Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018
 
 
NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018
 
 
 
 
IFFRiG in de Der Aa-kerk
vrijdag 2 februari 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Ook dit jaar wordt de Der Aa-kerk tijdens het International Film Festival Rotterdam in Groningen weer omgetoverd tot filmzaal. Deze keer draait de film A Page of Madness, van de Japanse filmregisseur Teinosuke Kinugasa. Deze filmklassieker uit 1926 wordt voorzien van live muziek door het Monotak Collectief. Natuurlijk ontbreken de donkere klanken van het historische Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk niet in de spannende soundtrack. Het verhaal in de film laat de waanvoorstellingen zien van een bewoner van een gekkenhuis, naar een kort verhaal van de Japanse schrijver Yasunari Kawabata. 

Lees meer
 
 
 
Lezing over Amerikaans Realisme
woensdag 7 februari 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

Tijdens deze eerste Kunst in Zicht-lezing van het nieuwe seizoen vertelt kunsthistorica Trudy de Lange over de grensoverschrijdende dubbelexpositie The American Dream, die te zien is in het Drents Museum in Assen en in de Kunsthalle in Emden. Het is de eerste keer dat zo’n uitgebreid overzicht van na-oorlogse Amerikaanse figuratieve kunst in Europa getoond wordt. Er is werk te zien van beroemde kunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close.

Lees meer
 
 
 
Concert Meesters&Gezellen
donderdag 8 februari 20.15 uur Der Aa-kerk
 

Donderdag 8 februari is er een bijzonder concert in de Der Aa-kerk: Meesters&Gezellen, onder leiding van Daniel Reuss. Meesters&Gezellen is een project voor jonge getalenteerde zangers die samen met hun ervaren collega’s van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam een a capella-programma uitvoeren. De première van de concerttoer in 2018 vindt plaats in de Der Aa-kerk. Daniel Reuss, chef-dirigent en artistiek leider van Cappella Amsterdam, leidt het ensemble voor de tweede keer.

Lees meer
 
 
 
Suzanna Jansen in Klein Wetsinge
zondag 11 februari 15.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Suzanna Jansen woonde en werkte als correspondent in Moskou. In 2008 verscheen Het pauperparadijs, dat uitgroeide tot een absolute bestseller met inmiddels zestig drukken. Er verschenen vertalingen in Spanje en in Duitsland. Het lovend ontvangen theaterspektakel Het pauperparadijs, dat in 2016 in Veenhuizen in premiere ging, heeft meer dan 90.000 bezoekers getrokken. In de kerk van Klein Wetsinge vertelt Jansen deze middag over haar nieuwe boek Ondanks de zwaartekracht.

Lees meer
 
 
 
Nineveh - hoofdstad van een wereldrijk
woensdag 14 februari 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

In het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden is een expositie te bezichtigen over Nineveh, 2700 jaar geleden de grootste stad ter wereld. Lucas Petit, de samensteller van de tentoonstelling, vertelt tijdens deze Kunst in Zicht-lezing over deze bijzondere stad, die vroeger aan de oostelijke oever van de Tigris lag (in de huidige stad Mosul). Petit neemt de aanwezigen deze avond mee naar de bloeitijd van de Nieuw-Assyrische hoofdstad in Noord-Irak, rond 700 voor Christus. In het museum zijn objecten uit binnen- en buitenlandse musea (zoals het British Museum en het Louvre) te zien, waaronder reliëfs, beelden, kleitabletten en rolzegels. 

Lees meer
 
 
 
Debatserie Nieuw Licht: Bert Keizer
donderdag 15 februari 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Coen Simon en Frank Meester spreken in de debatserie Nieuw Licht in de Der Aa-kerk met arts en filosoof Bert Keizer over zijn essay Voltooid, over het recht op een zelfgekozen dood. Coreferent deze avond is Donald van Tol, medisch ethicus en lid van de regionale Toetsingscommissie Euthanasie. Bert Keizer studeerde filosofie aan de universiteit van Nottingham en geneeskunde in Amsterdam. Hij werkt voor de Levenseindekliniek. In 1994 debuteerde Keizer met Het Refrein is Hein. Hij schrijft columns voor Trouw, Filosofie Magazine en Medisch Contact.

Lees meer
 
 
 
Hardlopen door de Der Aa-kerk
zondag 18 februari Der Aa-kerk
 

Hardlopen in de Der Aa-kerk? Dat kan zondag 18 februari tijdens de derde editie van de Groningen Urban Trail. Tijdens de Urban Trail kun je hardlopen door bijzondere (historische) gebouwen in Groningen. De start- en de finishlocatie is op de Vismarkt. Vanaf hier volgen de lopers de route door de binnenstad van Groningen. De route gaat onder andere door de Der Aa-kerk, het Stadhuis, Groninger Archieven en Beachclub Kokomo. De tijd is niet belangrijk, het gaat deze dag om de bijzondere loopervaring. Er is dit jaar een route van vijf kilometer en een route van tien kilometer.

Lees meer
 
 
 
Concert New Amsterdam Voices
zondag 18 februari 16.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Zondagmiddag 18 februari geeft de a capellagroep New Amsterdam Voices een concert in de kerk van Klein Wetsinge. New Amsterdam Voices is een zevenstemmige a capellagroep uit Amsterdam. Met een frisse mix van jazz en pop brengen zij een vernieuwend geluid dat van begin tot eind weet te boeien. De groep staat sinds 2011 op locaties als het Bimhuis, Bethany’s Jazz Club, Beauforthuis, verscheidene festivals (zoals de Uitmarkt Amsterdam, Meer Jazz Festival en Jazztival) en andere theaters en jazzpodia door heel Nederland. Ook zijn zij regelmatig op de nationale radio te horen. 

Lees meer
 
 
 
De wereld van Pyke Koch
woensdag 21 februari 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

In het Centraal Museum in Utrecht is een tentoonstelling gewijd aan Pyke Koch (1901-1991), een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het neo- of magisch realisme in Nederland. Hij wist met een perfecte techniek een heel eigen voorstellingswereld te creëren, sinister en bijtend ironisch. Koch haalde zijn inspiratie uit de Duitse cinema, uit achterbuurtscènes en kermistaferelen. In Italië bestudeerde hij oude Renaissancekunstenaars zoals Piero della Francesca. Woensdag 21 februari geeft Carolien ten Bruggencate in de Remonstrantse kerk een Kunst in Zicht-lezing over deze bijzondere kunstenaar.

Lees meer
 
 
 
Concert Alto Kwartet
zondag 25 februari 15.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Het Alto Kwartet heeft haar naam ontleend aan het roemruchte jazzcafé Alto in de binnenstad van Groningen. Zondagmiddag 25 februari geeft het kwartet een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Het repertoire omvat naast hoogtepunten uit de jazz- en rhythm & bluesgeschiedenis ook eigen werk. Het Alto Kwartet bestaat uit Julia Flenter (baritonsax/vocal/arrangementen), Janine ter Steege (altsax), Hugo Beukema (tenorsax) en Hans Bosch (altsax/arrangementen).

Lees meer
 
 
 
Wegens succes verlengd
t/m woensdag 28 februari 10.00 uur - 17.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

De expositie met werk van de broers Herbert en Herman van Hoogdalem in de kerk van Klein Wetsinge is wegens succes verlengd. Fotograaf Herbert zegt over zijn werk: "Mijn voorkeur gaat uit naar het vastleggen van het Groninger landschap, maar ook architectuur en portretten". Kunstschilder Herman volgde zijn opleiding aan Academie Minerva in Groningen, waar hij sinds 1989 werkt als docent. De voornaamste thema's binnen zijn werk zijn interieurs, portretten en stranden. Hij laat in Klein Wetsinge een serie van vijf portretten zien op groot formaat. 

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram