gratis en een kilo vintage kleding kost slechts € 15,-, dus mis deze vintage shoppingdagen niet. Bijzonder aan deze kledingverkoop is dat de kleding niet per stuk is geprijsd, maar per kilo wordt afgerekend. Speciaal voor dit weekend is er zo’n drie ton aan mooie vintage kleding geselecteerd. De voorraad wordt beide dagen steeds aangevuld, dus er is continu keuze uit een ruim assortiment kleding voor hem en voor haar.

Lees meer
 
 
 
Expositie Herbert en Herman van Hoogdalem
3 december t/m 21 januari 10.00 uur - 17.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is een expositie met werk van de broers Herbert en Herman van Hoogdalem te bezichtigen. De voorkeur van fotograaf Herbert van Hoogdalem gaat uit naar het vastleggen van het Groninger landschap, architectuur en portretten. Samen met een aantal andere fotografen runt hij Fotogalerie Lichtzone in Groningen. De voornaamste thema’s binnen het werk van zijn broer kunstschilder Herman van Hoogdalem zijn interieurs, portretten en stranden. Herman van Hoogdalem laat in de kerk van Klein Wetsinge een serie van vijf portretten zien op groot formaat.

Lees meer
 
 
 
Moeders en monumenten - lezing Kunst in Zicht
donderdag 7 december 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

Binnenkort is de laatste Kunst in Zicht-lezing van dit seizoen. Jan L. de Jong (universitair hoofddocent bij de vakgroep Kunstgeschiedenis aan de RUG) vertelt deze avond over grafmonumenten in Rome. De wereld is altijd bevolkt geweest door evenveel mannen als vrouwen, maar deze gelijke verdeling is niet terug te zien in het aantal grafmonumenten in Rome uit de 15e en 16e eeuw. Wie daar in kerkgebouwen op zoek gaat naar graven, zal vooral stuiten op monumenten voor mannen. Maar hoe werd een moeder voorgesteld, om welke eigenschappen werd zij gewaardeerd?

Lees meer
 
 
 
Zeventien | 17: Vitreous Space
vrijdag 8 december 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Prime presenteert met het programma Zeventien | 17 in de Der Aa-kerk een muziekinstallatie en concerten rondom de Kerstvloed. Want het is dit jaar driehonderd jaar geleden dat het Noordzeekustgebied getroffen werd door een zware stormvloed. Aanleiding om stil te staan bij de kracht van water, toen en nu. Vrijdag 8 december speelt Slagwerk Den Haag Vitreous Space. Klanken van klokken, bellen, water en wind verspreiden zich door de kerk. Met muziek van minimal componisten als Luther Adams, James Tenney, Kate Moore, Anthony Fiumara en Peter Garland. Kaarten winnen? Stuur voor 5 december 12.00 uur een e-mail naar info@blgroningen.nl o.v.v. Vitreous Space en maak kans.

Lees meer
 
 
 
Zeventien | 17: Lacrimosa or 13 Magic Songs
zaterdag 9 december 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Zaterdag 9 december is er een uitvoering van Lacrimosa door het uit zeven violisten bestaande ensemble Shapeshift. Lacrimosa is een eigentijds requiem van de jonge componist Maxim Shalygin. Voor Shalygin is het Lacrimosa - het gebed om verlossing voor de zondaars - het mooiste deel van elk requiem. Shalygins eigen Lacrimosa bestaat uit dertien delen, die deels wel, maar deels ook niet een religieuze lading lijken te hebben. Shapeshift is een flexibel ensemble, zowel qua instrumentatie als qua diversiteit aan producties. Kaarten winnen? Stuur voor 5 december 12.00 uur een e-mail naar info@blgroningen.nl o.v.v. Lacrimosa en maak kans. 

Lees meer
 
 
 
Zeventien | 17: The Ballad of the Salt Water
zondag 10 december 16.00 uur Der Aa-kerk
 

Het laatste concert in de serie concerten rondom de Kerstvloed is The Ballad of the Salt Water. Deze middag is er een uitvoering van de nieuwe compositie The Ballad of the Salt Water van Douwe Eisenga (première). Dit in combinatie met muziek van Eric Whitacre, Emil Råberg en Peter Gabriël waarin water en natuurgeweld de rode draad vormen. Eisenga schreef de compositie The Ballad of the Salt Water voor orgel en drie koren. De compositie is geschreven op een tekst samengesteld uit gedichten van Lorca die met de zee en verdronkenen te maken hebben. Kaarten winnen? Stuur voor 5 december 12.00 uur een e-mail naar info@blgroningen.nl o.v.v. Ballad en maak kans.

Lees meer
 
 
 
Kerstconcert Repete
zaterdag 16 december 16.00 uur kerk van Leegkerk
 

In december zijn er weer volop kerstconcerten in onze monumenten. Zaterdagmiddag 16 december zingt Repete in de kerk van Leegkerk nummers van onder andere Pentatonix, Gungor, The Welcome Wagon, Sufjan Stevens en Peter Hollens. Zowel a capella als met begeleiding van de eigen band. Het koor Repete staat onder leiding van dirigent Peter van Dijk-Veldkamp. Repete, opgericht in 2013, is een koor dat niet netjes binnen de lijntjes van het vertrouwde
gospelrepertoire kleurt, maar dat muzikale grenzen durft op te zoeken en te verleggen.

Lees meer
 
 
 
Win kaarten: Weihnachtsoratorium
zaterdag 16 december 19.30 uur Der Aa-kerk
 

Koor en orkest van de Lutherse Bach Academie spelen in de Der Aa-kerk het Weihnachtsoratorium van Bach. Het Weihnachtsoratorium bestaat uit zes cantates, die in 1734-1735 opeenvolgend op de feestdagen en zondagen tussen Kerst en Driekoningen werden uitgevoerd. Het koor zingt met een kwartet van voortreffelijke solisten, zoals de rijzende ster Myriam Arbouz (sopraan), Robert Kuizenga (altus), Harry van der Kamp en tenor Johannes Weiss. Kaarten winnen? Stuur voor 5 december 12.00 uur een e-mail naar info@blgroningen.nl o.v.v. Weihnachtsoratorium en maak kans.

Lees meer
 
 
 
Concert saxofoonquintet Opus 5
zondag 17 december 15.00 uur kerk van Leegkerk
 

Opus 5 is een ensemble dat bestaat uit vijf saxofonisten die alle gangbare saxofoontypen bespelen. Het ensemble brengt een gevarieerd programma van klassieke muziek, salonmuziek, tango’s en jazz standards. In de kerk van Leegkerk speelt Opus 5 deze middag repertoire uit de barok en neemt het publiek vervolgens mee via Bach, Telemann, Mozart, Stan Kenton en Duke Ellington naar Astor Piazzolla. Gastsolist is veelgevraagd musicus en dirigent Harry Dijkstra op bandoneon. En hoewel het geen kerstconcert is, zal er toch enige muzikale aandacht aan de kerst worden besteed. 

Lees meer
 
 
 
Concert Ton Sur Ton in Klein Wetsinge
zondag 17 december 15.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Zondagmiddag 17 december geeft Ton Sur Ton een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Al meer dan tien jaar maakt Ton Sur Ton programma’s waarin cellomuziek en poëzie op een bijzondere manier worden gecombineerd. Ton Sur Ton bestaat uit Josine Zeijen en Ties Jan Eekhof. Josine Zeijen speelt de muziek. Ties Jan Eekhof leest de poëzie. In hun intieme concerten probeert Ton Sur Ton hun fascinatie voor muziek en poëzie op het publiek over te brengen. Zeijen en Eekhof maken hun programma’s samen met beeldend kunstenaar Cees Booij.

Lees meer
 
 
 
Win kaarten: kerstconcert Credo Kiev Koor
donderdag 21 december 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Het Credo Kiev Koor heeft verschillende internationale concoursen gewonnen. Het koor brengt in de Der Aa-kerk hedendaagse bewerkingen van moderne Oekraïense componisten, maar ook werk van componisten als Arvo Pärt, Aleksandar Schetinskiy en Valentin Silvestrov. Het Credo Kiev Koor werd opgericht in 2002. Alle zangers zijn professionele muzikanten. Dirigent is Bogdan Plish, chef-dirigent van het Nationale Opera en Ballet Theater van Oekraïne. Kaarten winnen? Stuur voor 5 december 12.00 uur een e-mail naar info@blgroningen.nl o.v.v. Credo Kiev en maak kans.

Lees meer
 
 
 
Kerstconcert Roden Girl Choristers
zaterdag 23 december 20.00 uur Der Aa-kerk
 

De Roden Girl Choristers sluiten het jaar af met een sfeervol kerstconcert in de Der Aa-kerk. Tijdens het Festival of Lessons and Carols worden korte lezingen afgewisseld met koorwerken. Het festival biedt een gevarieerd programma met solisten en meerstemmige composities. Naast traditionele carols, zoals Once in royal David’s city en Hark, the Herald Angels Sing, zingt het koor een paar werken in een moderner jasje. Het meisjeskoor bestaat sinds 2000 en zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland.

Lees meer
 
 
 
Kerstconcert Roder Jongenskoor
zondag 24 december 19.30 uur Der Aa-kerk
 

Ook dit jaar zet het Roder Jongenskoor de traditie voort: op kerstavond zingt het koor Christmas carols in de Der Aa-kerk. Deze traditie van Lessons and Carols is tachtig jaar geleden ingezet door het King’s College Choir uit Cambridge. Al meer dan twintig jaar draagt het Roder Jongenskoor deze kersttraditie uit in Nederland. Net als in Cambridge zingen de jongens bij lessenaars met kaarsen en worden de aanwezigen uitgenodigd om een couplet van een carol of hymne mee te zingen. Dirigent van het koor is Rintje te Wies, tevens artistiek leider van de Stichting Koorschool Noord Nederland.

Lees meer
 
 
 
Kerstwandeling door Groningen
dinsdag 26 december 14.00 uur Remonstrantse kerk (start)
 

Op zoek naar een leuke activiteit op Tweede Kerstdag? Stichting Oude Groninger Kerken organiseert ook dit jaar weer een kerstwandeling door de stad Groningen. Deze middag wandelt u onder leiding van een deskundige gids door de binnenstad van Groningen. Het thema is dit jaar De Ploeg in Groningen. Want in 2018 is het honderd jaar geleden dat een groep jonge Groninger kunstenaars Kunstkring De Ploeg oprichtte. Onder leiding van een deskundige gids wordt er gezocht naar sporen van De Ploeg in Groningen. De wandeling start in de Remonstrantse kerk. Na de wandeling is er een kort kerstconcert in de kerk. 

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram