Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 NIEUWSBRIEF JANUARI 2018
 
 
NIEUWSBRIEF JANUARI 2018
 
 
 
 
Win kaarten voor Eurosonic!
woensdag 17 januari t/m vrijdag 19 januari Der Aa-kerk
 

In januari is Groningen even weer het centrale middelpunt van muziek tijdens Eurosonic Noorderslag. Tijdens het festival staat Groningen in het teken van nieuw Europees talent. Ook in de Der Aa-kerk treden diverse internationale bands op, zoals Wildwood Kin (Verenigd Koninkrijk), August Rosenbaum (Denemarken), Panivalkova (Oekraïne), Ryan McMullan (Ierland) en Terra Profonda (Hongarije). Wil je kaarten winnen voor Eurosonic? Wij mogen 3 x 2 kaarten weggeven! Mail voor vrijdag 12.00 uur naar info@blgroningen.nl en vertel ons waarom jij kans wilt maken op deze kaarten.

Lees meer
 
 
 
Nieuw Licht: Bert Wagendorp
donderdag 25 januari 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Coen Simon en Frank Meester spreken in de serie Nieuw Licht in de Der Aa-kerk met journalist en columnist Bert Wagendorp over zijn essay Vals spel, waarin hij zijn visie geeft op de verwevenheid van sport, macht en geld. Dreigt door de professionalisering van de sport het spel verloren te gaan? Coreferenten deze avond zijn schrijver, sportanalist en oud-voetballer Jan Mulder en hoogleraar neuromechanica en oud-wielrenner Bert Otten. Bert Wagendorp is wielerfanaat, journalist en columnist voor de Volkskrant. Ook is hij schrijver van onder meer de veelgeprezen bestseller Ventoux, de roman Masser Brock en de rockopera Lance, the Rise and Fall.

Lees meer
 
 
 
Concert Vocaal Ensemble Cantatrix
zondag 28 januari 15.30 uur Der Aa-kerk
 

Zondagmiddag 28 januari geeft Vocaal Ensemble Cantatrix een concert in de Der Aa-kerk. Cantatrix brengt, onder leiding van de Letse gastdirigente Krista Audere, het spetterende koorwerk Romancero Gitano van Mario Castelnuovo-Tedesco, begeleid door Jan Bartlema op gitaar. De poëtische tekst is van de hand van Federico García Lorca. Een Spaanse dichter en toneelschrijver die door velen wordt gezien als de grootste die zijn land heeft voortgebracht.

Lees meer
 
 
 
Expositie in de kerk van Klein Wetsinge
t/m zondag 21 januari 10.00 uur - 17.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is een expositie met werk van de broers Herbert en Herman van Hoogdalem te bezichtigen. Fotograaf Herbert zegt over zijn werk: "Mijn voorkeur gaat uit naar het vastleggen van het Groninger landschap, maar ook architectuur en portretten". Kunstschilder Herman volgde zijn opleiding aan Academie Minerva in Groningen, waar hij sinds 1989 werkt als docent. De voornaamste thema's binnen zijn werk zijn interieurs, portretten en stranden. Hij laat in Klein Wetsinge een serie van vijf portretten zien op groot formaat. 

Lees meer
 
 
 
IFFRiG in de Der Aa-kerk
vrijdag 2 februari 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Ook dit jaar wordt de Der Aa-kerk tijdens het International Film Festival Rotterdam in Groningen weer omgetoverd tot filmzaal. Deze keer draait de film A Page of Madness, van de Japanse regisseur Teinosuke Kinugasa. Deze filmklassieker uit 1926 wordt voorzien van live muziek door het Monotak Collectief. Kinugasa weet de kijker mee te sleuren in zijn verbeelding van de irrationele belevingswereld van de hoofdpersoon, met ongebruikelijke camerastandpunten en schots en scheve decors. Natuurlijk ontbreken de donkere klanken van het historische Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk niet in deze spannende soundtrack.

Lees meer
 
 
 
Lezing over het Amerikaans Realisme
woensdag 7 februari 19.30 uur Remonstrantse kerk
 

Woensdag 7 februari is de eerste Kunst in Zicht-lezing van het nieuwe seizoen. Kusthistorica Trudy de Lange vertelt over de tentoonstelling The American Dream die te zien is in het Drents Museum en in de Kunsthalle in Emden. Meer dan tweehonderd kunstwerken van zowel bekende als minder bekende Amerikaanse kunstenaars zijn verdeeld over beide musea. Zo is er werk te zien van beroemde kunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth, Alice Neel en Richard Diebenkorn. In Assen ligt de nadruk op de periode 1945-1965, Emden belicht de periode van 1965 tot heden.

Lees meer
 
 
 
Ontmoetingsplek City Central
wekelijks van woensdag t/m zaterdag naast de Der Aa-kerk
 

Misschien is het je al opgevallen: in de aanbouw aan de noordzijde van de Der Aa-kerk is nu City Central gevestigd. City Central is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor internationaal Groningen: waar nieuwe bewoners kunnen aankloppen voor informatie en tips en waar contact tussen nieuwe bewoners en het stadsleven wordt gefaciliteerd. Ook kun je er terecht voor leuke cadeaus, kaarten, posters, boeken en heerlijke lokaal gebrande koffie. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd die internationals en Stadjers bij elkaar brengen. 

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram