Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF MEI 2017 NIEUWSBRIEF MEI 2017 NIEUWSBRIEF MEI 2017
 
 
NIEUWSBRIEF MEI 2017
 
 
 
 
4 mei-concert Prins Claus Conservatorium
donderdag 4 mei 19.00 uur Der Aa-kerk
 

Het Prins Claus Conservatorium verzorgt volgende week een bijzonder concert in de Der Aa-kerk. Voorafgaand aan het concert is de presentatie van een educatieproject. Leerlingen van het Zernike College hebben samen met studenten Klassieke Muziek en componiste Hannah Conway een compositie gemaakt genaamd Life, Death and Ritual. In verband met de Nationale Herdenking wordt er om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Daarna voert het orkest en het koor van het Prins Claus Conservatorium het Requiem van Mozart uit, onder leiding van Louis Buskens.

Lees meer
 
 
 
Requiem van Mozart door de Lutherse Bach Academie
zaterdag 6 mei 20.00 uur Der Aa-kerk
 

De Lutherse Bach Academie brengt in de Der Aa-kerk Mozarts Requiem en Zelenka’s Miserere. Er wordt gespeeld op authentieke muziekinstrumenten in de oorspronkelijke klassieke toonhoogte. Ook wordt het beroemde Schnitgerorgel ingezet. De uitvoerenden zijn het projectkoor, de solisten en het barokorkest van de Lutherse Bach Academie. KAARTEN WINNEN voor dit concert? Stuur dan voor maandag 1 mei 12.00 uur een e-mail naar info@blgroningen.nl en maak kans op twee vrijkaarten.

Lees meer
 
 
 
Concert Leoni Jansen in Klein Wetsinge
zondag 7 mei 15.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Presentatrice, zangeres en theatervrouw Leoni Jansen beweegt zich in vele gedaantes door muziek- en theaterland: ze toert als zangeres al vele seizoenen door de Nederlandse theaters en heeft inmiddels een vast en trouw publiek opgebouwd. Ze wordt geroemd om de ontspannen en integere manier waarop ze, vaak persoonlijke, verhalen combineert met haar Celtic/Americana song-repertoire. Zondag 7 mei geeft ze een concert in de kerk van Klein Wetsinge.

Lees meer
 
 
 
Lustrumconcert Popkoor YES!
zaterdag 13 mei 15.00 uur en 19.30 uur Der Aa-kerk
 

Popkoor YES! uit Eelde-Paterswolde viert dit jaar haar vijfjarig bestaan met twee optredens in de Der Aa-kerk. In de lustrumvoorstelling The Colours of Summer komt een wisselend repertoire langs van gevoelige nummers, zoals Fields of Gold van Sting, tot swingende nummers als Can’t stop the feeling van Justin Timberlake. Ook brengt het koor enkele golden oldies, zoals State of Independence van Donna Summer, ten gehore. Het koor wordt begeleid door piano, gitaar, cajon en cello.

Lees meer
 
 
 
Concert Don't Rain on my Parade
zondag 14 mei 15.00 uur kerk van Leegkerk
 

Annelies Gallagher brengt in de kerk van Leegkerk Don’t Rain on my Parade: een muzikaal programma met sfeervolle songs. Van vrolijke Broadway-songs tot onbekende juweeltjes; Don’t Rain on my Parade is een sfeervol, humoristisch en toegankelijk programma voor jong en oud. Annelies Gallagher brengt samen met Gerard Doornbos nummers uit onder andere Funny Girl, Wicked, Show Boat, The Color Purple en prachtige songs als Endless love en Hallelujah. Dit alles onder begeleiding van Jasper Blokzijl (zang en piano).

Lees meer
 
 
 
Concert Vocaal Ensemble Cantatrix
zaterdag 20 mei 20.15 uur Der Aa-kerk
 

Vocaal Ensemble Cantatrix groeide in twintig jaar uit van een zingende vriendenclub tot een volwassen kamerkoor, dat elk jaar verschillende concertreeksen verzorgt op semiprofessioneel niveau. In de Der Aa-kerk zingt Cantatrix Bach en de Noorderlingen. Het programma besteedt aandacht aan de ongeëvenaarde rijkdom en creativiteit van koorzang, compositie, cultuur en klank van onze noordelijke buren. In het programma wordt een spanningsveld gecreëerd tussen oude en nieuwe muziek, verschillende stijlen, talen en culturen.

Lees meer
 
 
 
Culturele Zondag: Jolande Withuis
zondag 21 mei 15.30 uur kerk van Leegkerk
 

Tijdens de volgende Culturele Zondag in Leegkerk is sociologe Jolande Withuis te gast. Vorig jaar verscheen haar langverwachte biografie Juliana - Vorstin in een mannenwereld. Niet eerder werd een zo uitgebreide biografie van ‘onze’ koningin geschreven. Withuis baseerde Juliana op brieven en op ander niet eerder gepubliceerd privémateriaal. Daarmee schreef ze niet alleen een intiem en indringend levensverhaal, maar ook een portret van een veelbewogen eeuw. Jolande Withuis was jarenlang columniste voor Opzij en schrijft voor NRC Handelsblad, Trouw en de Volkskrant.

Lees meer
 
 
 
Concert Chris Corstens Quartet
zondag 21 mei 16.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Het Chris Corstens Quartet is een bijzonder jazzkwartet met sax, slagwerk, piano en cello. Het kwartet timmert op het moment flink aan de weg met de release van hun album Treiffel. Zondagmiddag 21 mei speelt het kwartet in de kerk van Klein Wetsinge. De muziek is jazz van een heel eigengereide soort. In de composities van leider/saxofonist Chris Corstens is de humor en recalcitrantie van de muziek van mensen als Misha Mengelberg terug te vinden, maar ook melodieën waar Harry Bannink zich niet voor zou schamen.

Lees meer
 
 
 
Flamencogitaar en cello in Klein Wetsinge
zondag 28 mei 15.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Jeff Heijne (flamencogitaar) en Maya Fridman (cello) geven eind mei een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Heijne en Fridman zijn beiden afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam. Jeff Heijne leerde op achtjarige leeftijd gitaarspelen en kwam al snel in aanraking met flamencomuziek. Hij treedt op in binnen- en buitenland, zowel solo als samen met andere artiesten. Maya Fridman is geboren in Moskou en werd al tijdens de vroege jaren waarin ze cello speelde erkend als wonderkind. In 2013 werd ze bekroond met De Grote Prijs van Nederland als beste musicus.

Lees meer
 
 
 
Expositie Joost Doornik in Klein Wetsinge
tot en met zondag 28 mei 11.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

In Klein Wetsinge is een expositie met werken van Joost Doornik te zien. Doornik woont en werkt in Groningen en is in 1989 afgestudeerd aan Academie Minerva. Hij zegt over zijn werk: 'Het plezierige van het schildervak is dat je zelf de beelden kunt creëren die je graag om je heen wilt hebben. Daarnaast stelt het je in staat om schilderijen te maken of te herscheppen die enigszins vergeten zijn of niet meer voorkomen in het huidige schilderrepertoire.' Doornik heeft op veel bekende plekken geëxposeerd, zoals de Kunsthal Rotterdam en Museum De Buitenplaats in Eelde. 

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram