Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF MEI 2016 NIEUWSBRIEF MEI 2016 NIEUWSBRIEF MEI 2016
 
 
NIEUWSBRIEF MEI 2016
 
 
 
 
Concert koor 4 Mei-Projekt
woensdag 4 mei 21.00 uur Der Aa-kerk
 

Het koor van het 4 Mei-Projekt uit Groningen geeft al sinds 1979 elk jaar een reeks concerten op en rond 4 mei en vertolkt daarmee haar betrokkenheid bij actuele thema’s rond vrede en sociale rechtvaardigheid. Dit jaar brengt het koor in de Der Aa-kerk een uniek en actueel programma over het thema vrijheid, onder theatrale begeleiding van jonge acteurs van de Jeugdtheaterschool van VRIJDAG. Het koor zingt deze avond liederen en moderne composities over mensen die op allerlei verschillende manieren op zoek zijn naar vrede en vrijheid.

Lees meer
 
 
 
Bevrijdingslezing Rosita Steenbeek
donderdag 5 mei 20.00 uur Der Aa-kerk
 

Rosita Steenbeek vertelt tijdens Bevrijdingsdag in de Der Aa-kerk over haar nieuwe boek Rose. In dit boek vertelt Steenbeek over het leven van haar grootmoeder Rose, dochter van een joodse moeder en een Duitse vader. Steenbeek deed jarenlang bronnenonderzoek voor dit boek. Het is een verhaal over een grote liefde tussen twee mensen, maar ook over vergeving en hoe moeilijk het is om de wereld in te delen in zwart en wit.
Rosita Steenbeek heeft een bijzondere band met Groningen: haar vader werd geboren in de pastorie van Dorkwerd. De familie van haar oma Rose maakte deel uit van de joodse gemeenschap in Winschoten.

Lees meer
 
 
 
Arnold Veeman in de kerk van Leegkerk
zondag 22 mei 15.00 uur de kerk van Leegkerk
 

Waar kom je vandaan, uit welke klei ben je gebakken? Voor componist Arnold Veeman was dit een zoektocht van formaat: liggen zijn roots in Suriname, of toch in de Grunneger klaai? Een reis naar zijn verre familie maakte veel los, ook muzikaal. In het nieuwe theaterprogramma Klaai gaat Veeman dan ook op zoek naar het thuisgevoel in de muziek - als vanouds met Groningstalige composities, maar nu voorzien van een flinke scheut Surinaamse invloeden: swingend, jazzy, vrolijk en divers. Zondagmiddag 22 mei zingt Veeman nummers van Klaai in de kerk van Leegkerk.

Lees meer
 
 
 
Win vrijkaarten voor de Nacht van Europa
donderdag 26 mei 19.45 uur Der Aa-kerk
 

Donderdag 26 mei vindt in de Der Aa-kerk de Nacht van Europa plaats, met lezingen door prominente sprekers, rondleidingen en een informatiemarkt. Het hoofdprogramma bestaat uit lezingen van onder andere Frank Ankersmit en Agnes Jongerius. Tussen de lezingen door is er een afwisselend programma, met lezingen op de gewelven en in de toren van de kerk en exposities. Ook is het mogelijk mee te doen aan een masterclass over het Europarlement. Dit symposium wordt georganiseerd door studievereniging Diskursi. Kaarten winnen? Stuur dan voor 10 mei een e-mail naar info@blgroningen.nl o.v.v. De Nacht Nieuwsbrief en maak kans op vrijkaarten.

Lees meer
 
 
 
Help ons winnen: stem op Klein Wetsinge
de kerk van Klein Wetsinge
 

De kerk van Klein Wetsinge (een van onze locaties) is genomineerd voor de prijs voor Beste Gebouw van het Jaar 2016. Er zijn door de jury in totaal acht gebouwen genomineerd. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs, waarbij de meeste stemmen tellen. Dus help ons winnen en stem op de kerk van Klein Wetsinge als beste gebouw van 2016! Stemmen kan tot 9 mei op www.gebouwvanhetjaar.nl/publieksprijs-2016/

Lees meer
 
 
 
Expositie in de Remonstrantse kerk
tot en met vrijdag 1 juli 9.00 uur - 16.30 uur Remonstrantse kerk
 

Gratis een tentoonstelling bezichtigen? Dat kan in de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel (achter bioscoop Pathé). In het entreegebouw van de kerk is tijdens werkdagen het werk van drie kunstenaars te bezichtigen. Barbara Groenwold maakt beelden in grafiek, tekeningen, schilderijen en foto’s. Ze zegt over haar werk: “Mijn werkelijkheid bestaat uit lagen. De buitenkant, de laag vlak onder de oppervlakte en de dieper liggende waarheid.” Frieda de Witte snijdt met haar losse, luchtige tekenstijl grote onderwerpen aan en in het werk van Mathilde van Wijnen is de combinatie van beeldende kunst en muziek te zien.

Lees meer
 
 
 
Kerk der Wetenschappen
zaterdag 4 juni 20.00 uur Der Aa-kerk
 

De Der Aa-kerk wordt ook dit jaar tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap door Science LinX, het science center van de Rijksuniversiteit Groningen, omgetoverd tot Kerk der Wetenschappen. Als bezoeker kun je zelf aan de slag met cutting edge science: er staan verspreid door de kerk interactieve experimenten, wetenschappelijke opstellingen en grappige testen. Als thema van De Nacht 2016 is gekozen voor het hart. Het (kloppende) hart biedt veel interessante invalshoeken, zoals de medische wetenschap, het leven van mens en dier en natuurlijk de liefde.

Lees meer
 
 
 
Expositie: Tafelgoed
14 mei tot en met 5 juni 11.00 uur - 18.00 uur de kerk van Klein Wetsinge
 

De Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen viert feest. Het tweede lustrum wordt gevierd met tal van kunstzinnige activiteiten, waaronder diverse exposities in Groningen, Drenthe, Overijssel, Friesland en Ost-Friesland. Ook in de kerk van Klein Wetsinge is een expositie. Vanaf zaterdag 14 mei is in de verbouwde kerk dagelijks het werk van kunstenaars Bryan Rietman, Martin Sijbesma, Abel Groenewold, Monica Jonkergouw en Marja Hens te bezichtigen.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram