Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF JUNI 2016 NIEUWSBRIEF JUNI 2016 NIEUWSBRIEF JUNI 2016
 
 
NIEUWSBRIEF JUNI 2016
 
 
 
 
Der Aa-kerk wordt Kerk der Wetenschappen
zaterdag 4 juni 20.00 uur Der Aa-kerk
 

De Der Aa-kerk wordt ook dit jaar tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap weer omgetoverd tot Kerk der Wetenschappen. Als bezoeker kun je zelf aan de slag met cutting edge science: er staan verspreid door de kerk interactieve experimenten, wetenschappelijke opstellingen en grappige testen. Als thema van De Nacht 2016 is gekozen voor het hart. Het (kloppende) hart biedt veel interessante invalshoeken, zoals de medische wetenschap, het leven van mens en dier en natuurlijk de liefde. Kaarten winnen voor De Nacht? Stuur dan voor 1 juni een e-mail naar info@blgroningen.nl o.v.v. 'Kaarten De Nacht van K&W nieuwsbrief'.

Lees meer
 
 
 
Culturele Zondag met Griet Op de Beeck (uitverkocht)
zondag 5 juni 15.30 uur de kerk van Leegkerk
 

Zondag 5 juni is de Vlaamse auteur Griet Op de Beeck te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk. Op de Beeck is bekend van haar romans Vele hemels boven de zevende en Kom hier dat ik u kus. En natuurlijk van haar meest recente boek Gij Nu. Van Kom hier dat ik u kus werden er binnen een maand meer dan vijftigduizend exemplaren verkocht en De Wereld Draait Door verkoos de roman tot ‘boek van de maand’. Op de Beeck was tien jaar lang dramaturg in het theater. Daarna ging ze schrijven voor HUMO en De Morgen. Ze ontving diverse literaire prijzen voor haar romans.

Lees meer
 
 
 
Tentoonstelling '100 worden... en ervan genieten'
dinsdag 7 juni t/m zondag 19 juni 10.00 uur - 17.00 uur Der Aa-kerk
 

De interactieve tentoonstelling 100 worden... en ervan genieten gaat over de vraag hoe Nederlanders steeds langer op een prettige manier kunnen leven. Want een lang en gezond leven, dat wil iedereen wel. Maar wat zijn eigenlijk je kansen om honderd jaar te worden? Kun je hier zelf invloed op uitoefenen? Nu ongeveer de helft van de Nederlandse baby’s misschien wel honderd jaar zal worden, zijn dit betekenisvolle vragen. Door interactieve games, quizzen, foto’s, interviews en teksten maak je in de Der Aa-kerk kennis met de belangrijkste veranderingen in onze bevolking en hoe deze ons leven beïnvloeden.

Lees meer
 
 
 
Concert beroemd Schots studentenkoor
zaterdag 11 juni 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Zaterdag 11 juni geeft het beroemde St Salvator’s Chapel Choir uit Schotland een concert in de Der Aa-kerk. Dit koor is het vlaggenschip van de beroemde Universiteit van St. Andrews en bestaat uit dertig studenten. De Universiteit van St Andrews is de oudste universiteit van Schotland en is, na Oxford en Cambridge, de oudste universiteit van de Engelssprekende wereld. De origine van het koor ligt in de vijftiende eeuw, toen studenten verplicht waren in de ‘chapel’ van de universiteit te zingen. Tegenwoordig voert het koor een breed repertoire uit, dat muziek uit zes eeuwen omvat.

Lees meer
 
 
 
Kom naar de Zomerzondagen in Leegkerk
vanaf 12 juni elke zondag in juni, juli en augustus 12.00 uur - 17.00 uur de kerk van Leegkerk
 

Zondagen saai? Nu niet meer: kom naar de Zomerzondagen in de kerk van Leegkerk. Want vanaf zondag 12 juni is het middeleeuwse kerkje weer elke zondagmiddag tijdens de zomermaanden (juni, juli en augustus) geopend voor bezoekers. Van 12.00 uur tot 17.00 uur opent de kerk deze zondagen haar deuren en is iedereen van harte welkom om de kerk te bekijken. Ook is het mogelijk om koffie en thee te drinken, natuurlijk met huisgemaakte taart. Er zijn regelmatig optredens, bijvoorbeeld van conservatoriumstudenten of buurtbewoners. De kerk wordt deze zomerzondagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen.

Lees meer
 
 
 
Zomers concert Jong Vrouwenkoor Roxie
zondag 12 juni 14.30 uur Remonstrantse kerk
 

Jong Vrouwenkoor Roxie geeft een zomers concert in de Remonstrantse kerk. Onder leiding van dirigente Elzemien Brouwer brengt het koor Spaanse en Portugese liederen ten gehore. Het repertoire is divers en bestaat uit popmuziek, volksliedjes en lichtklassieke muziek. Het koor wordt begeleid door gitarist Bert Heikema, pianiste María Fatela en het ensemble Caminante. Jong Vrouwenkoor Roxie werd in 2001 opgericht. Het koor bestaat uit twintig vrouwen tussen de 20 en 35 jaar en vormt een gevarieerde groep van studenten en niet-studenten, zowel uit de stad als uit de provincie Groningen.

Lees meer
 
 
 
Concertmiddag Groningen Guitar College
zaterdag 25 juni 14.00 uur Remonstrantse kerk
 

Zaterdag 25 juni is de jaarlijkse concertmiddag van het Groningen Guitar College in de Remonstrantse kerk. Van beginners tot gevorderden en van flamenco tot jazz, alles is te horen op deze feestelijke gitaarmiddag. Het Groningen Guitar College is een onafhankelijk lescollectief dat bestaat uit zes gitaardocenten, die allemaal vanuit een eigen gitaarspecialiteit lesgeven. De docenten van het GGC hebben naast nationale en internationale podiumervaring ook ruime ervaring op het gebied van lesgeven en veel kennis van de (hedendaagse) gitaarmuziek.

Lees meer
 
 
 
Studentenkoor Gica zingt de Messiah van Händel
zaterdag 25 juni 19.30 uur Der Aa-kerk
 

Zaterdag 25 juni geeft studentenkoor Gica een concert in de Der Aa-kerk. Studentenkoor C.S.G. Gica werd in 1965 opgericht. Dit academische jaar viert het koor het jubileum met diverse activiteiten en feestelijkheden. Hoogtepunt van de festiviteiten is een uitvoering van de Messiah van Georg Friedrich Händel in de Der Aa-kerk. Voor dit project werkt het koor samen met vier solisten en het King George Consort. Solisten zijn Esther Ebbinge (sopraan), Hanneke Tichelaar (alt), Daniël van Kessel (tenor) en Roele Kok (bas). Orkest, solisten en koor worden gedirigeerd door Daniël van Roijen.

Lees meer
 
 
 
Expositie amateurschilders
26 juni t/m 14 juli 11.00 uur - 18.00 uur de kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is het werk van ruim dertig amateurschilders uit de gemeente Winsum en omstreken te bezichtigen. Alle schilders zijn cursist bij Marleen Bakker. De getoonde onderwerpen en stijlen zijn divers: van portret tot landschap of stilleven, kleurrijk, impressionistisch of juist realistisch. In de maand juni staat Nederland in het teken van ‘kunst van iedereen’. Voor het eerst wordt het hele land een maand lang het podium van amateurkunstenaars. Op meer dan duizend locaties in meer dan honderdvijftig gemeentes door het hele land kunnen bezoekers kennismaken met diverse kunstvormen.

Lees meer
 
 
 
Lezing landschapsarchitect Anne Mieke Backer
zondag 26 juni 15.30 uur de kerk van Klein Wetsinge
 

Anne Mieke Backer geeft zondagmiddag 26 juni een lezing in de kerk van Klein Wetsinge. Backer is landschapsarchitect en medeauteur van De Gids voor de Nederlandse Tuin- en Landschapsarchitectuur. Ook is ze de auteur van het boek Er stond een vrouw in de tuin. Een bundel verhalende essays die samen een wandeling door de Nederlandse tuinhistorie vormen, waarbij de vrouw als gids is gekozen. Het boek laat zich lezen als een levendige geschiedschrijving van de Nederlandse vrouw vanuit het perspectief van de tuin. Na de lezing wordt er een speciale vegetarische maaltijd geserveerd met eetbare bloemen en bijzondere groenten.

Lees meer
 
 
 
Zomerse orgelconcerten in de Der Aa-kerk
maandagavonden van 27 juni t/m 1 augustus 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Komende maanden zijn er zes zomerse orgelconcerten in de Der Aa-kerk. Peter Westerbrink (huisorganist van de kerk) organiseert deze concerten op het beroemde Schnitgerorgel. Hij heeft internationale en nationale musici gevraagd om te komen spelen. Gasten zijn Jan Hage (domorganist Utrecht), Jan Vermeire (internationaal concertorganist en artistiek directeur van het Festival International d’orgue en Flandres), Pieter van Dijk (organist Grote Laurenskerk Alkmaar) en Toon Hagen (organist Grote of St. Michaëlskerk Zwolle). Peter Westerbrink speelt zelf het openingsconcert en het laatste concert van deze serie.

Lees meer
 
 
 
Concert Schnitgers Droom
donderdag 30 juni 20.15 uur Der Aa-kerk
 

Willem Tanke geeft een bijzonder en vernieuwend orgelconcert in de Der Aa-kerk. Dit concert is de uitwerking van de Schnitgers Droomprijs die Tanke door de Stichting Der Aa-kerk werd toegekend voor zijn bijzondere verdiensten aan de ontwikkeling van de hedendaagse orgelcultuur in Nederland. Hij presenteert deze avond De Betoverde Woestijn: een concert met dans en performance, waarin het publiek wordt meegenomen in een gevoel van tijdloosheid. De Betoverde Woestijn kent een rijke schakering aan stemmingen: verstilling, ongecompliceerde vreugde, woede en onmacht, sensuele bedwelming en vervoering.

Lees meer
 
 
 
Expositie in de Remonstrantse kerk
tot en met vrijdag 1 juli 9.00 uur - 16.30 uur Remonstrantse kerk
 

In het entreegebouw van de Remonstrantse kerk zijn regelmatig exposities te bezichtigen. In juni wordt er tijdens werkdagen werk van drie kunstenaars tentoongesteld. Barbara Groenwold maakt beelden in grafiek, tekeningen, schilderijen en foto’. Ze zegt over haar werk: “Mijn werkelijkheid bestaat uit lagen. De buitenkant, de laag vlak onder de oppervlakte en de dieper liggende waarheid.” Frieda de Witte snijdt met haar losse, luchtige tekenstijl grote onderwerpen aan en in het werk van Mathilde van Wijnen is de combinatie van beeldende kunst en muziek te zien.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram