Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF JULI 2017 NIEUWSBRIEF JULI 2017 NIEUWSBRIEF JULI 2017
 
 
NIEUWSBRIEF JULI 2017
 
 
 
 
Expositie Frank Mohr Institute
zondag 9 juli t/m donderdag 13 juli Der Aa-kerk
 

In de Der Aa-kerk is een expositie met werken van masterstudenten van het Frank Mohr Institute te zien. De studenten presenteren in de kerk hun werk in een tentoonstelling waarin kunst, vormgeving, technologie en wetenschap samen voor onverwachte combinaties zorgen. De studenten zijn afgestudeerd aan de programma’s MFA Media, Art, Design and Technology en MFA Painting. Deze tentoonstelling vindt tegelijkertijd plaats met de presentatie van het werk van eindexamenstudenten van Academie Minerva in de gebouwen van de academie op het Gedempte Zuiderdiep en de Praediniussingel.

Lees meer
 
 
 
Kom naar de Zomerzondagen in Leegkerk
zondagen in juli en augustus 12.00 uur - 17.00 uur de kerk van Leegkerk
 

Op zoek naar een leuk uitje op zondagmiddag? Fiets, wandel of rij dan naar het middeleeuwse kerkje van Leegkerk (achter de wijk Gravenburg). Ook deze zomer is de kerk weer elke zondagmiddag in juli en augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek. Er zijn tijdens meerdere Zomerzondagen diverse leuke activiteiten, zoals concerten, een muziekmiddag voor baby's en een tentoonstelling. De kerk wordt deze middagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen.

Lees meer
 
 
 
Open Podium in de kerk van Leegkerk
2, 9, 16 en 23 juli de kerk van Leegkerk
 

Nieuw dit jaar aan de Zomerzondagen in de kerk van Leegkerk is het Open Podium. Tijdens de zondagmiddag heeft iedereen de gelegenheid om zijn of haar kunsten te laten zien. Er zijn al meerdere activiteiten ingepland. Zo is er 2 juli een muziekmiddag met blokfluitleerlingen van Ema van Gessele. Zondag 9 juli geven pianoleerlingen van Mirjam Venekamp een zomerconcert. En 16 juli is er een expositie van Barbara Groenwold en Faisel Saro te zien. Liefhebbers van folkmuziek kunnen 23 juli genieten van de muziek van Dancing Voices. Ook iets organiseren in Leegkerk? Meld je dan nu aan openpodiumleegkerk@blgroningen.nl

Lees meer
 
 
 
Zomerorgelserie
maandagen in juli 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Elke maandagavond in juli is er een orgelconcert in de Der Aa-kerk. De concerten op het beroemde Schnitgerorgel worden georganiseerd door huisorganist Peter Westerbrink. Westerbrink heeft door zijn interpretatie en kennis van de oude Noord-Europese orgelmuziek internationaal een naam weten op te bouwen als concertgever, docent en jurylid. Hij heeft gasten uit Nederland en Duitsland gevraagd deze zomer te spelen in de Der Aa-kerk. Het Schnitgerorgel wordt deze avonden bespeeld door Arvid Gast, Henk de Vries, Leonore Lub, Thiemo Janssen en Peter Westerbrink zelf. 

Lees meer
 
 
 
Expositie Zomers Licht in Klein Wetsinge
t/m vrijdag 14 juli 10.00 uur - 18.00 uur de kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is de expositie Zomers Licht te zien. Tijdens deze expositie worden werken van cursisten van kunstschilder Marleen Bakker tentoongesteld. De werken zijn zeer gevarieerd en ze zijn gemaakt door zowel beginnende als ervaren kunstenaars. Marleen Bakker studeerde in Groningen en tegenwoordig woont en werkt ze in Sauwerd. In 2015 studeerde Bakker af aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst. Sinds 2013 geeft ze schilderles. De getoonde onderwerpen en stijlen zijn divers: van portret tot landschap of stilleven, impressionistisch of juist realistisch. 

Lees meer
 
 
 
Expositie Linda Noordhuis in Klein Wetsinge
17 juli 2017 t/m 27 augustus 10.00 uur - 18.00 uur de kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is een expositie met werken van Linda Noordhuis te zien. Noordhuis woont in Zuidwolde en studeerde aan de Rijksuniversiteit van Groningen en Università degli Studie in Siena (Italië). Ze is als docent verbonden aan de Hanzehogeschool. Daarnaast maakt zij vrij werk als schrijver en schilder. Het boek Erik of het klein Insectenboek van Godfried Bomans is inspiratiebron voor de serie Pin-ups en (strip)figuren die in Klein Wetsinge is te zien.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram