Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF JULI 2016 NIEUWSBRIEF JULI 2016 NIEUWSBRIEF JULI 2016
 
 
NIEUWSBRIEF JULI 2016
 
 
 
 
Zomerzondagen in de kerk van Leegkerk
zondagen in juli en augustus 12.00 uur - 17.00 uur kerk van Leegkerk
 

Op zoek naar een leuke activiteit op zondagmiddag? Kom dan naar de Zomerzondagen in de kerk van Leegkerk, want ook in juli is het middeleeuwse kerkje weer elke zondagmiddag geopend voor bezoekers. Van 12.00 uur tot 17.00 uur opent de kerk haar deuren en is iedereen van harte welkom om de kerk te bekijken. Ook is het mogelijk om koffie en thee te drinken, natuurlijk met huisgemaakte taart. Er zijn regelmatig optredens, bijvoorbeeld van conservatoriumstudenten of buurtbewoners. De kerk wordt deze zomerzondagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen.

Lees meer
 
 
 
Zomerse orgelconcerten in de Der Aa-kerk
maandagavonden t/m 1 augustus 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Komende maand zijn er zomerse orgelconcerten in de Der Aa-kerk. Peter Westerbrink (huisorganist van de kerk) organiseert deze concerten op het beroemde Schnitgerorgel. Hij heeft internationale en nationale musici gevraagd om te komen spelen. Gasten zijn Jan Hage (domorganist Utrecht), Jan Vermeire (internationaal concertorganist en artistiek directeur van het Festival International d’orgue en Flandres), Pieter van Dijk (organist Grote Laurenskerk Alkmaar) en Toon Hagen (organist Grote of St. Michaëlskerk Zwolle). Peter Westerbrink speelt zelf het laatste concert van deze zomerserie.

Lees meer
 
 
 
Amateurschilders in Klein Wetsinge
t/m donderdag 14 juli 11.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge (tussen Sauwerd en Winsum) zijn regelmatig bijzondere exposities te bezichtigen. Tot en met donderdag 14 juli is het werk van ruim dertig amateurschilders uit de gemeente Winsum en omstreken te bezichtigen. Alle schilders zijn cursist bij Marleen Bakker. De getoonde onderwerpen en stijlen zijn divers: van portret tot landschap of stilleven, impressionistisch of juist realistisch. De kerk van Klein Wetsinge is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers.

Lees meer
 
 
Win een fles Der Aa-kerk-wijn!
 
Win een fles Der Aa-kerk-wijn!
t/m vrijdag 8 juli Der Aa-kerk
 

Het is weer tijd voor een verloting in onze maandelijkse nieuwsbrief. Deze keer winnen de prijswinnaars een fles heerlijke Der Aa-kerk-wijn (rood of wit). Want wist je dat wij bij evenementen op onze locaties bijzondere wijnen schenken? Al onze locaties beschikken over flessen wijn met hun eigen etiket met daarop een foto van de locatie. Kans maken op zo'n fles? Stuur dan voor aanstaande vrijdag een e-mail naar info@blgroningen.nl onder vermelding van 'Wijn Der Aa-kerk' en maak kans. Hou onze nieuwsbrieven in de gaten, want binnenkort verloten we ook flessen wijn van onze andere locaties.

 
 
 
Expositie Lammert Joustra
24 juli t/m 21 augustus 11.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Vanaf eind juli is er weer een nieuwe expositie in de kerk van Klein Wetsinge. Er zijn dan werken van Lammert Joustra te zien. Joustra (1960) studeerde aan Academie Minerva in Groningen. Naast zijn baan als docent tekenen is hij ook nog druk aan de slag als beeldend kunstenaar. Zo schildert hij regelmatig met een groep kunstenaars portretten van dichters, muzikanten en kunstenaars. En op vrije momenten schildert hij graag buiten het landschap en dieren. Met kunst probeert Joustra over te brengen wat hij interessant of gevoelig vindt. Als docent probeert hij zijn kennis over schetsen, compositie en kleur aan jonge mensen over te dragen.

Lees meer
 
 
 
Expositie Maudy Alferink, Myrthe Denkers en Mara Piccione
25 juli t/m 30 september 9.00 uur - 16.30 uur Remonstrantse kerk
 

In het entreegebouw van de Remonstrantse kerk is tijdens werkdagen het werk van Maudy Alferink, Myrthe Denkers en Mara Piccione te bezichtigen. De indrukwekkende portretten van Maudy Alferink bevatten explosies van kleur. Ze maakt hierbij gebruik van bijzondere materialen. Myrthe Denkers laat met haar illustraties mensen zien die dromen of die juist worstelen met het leven. Soms vult ze de illustraties aan met korte zinnen en geeft ze persoonlijk commentaar. Mara Piccione is illustrator en zeefdrukkunstenaar. Ze richt zich op muziek en muziekcultuur en laat zich hierdoor inspireren.

Lees meer
 
 
 
Uit in eigen provincie: De Amshoff
De Amshoff
 

Dineren in een oude veenkoloniale kerk: dat kan in De Amshoff. De Amshoff is gevestigd in een kerk met oude pastorie in Kiel-Windeweer, onder de rook van Groningen. Het monument is gerestaureerd en beschikt over een prachtige pastorietuin in Engelse landschapsstijl. Het is een unieke locatie in Groningen om te dineren, te overnachten of om te trouwen. Bezoekers worden gastvrij ontvangen door Jan Stams en Marola Claessen. Naast het sfeervolle restaurant zijn er twee prachtige appartementen in het pastoriegedeelte, met uitzicht op de tuin. Meer weten over de mogelijkheden van De Amshoff? Kijk hier.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram