Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF JUNI 2017 NIEUWSBRIEF JUNI 2017 NIEUWSBRIEF JUNI 2017
 
 
NIEUWSBRIEF JUNI 2017
 
 
 
 
Nacht van het Recht in de Der Aa-kerk
donderdag 1 juni 19.30 uur Der Aa-kerk
 

Studievereniging Diskursi organiseert ook dit jaar weer een symposium in de Der Aa-kerk. Deze keer staat het symposium in het teken van het recht, met lezingen door prominente sprekers. Zo geeft oud-premier Dries van Agt een lezing over mensenrechten in het kader van het Israël-Palestina conflict. Jan Brouwer gaat in op de burgerrechten bij aardbevingsschade en Kees de Vey Mestdagh vertelt over ontwikkelingen in het IT-recht. In het koor van de kerk krijgen bezoekers de gelegenheid om met elkaar en de sprekers in gesprek te gaan.

Lees meer
 
 
 
Kom naar de Zomerzondagen in Leegkerk
zondagen in juni, juli en augustus 12.00 uur - 17.00 uur de kerk van Leegkerk
 

Op zoek naar een leuk uitje op zondagmiddag? Fiets, wandel of rij dan naar het middeleeuwse kerkje van Leegkerk (achter de wijk Gravenburg). Ook deze zomer is de kerk weer elke zondagmiddag in juni, juli en augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek. Er zijn tijdens meerdere Zomerzondagen diverse leuke activiteiten, zoals concerten, een muziekmiddag voor baby's en een tentoonstelling. De kerk wordt deze middagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen. 

Lees meer
 
 
 
Braziliaans weekend: Vanda Dos Santos
zaterdag 10 juni 19.30 uur de kerk van Klein Wetsinge
 

Zaterdag 10 juni en zondag 11 juni staat de kerk van Klein Wetsinge in het teken van Braziliaanse klanken. Zaterdagavond geeft zangeres Vanda Dos Santos een concert. Vanda Dos Santos werd geboren in Brazilië en kwam in 2000 naar Nederland. Samba, bossanova en salsa zitten in haar genen. Vanda vertolkt als geen ander de songs van artiesten als Tom Jobim, João Gilberto, Sergio Mendes en Ivan Lins. Ze zingt in diverse combinaties, onder andere bij de wereldmuziekband Barleycord. Ze wordt deze avond begeleid door Bill Arensma, Bert van Erk en Miquel Lizandra.

Lees meer
 
 
 
Braziliaans weekend: Josee Koning
zondag 11 juni 16.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Zondagmiddag 11 juni geeft Josee Koning een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Ze treedt deze middag op met gitarist Daniel de Moraes. Zangeres Josee Koning schreef geschiedenis door in de jaren tachtig de Braziliaanse muziek in Nederland te introduceren met de band Batida. Daarmee was zij de eerste zangeres in ons land die zich compleet wijdde aan de Braziliaanse muziek. Na het succes van haar solo-album volgden vele concerten, albums en tournees met Braziliaanse artiesten. Na het concert zijn er Braziliaanse hapjes verkrijgbaar.

Lees meer
 
 
 
Open Podium tijdens Zomerzondagen in juni
zondagen in juni de kerk van Leegkerk
 

Tijdens de Zomerzondagen in juni worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd in de kerk van Leegkerk. Nieuw aan de Zomerzondagen dit jaar is het Open Podium. Er zijn al meerdere activiteiten ingepland. Zo geeft 11 juni Martijn van der Zande een concert, hij zingt met zijn karakteristieke stem aansprekende teksten. Zondag 18 juni zingt het koor De Zingerij licht klassiek werk. Zondag 25 juni zingt Popkoor AbFab, een eigenzinnig buurtkoor. Het repertoire gaat alle kanten op, met als vertrekpunt de popmuziek vanaf de jaren zestig tot nu. Aanmelden voor het Open Podium kan op openpodiumleegkerk@blgroningen.nl

Lees meer
 
 
 
Win kaarten voor het Jenever & Gin Festival
vrijdag 23 en zaterdag 24 juni Der Aa-kerk
 

Laat je verrassen door jenever tijdens het allereerste Jenever & Gin Festival in de Der Aa-kerk. Tijdens het festival ontdek je alles over de rol van jenever in de cocktailbars en hoe deze typisch Nederlandse drank haar karakteristieke smaak krijgt. Tientallen soorten gin en jenever staan klaar om geproefd te worden. 's Avonds wordt een deel van de kerk omgebouwd tot Michelinsterrenrestaurant. Tijdens deze speciale editie van Hooghoudt Chef’s Table wordt een diner geserveerd waarbij jenever een belangrijke rol speelt. Kaarten winnen voor het Jenever & Gin Festival? Mail naar info@blgroningen.nl o.v.v. Jenever en maak kans!

Lees meer
 
 
 
Expositie Zomers Licht in Klein Wetsinge
25 juni t/m 14 juli 10.00 - 18.00 uur de kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is de expositie Zomers Licht te zien. Tijdens deze expositie worden werken van vierendertig cursisten van kunstschilder Marleen Bakker tentoongesteld. De werken zijn zeer gevarieerd en ze zijn gemaakt door zowel beginnende als ervaren kunstenaars. Marleen Bakker studeerde in Groningen en tegenwoordig woont en werkt ze in Sauwerd. In 2015 studeerde Bakker af aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst. De getoonde onderwerpen en stijlen zijn divers: van portret tot landschap of stilleven, impressionistisch of juist fotorealistisch.

Lees meer
 
 
 
Schnitgers Droom: Jan Jansen en Jan Hage
maandag 26 juni 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Maandag 26 juni geven de oude en de nieuwe organist van de Dom in Utrecht een concert in de Der Aa-kerk. Jan Jansen en Jan Hage bespelen tijdens dit Schnitgers Droomconcert alle registers van het beroemde Schnitgerorgel. Jan Jansen (vader van violiste Janine Jansen) is een veelzijdig en ervaren musicus: hij studeerde orgel, klavecimbel en piano aan het Utrechts Conservatorium. Jan Hage is een van de meest veelzijdige en virtuoze organisten van dit moment. Hij won vele prijzen en is een warm pleitbezorger van hedendaagse orgelmuziek.

Lees meer
 
 
 
Huur eens een monument!
Der Aa-kerk, Remonstrantse kerk, kerk van Leegkerk, kerk van Klein Wetsinge, De Amshoff
 

Op zoek naar een bijzondere locatie voor een bijzonder evenement? Huur eens een monument! Ben je op zoek naar een locatie voor een concert, feest, vergadering, beurs, huwelijk of diner? Dan ben je bij Bijzondere Locaties Groningen aan het juiste adres! Wij verhuren vijf monumentale locaties in de stad en provincie Groningen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een diner in de Der Aa-kerk of een high tea met uitzicht op de weilanden van Leegkerk of Klein Wetsinge? Kijk voor meer informatie op www.blgroningen.nl of stuur ons een e-mail: info@blgroningen.nl.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram