Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 NIEUWSBRIEF JANUARI 2016
 
 
NIEUWSBRIEF JANUARI 2016
 
 
 
 
Win kaarten voor Eurosonic
donderdag 14 januari t/m vrijdag 15 januari Der Aa-kerk
 

Tijdens Eurosonic Noorderslag is Groningen weer het centrale middelpunt van muziek. En natuurlijk is ook dit jaar de Der Aa-kerk weer een van de concertlocaties. Zo treedt Samm Henshaw bij ons op, hij stond vorig jaar in het voorprogramma van James Bay. Verder zijn er optredens van Charlotte OC, Budapest Bár, Alina Orlova, Colm Mac Con Iomaire en Bachar Mar-Khalifé. Wil jij hierbij aanwezig zijn en twee kaarten voor Eurosonic winnen? Stuur dan een e-mail naar info@blgroningen.nl, vertel waarom jij graag wilt winnen en maak kans op die kaarten!

Lees meer
 
 
 
Karl Ove Knausgård - UITVERKOCHT
zondag 17 januari 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Zondagavond 17 januari is er in de Der Aa-kerk een avond rond en met de beroemde Noorse schrijver Karl Ove Knausgård. Hij wordt deze avond geïnterviewd door Kester Freriks. Ook is er een forumgesprek met lezers over hun fascinatie voor zijn zesdelige romancyclus/autobiografie Mijn Strijd. De avond wordt omlijst met muziek, waaronder opnames van Knausgårds eigen band Lemen. De kaarten voor deze avond zijn inmiddels uitverkocht.

Lees meer
 
 
 
Opening Groningen Guitar College
zaterdag 30 t/m zondag 31 januari 14.00 uur Remonstrantse kerk
 

Zaterdag 30 en zondag 31 januari presenteert het Groningen Guitar College in de Remonstrantse kerk de plannen en activiteiten voor het nieuwe jaar. Het GGC is een opleidingsinitiatief van een zestal Groninger gitaardocenten. Zaterdag presenteren de zes docenten van het GGC zich tijdens de feestelijke opening door middel van korte concerten. Er is een breed scala van gitaarstijlen te horen, waaronder flamenco, gypsy jazz en fusion. Zondag is er een masterclass van fusion-gitarist Joost Vergoossen. Hij is in 2013 en 2014 door de lezers van het vakblad Gitarist uitgeroepen tot de beste gitarist van de Benelux.

Lees meer
 
 
 
Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk
zondag 31 januari 15.30 uur de kerk van Leegkerk
 

Zondagmiddag 31 januari is in de kerk van Leegkerk de eerste Culturele Zondag van het nieuwe jaar. Deze Culturele Zondag valt in de Poëzieweek. In Groningen wordt voor de zeventiende keer tijdens deze week de Poëziemarathon georganiseerd. Groningen staat dan bol
van poëzie in vele vormen op vele locaties. In de kerk van Leegkerk dragen Saskia Stehouwer en Jane Leusink voor uit eigen werk. Ook gaan ze deze middag met elkaar in gesprek over poëzie in het algemeen en hun eigen gedichten in het bijzonder.

Lees meer
 
 
 
Filmklassieker met live muziek in de Der Aa-kerk
vrijdag 5 februari 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Ook dit jaar wordt tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam in Groningen de Der Aa-kerk weer omgetoverd tot filmzaal. Na het succes van voorgaande jaren draait deze keer de film Pandora’s Box in de Der Aa-kerk. Pandora’s Box is een onbetwistbaar meesterwerk uit de geschiedenis van de film: een sensuele en controversiële klassieker van regisseur G.W. Pabst uit 1929. Louise Brooks is de ster van deze film als onweerstaanbare Lulu, ze is zowel femme fatale als slachtoffer. In de tot bioscoop omgetoverde kerk begeleidt Geert Bierling haar dramatische verhaal op het historische Schnitgerorgel.

Lees meer
 
 
 
Expositie in de Remonstrantse kerk
11 januari t/m 28 maart 9.00 uur - 16.30 uur Remonstrantse kerk
 

Vanaf volgende week zijn in het entreegebouw van de Remonstrantse kerk tijdens werkdagen werken van sieradenontwerpster Marjo van den Bekerom te zien. Torens, kerken, fabrieken, huizen, straatjes en de wolken daarboven zijn terugkerende onderwerpen in het werk van Marjo van den Bekerom. Soms geabstraheerd maar meestal figuratief. De materialen waarmee ze werkt zijn voornamelijk koper en zilver. De toegang is gratis.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge, de synagoge in Appingedam en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan. 

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram