Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
  Logo  
 
NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016 NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016 NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016
 
 
NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016
 
 
 
 
Bezoek onze locaties tijdens Open Monumentendag
zaterdag 10 september 10.00 uur - 17.00 uur
 

Op yogamatjes liggen en met een verrekijker de bijzondere gewelfschilderingen in de Der Aa-kerk bekijken: dat kan zaterdag tijdens Open Monumentendag. Ook worden er gratis rondleidingen gegeven door de kerk en over de gewelven. En met de nieuwe audiotours in de Izi Travel-app kunnen bezoekers zelf een rondleiding volgen rondom de Der Aa-kerk en de kerk van Leegkerk  Natuurlijk zijn ook onze andere locaties geopend. Dus heb je altijd al een kijkje willen nemen in de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk of de kerk van Klein Wetsinge? Kom dan zaterdag langs.

Lees meer
 
 
 
Debatserie Nieuw Licht in de Der Aa-kerk
donderdag 15 september 20.00 uur Der Aa-kerk
 

In de nieuwe debatserie Nieuw Licht wordt telkens een nieuw licht geworpen op een bekende, klassieke filosofische tekst. In deze eerste aflevering werpt Bas Heijne in de Der Aa-kerk nieuw licht op het lustprincipe van Sigmund Freud. Hij gaat daarna onder leiding van Coen Simon en Frank Meester in gesprek met filosoof Thijs Lijster. De vertwittering van het debat was voor Frank Meester en Coen Simon de belangrijkste drijfveer voor hun idee van de serie filosofische pamfletten Nieuw Licht. Ze combineren hierbij de eeuwenoude denktraditie met het nieuwe denken van onze tijd.

Lees meer
 
 
 
Modeshow jong talent Jochem Schuitema
zaterdag 17 september 20.30 uur Der Aa-kerk
 

Jochem Schuitema is achttien jaar en komt uit Holwierde. Al vanaf kleins af aan is hij bezig met mode en tegenwoordig volgt hij een modeopleiding. Zaterdagavond 17 september geeft de jonge ontwerper een modeshow in de Der Aa-kerk. Hij presenteert zijn nieuwe collectie. Jochem over de show: “De show heet My Fashion Army, dit staat voor de eenheid en gelijkheid. Dit komt terug in de strakke lijnen en de vorm van de kleding. En de kracht die ik wil overbrengen met deze kleding." Na de show is er de mogelijkheid om de kleding te passen en de kleding te reserveren.

Lees meer
 
 
 
Spellenbeurs Noorderspel in de Der Aa-kerk
zaterdag 24 september 10.00 uur - 17.00 uur Der Aa-kerk
 

Voor iedereen die houdt van spelletjes is er in de Der Aa-kerk de spellenbeurs Noorderspel. Noorderspel is een beurs vol met speldemonstraties en een spelontwerpwedstrijd. De beurs wordt georganiseerd door Wirwar Spellen en Puzzels in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. De vorige edities van Noorderspel waren een groot succes. Ook dit jaar zijn er weer veel stands waar nieuwe en gerenommeerde speluitgevers hun spellen demonstreren, zoals 999 Games, White Goblin Games en Asmodee. Bezoekers kunnen bord- en kaartspellen proberen en nieuwe en tweedehands spellen aanschaffen.

Lees meer
 
 
 
Wijnfestival in de Der Aa-kerk
vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober Der Aa-kerk
 

Een krachtige rode Malbec uit Argentinië, een stuivende Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een kruidige Syrah uit de Rhône? Tijdens het Wijnfestival Groningen van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober hoef je niet te kiezen, want je kunt overal van proeven en je laten verrassen. Op het wijnfestival staan diverse kleinschalige wijnwinkels en importeurs die bezoekers alles kunnen vertellen over hun wijnen en graag een glas inschenken. Het festival is dé gelegenheid om verschillende wijnen te proeven.

Lees meer
 
 
 
Expositie Ben Rikken
tot en met 18 september 11.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

In de kerk van Klein Wetsinge is tot en met 18 september het werk van Ben Rikken te bezichtigen. Rikken schildert voornamelijk landschappen en stillevens. Warme, expressieve kleuren en een rustige evenwichtige compositie kenmerken zijn schilderijen. In zijn werk worden ruwe partijen met een stevige kwaststreek afgewisseld met mooie zachte stukken. Tijdens deze tentoonstelling laat Rikken schilderijen uit de laatste dertig jaar zien. Het zijn voornamelijk landschappen uit Frankrijk, Italië en Nederland.  

Lees meer
 
 
 
Panorama Wetsinge
25 september t/m 30 oktober 11.00 uur - 18.00 uur kerk van Klein Wetsinge
 

Vanaf eind september is er weer een nieuwe expositie in de kerk van Klein Wetsinge. Het werk van Petra van Kalker en Marius de Schaar is dan te bezichtigen. Beide kunstenaars hebben het bijzondere uitzicht vanuit de nok van de kerk als uitgangspunt genomen voor hun expositie: een panorama Wetsinge. Petra van Kalker kiest hierbij de verre zichtslijnen. Zij probeert in haar werk het wezen van het landschap vast te leggen in lagen papier: gelakt, gescheurd, geverfd en getekend. Marius de Schaar gaat dichterbij staan. Hij heeft acht plekken rondom Wetsinge gekozen die iets zeggen over de gebruiken en gewoontes van de mens in het landschap.

Lees meer
 
 
 
Expositie Myrthe Denkers en Mara Piccione
tot en met 30 september 9.00 uur - 16.30 uur Remonstrantse kerk
 

In het entreegebouw van de Remonstrantse kerk zijn regelmatig exposities. Tot en met 30 september is tijdens werkdagen het werk van Myrthe Denkers en Mara Piccione te bezichtigen. Myrthe Denkers laat met haar illustraties mensen zien die dromen of die juist worstelen met het leven. Soms vult ze de illustraties aan met korte zinnen en geeft ze persoonlijk commentaar. Mara Piccione is illustrator en zeefdrukkunstenaar. Ze richt zich op muziek en muziekcultuur en laat zich hierdoor inspireren.

Lees meer
 
 
 
Bekijk de hele agenda op blgroningen.nl »
 
 
Logo
 
 
Over Bijzondere Locaties Groningen
 

Bijzondere Locaties Groningen geeft oude gebouwen een nieuw leven. Bijzondere Locaties Groningen exploiteert de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer. Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

 
 
 
info@blgroningen.nl
050 - 3181433
Afmelden
 
Doorsturen Printen facebook twitter youtube instagram