Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016
 
 
NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016
 
 
 
 
IFFRiG: filmklassieker in de De Aa-kerk
vrijdag 5 februari 20.00 uur Der Aa-kerk
 

De Der Aa-kerk wordt ook dit jaar tijdens het International Film Festival Rotterdam in Groningen weer omgebouwd tot filmzaal. Na het succes van voorgaande jaren draait deze keer de film Pandora’s Box in de Der Aa-kerk. Pandora’s Box is een onbetwistbaar meesterwerk uit de geschiedenis van de film: een sensuele en controversiële klassieker van regisseur G.W. Pabst uit 1929. Louise Brooks is de ster van deze film als onweerstaanbare Lulu, ze is zowel femme fatale als slachtoffer. In de tot bioscoop omgetoverde Der Aa-kerk begeleidt Geert Bierling haar dramatische verhaal op het historische Schnitgerorgel.

Lees meer
 
 
 
Win kaarten voor concert Choral Voices
zaterdag 6 februari 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Choral Voices is een Gronings koor dat zich in de afgelopen tien jaar gespecialiseerd heeft in de Anglicaanse muziek. Onder leiding van Daniël Rouwkema heeft het koor hierin een zeer hoog niveau behaald. Bijzonder aan dit concert in de Der Aa-kerk is dat de prachtige muziek van de Engelse Evensong ten gehore wordt gebracht, want normaal gebeurt dat tijdens een kerkdienst. Theoloog en musicus Hanna Rijken geeft een korte uitleg over het fenomeen Evensong en licht de verschillende onderdelen toe. Kaarten winnen? Stuur dan voor 3 februari 14.00 uur een e-mail naar info@blgroningen.nl en maak kans!

Lees meer
 
 
 
Concert Meesters & Gezellen in de Der Aa-kerk
zondag 7 februari 15.00 uur Der Aa-kerk
 

Twintig jonge beginnende koorzangers voeren samen met ervaren zangers een a capella-programma uit in de Der Aa-kerk. De ‘meesters’ en ‘gezellen’ zingen onder leiding van de beroemde Letse dirigent Sigvards Klava. Meesters & Gezellen is een concertserie van zangstudenten aan Nederlandse conservatoria, samen met leden van het Nederlands Kamerkoor en van Cappella Amsterdam, de twee topkamerkoren in Nederland. De stemgroepen worden elk gevormd door steeds één ervaren zanger en vijf jonge zangers. Op het programma staan onder meer werken van Nystedt, Schnittke, Weelkes en Pärt.

Lees meer
 
 
 
Culturele Zondag: Het alzheimermysterie
zondag 7 februari 15.30 uur de kerk van Leegkerk
 

Alzheimer: we weten er weinig over en er is ook nog geen geneesmiddel. Onderzoeker Wiesje van der Flier werkt aan een toekomst waar wél genezing of misschien zelfs preventie van Alzheimer mogelijk is. Ze vertelt hierover tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk. Van der Flier schreef samen met Philip Scheltens het boek Het alzheimermysterie. De auteurs zijn beiden verbonden aan het VUmc Alzheimercentrum en proberen met dit boek de lezer wegwijs te maken in de wereld van Alzheimer. Want Alzheimer vormt dé uitdaging in de gezondheidszorg van deze eeuw.

Lees meer
 
 
 
Franse chansons in de kerk van Klein Wetsinge
zondag 7 februari 16.00 uur de kerk van Klein Wetsinge
 

Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. Er zijn regelmatig concerten, tentoonstellingen en lezingen. Zondagmiddag 7 februari is er een concert, waarna bezoekers gezellig kunnen aanschuiven bij de maaltijd die wordt geserveerd. Mia Gast zingt Franse chansons, onder begeleiding van pianist Nanne van der Werff en accordeonist Gertie Bruin. Gast begon in 1988 met het zingen van Franse chansons en bouwde in de loop der jaren een indrukwekkend repertoire op. Na het concert is er de inmiddels befaamde aanschuiftafel met voor elk wat wils.

Lees meer
 
 
 
Workshop portretschilderen
woensdag 17 februari 14.00 uur de kerk van Leegkerk
 

Actieve en kunstzinnige senioren opgelet: in de kerk van Leegkerk is binnenkort een workshop portretschilderen. Dit is een workshop in het kader van Gekleurd Grijs, een actiemaand die wordt georganiseerd om senioren kennis te laten maken met kunst en cultuur. Deelnemers maken deze middag eerst kennis met expressieve en kleurrijke portretten gemaakt door de schilders van De Ploeg. Vervolgens gaat iedereen zelf aan de slag door het tekenen van een portret met houtskool, daarna kan er worden geschilderd met eigen gemengde kleuren. De workshop wordt begeleid door een professionele kunstenaar.

Lees meer
 
 
 
Lezing Kunst In Zicht: Barbara Hepworth
woensdag 17 februari 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

De Britse Barbara Hepworth (1903-1975) is een van de meest succesvolle beeldhouwers van de twintigste eeuw. Haar beelden maken deel uit van de grote sculptuurcollecties in de wereld. In de jaren twintig doet Hepworth haar intrede in de kunstwereld. Ze maakt dan gestileerde figuren van mensen en dieren, gehakt uit marmer en lokale Engelse steensoorten. Kunsthistorica Carolien ten Bruggencate geeft in de Remonstrantse kerk een lezing over Hepworth. Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht. Deze stichting legt zich toe op het verbreiden van kennis over beeldende kunst, architectuur en archeologie.

Lees meer
 
 
 
Total Bowie Art Experience
zaterdag 20 februari t/m zaterdag 27 februari Der Aa-kerk
 

Eind februari is er in de Der Aa-kerk een interactieve tentoonstelling rondom David Bowie te bezichtigen. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de Rotterdamse beeldend kunstenaar Bo Woody Winter. Hij zegt over Total Bowie Art Experience: “Het is een interactieve thematentoonstelling en een voorstelling, met David Bowie als inspiratie. Het is een total art and music experience, waarbij diverse kunstdisciplines betrokken zijn.” De disciplines bestaan uit schilderijen en andere beeldende kunst, speciale muziekarrangementen, show acts, live muziek en neonkunst.

Lees meer
 
 
 
Lezing Kunst In Zicht: Goed Gekozen
woensdag 24 februari 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

In Museum Belvédère in Oranjewoud is de tentoonstelling Goed Gekozete zien, met kunstwerken uit de collectie van het echtpaar Pleun en Mieke van Toledo. De collectie omvat meer dan honderd jaar moderne kunst uit de periode 1900 tot 2015. Bij de zorgvuldig samengestelde selectie worden de verhalen achter de schilderijen onthuld. Die informatie bestaat niet alleen uit gegevens over de werken zelf, maar omvat ook anekdotes en herinneringen over bijvoorbeeld de wijze van verwerven van de werken. Han Steenbruggen is directeur van Museum Belvédère. Woensdag 24 februari geeft hij in de Remonstrantse kerk een lezing over deze tentoonstelling.

Lees meer
 
 
 
Expositie in de kerk van Klein Wetsinge
13 februari t/m 20 maart 11.00 uur - 17.00 uur de kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is een tentoonstelling met schilderijen en objecten van Willy van der Duyn te bezichtigen. Van der Duyn heeft gestudeerd aan Academie Minerva. Over haar werk zegt ze: "Mijn werk is een resumé van opgedane beelden. Ik probeer een brug te slaan tussen de binnenwereld en de buitenwereld. Er is een beeld en een vorm, waar zich al werkend dingen aan vasthechten." Zondagmiddag 14 februari is er er een gratis concert, waarbij bezoekers tegelijkertijd een blik kunnen werpen op de kunstwerken. Duo El Duque brengt dan muziek van de Middeleeuwen tot onze eigen tijd.

Lees meer
 
 
 
Expositie Marjo van den Bekerom
t/m vrijdag 25 maart 9.00 uur - 16.30 uur Remonstrantse kerk
 

Torens, kerken, fabrieken, huizen, straatjes en wolken zijn terugkerende onderwerpen in het werk van sieradenontwerpster Marjo van den Bekerom. Soms geabstraheerd maar meestal figuratief. De materialen waarmee ze werkt zijn voornamelijk koper en zilver. In deze expositie worden haar historische kerkjes en broches getoond. Daarnaast is er een aantal torentjes uit de serie ‘torentjes met doosjes’ te zien. Evenals fantasietorens met plexiglas en foto's, waarbij het plexiglas bij elke toren op een andere manier wordt vastgeklemd. Hierdoor wordt de vorm van de torens bepaald.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan. 

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram