Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 NIEUWSBRIEF JANUARI 2017
 
 
NIEUWSBRIEF JANUARI 2017
 
 
 
 
Concerten Eurosonic in de Der Aa-kerk (win kaarten!)
woensdag 11 januari t/m vrijdag 13 januari Der Aa-kerk
 

Komende week is Groningen even weer het centrale middelpunt van muziek tijdens Eurosonic Noorderslag. Tijdens het festival staat Groningen in het teken van nieuw Europees talent. Ook in de Der Aa-kerk treden diverse nationale en internationale artiesten op. Uit Engeland komen de singer-songwriters JP Cooper en James TW. Er is folkmuziek van Good Harvest uit Zweden en Black Oak. Ook treden Joep Beving, Jan Swerts, Mario Batkovic, DaGamba en Áine Cahill op. Als afsluiter geeft Jett Rebel vrijdag een solo-optreden. Heb je geen kaarten voor Eurosonic? Stuur dan voor maandag 13.00 uur een e-mail naar info@blgroningen.nl en maak kans op vrijkaarten.

Lees meer
 
 
 
Jett Rebel Museum in de Der Aa-kerk
donderdag 12 t/m zaterdag 14 januari 13.00 uur - 18.00 uur Der Aa-kerk
 

Tijdens Eurosonic zijn er niet alleen concerten in de Der Aa-kerk: een deel van de kerk wordt omgebouwd tot Jett Rebel Museum. Jett Rebel is voor veel mensen de meest kleurrijke figuur in de Nederlandse popmuziek. Een smaakmaker die de grenzen zoekt en vervolgens graag verlegt. In het museum zijn persoonlijke eigendommen, instrumenten, foto’s en natuurlijk de bekende kledingstukken van Jett Rebel te zien. De expositie is voor iedereen gratis te bezichtigen van 13.00 uur tot 18.00 uur. 's Avonds is de expositie geopend voor iedereen met een festivalpolsbandje. 

Lees meer
 
 
 
Lezing Veerle Fraeters
donderdag 19 januari 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

Stichting Oude Groninger Kerken organiseert regelmatig lezingen in de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel. Veerle Fraeters geeft binnenkort een lezing met als titel ‘Ziehier bruid en moeder'. Maria als model in de Visioenen van Hadewijch. Fraeters is als hoogleraar verbonden aan het Onderzoeksinstituut Ruusbroecgenootschap van de Universiteit Antwerpen. Haar onderzoek richt zich op het domein van de Middelnederlandse alchemistische en mystieke tekstoverlevering. Ze heeft daarbij speciale aandacht voor de visionaire traditie, voor vrouwelijke auteurs en voor het oeuvre van de Brabantse mystica Hadewijch.

Lees meer
 
 
 
Debatserie Nieuw Licht: Eva Rovers
donderdag 19 januari 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Donderdag 19 januari is de vierde editie van de debatserie Nieuw Licht in de Der Aa-kerk. In deze serie wordt telkens een nieuw licht geworpen op een actuele kwestie vanuit een klassieke filosofische tekst. Deze keer is het de beurt aan Eva Rovers. Zij presenteert haar pamflet Nieuw licht op verzet en gaat onder leiding van Coen Simon en Frank Meester in gesprek met emeritus hoogleraar filosofie Hans Achterhuis. Cultuurhistoricus en biograaf Eva Rovers is auteur van de veelgeprezen biografieën De eeuwigheid verzameld. Helene Kröller-Müller (1869-1939) en BOUD. Het verzameld leven van Boudewijn Büch.

Lees meer
 
 
 
Alles wat we willen weten over onze nachtrust
vrijdag 20 januari 19.30 uur Der Aa-kerk
 

Vrijdag 20 januari is toponderzoeker Ysbrand van der Werf, auteur van Iedereen Slaapt - alles wat we willen weten over onze nachtrust te gast in de Der Aa-kerk. Hij zal vertellen over slaap en slaapstoornissen, over onderzoek naar de rol van slaap voor het functioneren overdag en over wat we kunnen verwachten van slaaponderzoek voor de toekomst. Bovenal zal hij proberen om te laten zien hoe we van fundamenteel onderzoek naar een van de meest algemene processen in de levende natuur iets te weten kunnen komen over onszelf en ons welbevinden.

Lees meer
 
 
 
Culturele Zondag: Tim Hofman
zondag 29 januari 15.30 uur kerk van Leegkerk
 

Zondag 29 januari is de eerste Culturele Zondag van het nieuwe jaar. In de kerk van Leegkerk is dan BNN-presentator en dichter Tim Hofman te gast. Joost Oomen interviewt Hofman over zijn poëziedebuut Gedichten van de broer van Roos. Tim Hofman (1988) is sinds 2012 werkzaam bij BNN, waar hij onder meer de programma's Spuiten & Slikken en Je zal het maar hebben presenteerde. Begin 2016 was hij de winnaar van het spelprogramma Wie Is De Mol?. Tim schreef columns voor onder andere Nieuwe Revu en nu dus een gedichtenbundel: Gedichten van de broer van Roos.

Lees meer
 
 
 
Filmklassieker met live muziek in de Der Aa-kerk
vrijdag 3 februari 20.30 uur Der Aa-kerk
 

Ook dit jaar wordt de Der Aa-kerk tijdens het International Film Festival Rotterdam in Groningen weer omgetoverd tot filmzaal. Deze keer draait de film Häxan uit 1922, met live muziek van Kinetophone. In Häxan verbeeldt regisseur Benjamin Christensen de geschiedenis van de hekserij. De film is een documentaire-vertelling over de veronderstelde gewoonten en zeden van heksen, maar is tegelijkertijd een aanklacht tegen misogynie en onterechte vrouwenvervolging. Bijna een eeuw na verschijning is deze film nog steeds een klassieker. Häxan werd vooral geroemd vanwege de speciale effecten en de destijds opmerkelijk gewaagde beelden.

Lees meer
 
 
 
Tentoonstelling in de kerk van Klein Wetsinge
zondag 15 januari t/m woensdag 1 maart 11.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is een expositie met werken van Ingrid van der Spoel te bezichtigen. Vanuit haar achtergrond als ecoloog en gedragsbioloog speelt observatie van de wereld om haar heen een belangrijke rol in haar manier van vastleggen. De ene keer gaat ze blanco op pad, een andere keer werkt ze vanuit een zelf ontwikkeld concept waarbij ze het beeld eigenlijk al volledig in haar hoofd heeft. In die gevallen gaat Ingrid ensceneren niet uit de weg: 'Dat geeft mij de vrijheid om mijn idee precies zo te verbeelden als ik het voor ogen heb. Als een foto intrigeert door een zekere mate van misleiding vind ik dat een fijne bijkomstigheid.'

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram